Ροκανίζοντας το επίδομα ανεργίας…


thumb

της Μιχαλούς

Στο όνομα της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ (!) τα τζιμάνια του Υπουργείου Εργασίας τσεκούρωσαν για τα καλά το επίδομα ανεργίας κατά 22% (360 ευρώ) , για πάνω από 400.000 ανθρώπους που είναι  χωρίς δουλειά, οι οποίοι θα κληθούν να τα βγάλουν πέρα με 100 ευρώ λιγότερα από τον επόμενο κιόλας μήνα. Η απόφαση της μείωσης των επιδομάτων σύμφωνα με τους ιθύνοντες «θεωρήθηκε επιβεβλημένη ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία συζητείται η, κατ’ αρχήν, επικύρωση του νέου ελληνικού προγράμματος .»!

Και σαν μην έφθανε μόνο αυτό, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οικονομίας έρχεται και ένα γερό ψαλίδισμα σε 13 ακόμη επιδόματα ανέργων που χορηγούνται από τον ΟΑΕΔ …

Ο Κουτρουμάνης, έβαλε ήδη την υπογραφή του στην σχετική υπουργική απόφαση η οποία λέει ότι το επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το νέο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη και θα καθορίζεται (ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση).

Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που αποφάσισαν να μειώσουν τα επιδόματα , ήρθε από το πουθενά η είδηση ότι ο Παπαδήμ(ι)ος δεν εισπράττει την πρωθυπουργική του αποζημίωση…Μήπως να τον λυπηθώ!!!

Δεν ξέρω τι να πω … Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχουν τον τρόπο τους να μας σερβίρουν τα μαντάτα οι άνθρωποι…Συζητώντας για ανάπτυξη και διαρθρωτικές αλλαγές, περνούν εκατοντάδες μέτρα εναντίον του εισοδήματος του απλού εργαζόμενου και κανένα μέτρο υπέρ της ανάπτυξης και καμία διαρθρωτική αλλαγή.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Ροκανίζοντας το επίδομα ανεργίας…

  1. Ὁ/ἡ ΛΟΥΤΣΟΣ γράφει:

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ…. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΩΝΟΥΝ….. ΠΛΕΟΝ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ…. ΛΕΓΕΤΕ ΓΑΠΟΒΕΝΙΖΕΛΟΣΑΜΑΡΟΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΠΑΓΚΑΛΟΣ

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.