Εικόνα διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ….


Παρότι μένουν 15 ημέρες μέχρι να ανοίξουν οι εσωκομματκές κάλπες για να εκλεγεί ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, η εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ σε όλη την επικράτεια είναι απογοητευτική. Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολούθησε τα δύο τελευταία χρόνια, η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και τα μνημόνια και η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας στους δανειστές, έχουν αποδιοργανώσει και διαλύσει τον άλλοτε κραταιό κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

Πολλά τοπικά γραφεία του κόμματος έχουν κλείσει, αλλά και όσα λειτουργούν δεν.. είναι πλέον επανδρωμένα όπως στο παρελθόν, αφού πολλά στελέχη έχουν παραιτηθεί. Τα γεγονότα αυτά δημιουργούν πονοκέφαλο στην Ιπποκράτους σε ότι αφορά την επιτυχία των εσωκομματικών εκλογών.

Η σκέψη να στηθούν τόσες κάλπες όσες το 2004 και το 2007, έχει εγκαταλειφθεί από την αρχή, αφού, όπως είπαμε, δεν υπάρχει πλέον ζωντανός κομματικός μηχανισμός για τις στήσει. Οι δεύτερες σκέψεις είναι, είτε για κάλπες στις έδρες των Καλλικρατικών Δήμων, είτε για κάλπες στις πρωτεύουσες των νομών. Η τελευταία περίπτωση μάλλον δεν προκρίνεται από το φόβο μη ικανοποιητικής προσέλευσης.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, παρουσιάζει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι Έλληνες ακόμα σήμερα, εξακολουθούν να θεωρούν τους εαυτούς τους μέλη ή φίλους του κόμματος που φέρει την βασικότερη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα…

Προεδρική δημοκρατία

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.