Δεκαπλάσιο του προϋπολογισμού το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο


Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο απέχει 145 μέρες, ωστόσο έντονη είναι η ανησυχία για το κόστος της διοργάνωσης, καθώς έχει ξεπεράσει τους αρχικούς υπολογισμούς. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση Κάμερον αισιοδοξεί ότι θα διοργανώσει αγώνες με τη μεγαλύτερη τηλεοπτική θεαματικότητα και «προσιτά» εισιτήρια με συνέπεια μαζική προσέλευση.

Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και αστυνόμευσης, τα οποία ενδεχομένως να επιβαρύνουν το Δημόσιο και τους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η λίστα με τις λανθασμένες υποσχέσεις των υπευθύνων της διοργάνωσης για το κόστος των αγώνων έχει ανοίξει από το 2005. Πρώτος ο τότε δήμαρχος του Λονδίνου, Κεν Λίβινγκστον, είχε υπολογίσει ότι το συνολικό κόστος των αγώνων θα ανερχόταν στα 2,4 δισ. στερλίνες. Στη συνέχεια οι προβλέψεις διπλασιάσθηκαν, τριπλασιάστηκαν και έως το 2007 είχαν ανέλθει στα 9,3 δισ. στερλίνες, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση επιμένει ότι το τελικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου θα παραμείνει εντός των ορίων του αναθεωρηθέντος προϋπολογισμού, ύψους 9,3 δισ. λιρών. Ο αρμόδιος υπουργός Χιου Ρόμπερτσον δήλωσε μάλιστα ότι η «δικλίδα ασφαλείας» που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό και η οποία ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια λίρες, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο σύνολό της.

protothema.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Δεκαπλάσιο του προϋπολογισμού το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο

  1. Ὁ/ἡ ΠΑΣ γράφει:

    “Δεκαπλάσιο του προϋπολογισμού το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο”

    Κατι μου θυμιζει, κατι μου θυμιζει ,αλλα δεν μου’ρχεται ,προς στιγμήν.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.