Το ΑΥΓΟ γράφεται με δίφθογγο!


Είναι το ωόν το οποίο σχετίζεται με την αυγή, που γενικά σημαίνει κάθε λαμπρό φως και βεβαίως με το αυγό του Φάνη Διόνυσου, το αυγό του Κόσμου! Λέξη α(β)γό απλά δεν υπάρχει διότι δεν σημαίνει τίποτα! Έχω κολλήσει στη λέξη αυγό εδώ και χρόνια, απ’ όταν πρωτοάκουσα τον κύριο γλωσσολόγο καθηγητή Μπαμπινιώτη να υποστηρίζει σε εκπομπή ότι η σωστή γραφή του είναι με β. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαστρέβλωσης της γλώσσας εκείνων που επιμένουν στην Ινδοευρωπαϊκή θεωρία και στην ύπαρξη σημιτικής γλώσσας! Μη χαίρεστε πολύ για την εκλογή, τώρα που δουλειά ούτως ή άλλως δεν υπάρχει, ψάξτε τα λεξικά της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, ετυμολογικά, δείτε μόνοι μας ποιος γράφει τι….

Η Υπουργός “δια βίου μάθησης” άφησε τη μάθηση για τα πετρέλαια, στα χέρια του καθηγητή με το αβγό…, οπλιστείτε διότι σε λίγο ούτε τ’ όνομα μας!

Άρχισαν με τα οικονομικά για να μας παροπλίσουν, νομίζουν, και τώρα προχωρούν στα ουσιαστικά για να μας εξαφανίσουν. Είναι οι ίδιο και οι ίδιοι που στοιχειώνουν την καθημερινότητα μας, που έχουν ακόμη το θράσος να μας επιβάλλουν τις αποφασείς τους “για το καλό μας”, λες και είμαστε ηλίθιοι. Είναι οι ίδιοι και ίδιοι και οι βολεμένοι οπαδοί τους που μας απαξιώνουν και μας φυμώνουν και μας λοιδωρούν… και φταίμε γι’ αυτό εμείς που τους αφήνουμε να επιτύχουν το σκοπό τους. Η αυλαία δεν έπεσε, μόλις σηκώθηκε και το τέλος του έργου κανείς δεν το φαντάζεται ακόμη!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.