Για την μνημονική πολιτική σήμερα γίνεται το ταμείο!


Γράφει ο Δευκαλίων

Τελειώνει απόψε στις 20:00 η δημόσια προσφορά της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τους ιδιώτες κατόχους Ελληνικών Ομολόγων. Ως γνωστόν η δημόσια προσφορά της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τους ιδιώτες κατόχους Ελληνικών Ομολόγων περιελάμβανε ανταλλαγή παλαιών ομολόγων με νέα τα οποία θα έχουν υποστεί «κούρεμα» ίσο με το 53,5% της ονομαστικής αξίας των παλαιών. Τα νέα ομόλογα θα έχουν χρονική διάρκεια 30 έτη. Το σύνολο αυτής της διαδικασίας ονομάσθηκε PSI+. Ως γνωστόν στόχος του PSI+ ήταν να «κουρευτεί» χρέος 206 δις ευρώ για να μειωθεί το Δημόσιο Χρέος κατά 100 δις ευρώ περίπου, ώστε το 2020 το Δημόσιο Χρέος να είναι περίπου 120%, δηλαδή να θεωρείται βιώσιμο.

Άρα πρώτος και κυρίαρχος στόχος του PSI+ είναι να «κουρευτεί» χρέος 206 δις ευρώ κατά 100 δις ευρώ.

Το βράδυ λοιπόν, μετά τις 20:00, πρέπει να εκδοθεί μία ανακοίνωση που εν ολίγοις πρέπει να λέει μεταξύ άλλων ότι από τα 206 δις ευρώ Χρέους που προβλέπονταν να «κουρευτεί» δήλωσαν συμμετοχή στο PSI+ ΧΧΧ δις ευρώ ήτοι ποσοστό ΨΨ% και το Δημόσιο Χρέος μειώθηκε κατά ΖΖΖ δις ευρώ. Οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση θα είναι εκ του πονηρού και κάτι θα προσπαθεί να κρύψει.

Δηλαδή πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται ο στόχος του Χρέους που ήταν προγραμματισμένο και επιδίωξη της μνημονιακής πολιτικής να «κουρευτεί», δηλαδή ο γνωστός σε…

όλους βάσει των συμφωνιών της 26ης-27ης Οκτωβρίου αριθμός των 206 δις ευρώ και όχι ένας άλλος οποιοσδήποτε αριθμός, π.χ. το 177 δις ευρώ.

Η στήλη θα επανέρθει την Κυριακή με όλα τα αναλυτικά στοιχεία για την υλοποίηση του PSI+ καθώς και τα συμπέρασμα για την τελική έκβαση του όλου εγχειρήματος.

Ουσιαστικά για την μνημονιακή πολιτική σήμερα γίνεται το ταμείο!

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.