Κοινοβουλευτική δικτατορία ή δημοκρατία;


Το πολιτικό σύστημα που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δηλαδή αυτό της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είναι ένα καθαρά αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο λαός αντιπροσωπεύεται πλήρως στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας από τους εκλεγμένους βουλευτές  και καμία απολύτως συμμετοχή δεν έχει ο ίδιος, πλην της ανάδειξης με εκλογές των αντιπροσώπων του.

Μια ημέρα λοιπόν, κάθε τέσσερα χρόνια, ο λαός οδηγείται εξωκατευθυνόμενος από τα ΜΜΕ, τις δημοσκοπήσεις και τα δίκτυα εκλογικής πελατείας και κομματικής πατρωνίας στις κάλπες, πολλές φορές και με προσταυρωμένα ψηφοδέλτια, προκειμένου να επιλέξει έναν (κυρίως προβεβλημένο) υποψήφιο του κομματικού «μαντριού» στο οποίο ανήκει  και πέραν αυτού δεν έχει καμία απολύτως ανάμιξη στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας.

Στην ουσία δηλαδή ο ψηφοφόρος – πολίτης,  καταθέτει το ποσό εξουσίας που του απονέμει η έννοια της δημοκρατίας σε έναν επαγγελματία «τραπεζίτη» της εξουσίας και περιμένει τα επόμενα τέσσερα χρόνια με σταυρωμένα τα χέρια, πλήρως απογυμνωμένος από κάθε δυνατότητα συμμετοχής στα πολιτικά πράγματα. Την μόνη δυνατότητα που έχει είναι να βγαίνει στους δρόμους και να συγκρούεται με την αστυνομία και τους αναρχικούς του συστήματος.

Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Πρέπει να πάμε σε ένα άλλο πολιτικό μικτό σύστημα όπου θα υπάρχει ένας συνδυασμός αντιπροσωπευτικής και άμεσης δημοκρατίας. Π.χ. η εκλογή ξεχωριστά των βουλευτών και ξεχωριστά του αρχηγού της εκτελεστικής εξουσίας και κυβερνήτη της χώρας (διάκριση εξουσιών), δίνει μια ακόμα εξουσία στους πολίτες. Η δυνατότητα διενέργειας δεσμευτικών δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία, εμπλουτίζει το πολιτικό σύστημα με στοιχεία άμεσης δημοκρατίας. Η δυνατότητα ανάκλησης εκλεγμένων εκπροσώπων, με λαϊκή πρωτοβουλία. Το ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και εκείνης του υπουργού (διάκριση εξουσιών), αναγνωρίζει  τον πολίτη ως πηγή τόσο της νομοθετικής όσο και της εκτελεστικής εξουσίας κ.λ.π.

Πρέπει λοιπόν να πάμε οπωσδήποτε σε ένα νέο πολιτικό σύστημα, μέσω ενός νέου συντάγματος, το οποίο θα αφαιρεί μέρος των εξουσιών από τα χέρια των βουλευτών και θα τις ξαναγυρίζει στους πολίτες. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους εαυτούς μας. Δεν πρέπει να ξαναφτάσουμε ποτέ στη σημερινή κατάντια.

Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ζούμε με δεμένα χέρια, μέσα σε μία δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Κοινοβουλευτική δικτατορία ή δημοκρατία;

 1. Ὁ/ἡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΑΕΥΣ γράφει:

  ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΟΧΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ… ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΜΑΣ…
  ΑΥΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΜΕ ΣΤΙΣ 13.2.12…
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ…
  ΟΙ “ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ” ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΖΗΜΙΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ” ΕΝΩΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟ ΕΥΡΩ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS THΣ BILDERBERG KAI ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ…
  Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΩΖΟΝΤΑΙ-ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ… ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ… ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ PIGS ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ…
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ…!!! ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ, ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ… ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ… ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ… ΑΕΡΑΑΑ…!!!
  Σε κοινή κάθοδο στις εκλογές όλων των κοινωνικών και πολιτικών αντιμνημονιακών φορέων, με το Σύνταγμα της Άμεσης Δημοκρατίας στο χέρι, και μόνο για Συντακτική Βουλή, καλεί για τις 8 Απριλίου όλους τους φορείς, το Πατριωτικό Μέτωπο.

  Σε κοινή κάθοδο στις εκλογές όλων των κοινωνικών και πολιτικών αντιμνημονιακών φορέων, με στόχο την συγκρότηση Συντακτικής Βουλής και με δεδομένο το Σύνταγμα της Άμεσης Δημοκρατίας, καλεί όλους τους αντιμνημονιακούς πολιτικούς αλλά και κοινωνικούς φορείς, το Πατριωτικό Μέτωπο.

  Η προοπτική αυτή η οποία διακρίνεται ως μονόδρομος και για τον ελληνικό Λαό, είναι μια παραλλαγή της απόλυτα επιτυχημένης διαδρομής την οποία με αναίμακτο και ειρηνικό τρόπο ακολούθησε ο Ισλανδικός Λαός.

  Αυτό το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Πατρίδα και ο Λαός μας, δεν είναι προφανώς οι προτάσεις διαχείρισης της κρίσης την οποία προβάλλουν κατά κόρον τα ΜΜΕ, με καλοπροαίρετους ή μη πολιτικούς «αριστερούς και δεξιούς σωτήρες», οι οποίοι προέκυψαν και προκύπτουν καθημερινά, στο ομιχλώδες πολιτικό σκηνικό που επικρατεί στον τόπο μας.

  Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι η συναντίληψη, πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι διαχειριστικό: Ήταν, είναι και δυστυχώς παραμένει, πρόβλημα λειτουργίας των θεσμών και της ίδιας της Δημοκρατίας, την οποία η πολιτική τάξη, έχει πετάξει στα σκουπίδια.

  Στο πλαίσιο αυτού του πολιτικού σκεπτικού, όσοι φορείς, πολιτικοί ή κοινωνικοί, επιθυμούν πραγματικά να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία περάσματος σε μια άλλη κοινωνία, με τις εξουσίες περασμένες στο Λαό, με πλήρη διάκριση μεταξύ τους και με ανακλητότητα κάθε μορφής αιρετής διοίκησης, καλούνται να συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα.

  Να καλέσουμε λοιπόν τον Λαό να μας στείλει όλους μαζί σε μια Συντακτική Βουλή λίγων εβδομάδων, με το νέο Αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα στο χέρι και με την εγγύηση της παράδοσης στην επόμενη Κυβέρνηση όλων εκείνων εργαλείων που θα βοηθήσουν να βγει η Πατρίδα και ο Λαός μας από τον βούρκο στον οποίο τον έριξαν οι νεοταξίτες. Και παράλληλα, δρομολογώντας την τιμωρία των ενόχων, διευκολύνουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την πολιτική συνύπαρξη όλων μας, ανεξαιρέτως από τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο από τον οποίο προερχόμαστε και φυσικά αποδεικνύουμε στον Ελληνικό Λαό, πως είμαστε ενώπιον του και ενωμένοι και αποφασισμένοι.

  Την ώρα αυτή που η Πατρίδα και ο Λαός μας, στενάζουν κάτω από τον ζυγό της νέας τάξης και των τοκογλύφων, η ιστορική μας ευθύνη, απέναντι ιδιαίτερα στις νέες γενιές, είναι τεράστια.

  Αυτά που μας ενώνουν, όπως τουλάχιστον δηλώνουμε οι περισσότεροι «αντιμνημονιακοί», είναι ο πόθος μας να δούμε την Άμεση Δημοκρατία στην πράξη, να αποκαθίσταται η συνταγματική τάξη και να τιμωρούνται οι ένοχοι των εγκλημάτων που έγιναν σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού μας.

  Να λοιπόν η μεγάλη μας ευκαιρία να αποδείξουμε όλοι μας, πως μπροστά στο μεγάλο ιστορικό μας δίλλημα, δεν φανήκαμε μικρότεροι των περιστάσεων, δεν δειλιάσαμε και εν πάση περιπτώσει, βάλαμε σε δεύτερη μοίρα την ιδιαίτερη πολιτική μας πρόταση και προτάξαμε το συμφέρον της Πατρίδας, του Λαού αλλά και της Δημοκρατίας μας.

  Η διαβούλευση στην οποία καλούμε όλους τους φορείς θα γίνει την Κυριακή στις 8 Απριλίου στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Crystal City στην Πλατεία Καραϊσκάκη, όπου θα παρουσιάσουμε και το υπό τελική διαμόρφωση Αμεσοδημοκρατικό Νέο Σύνταγμα, το οποίο προτείνει το Κίνημά μας. Ένα Σύνταγμα για το οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχουν εκφραστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις και το οποίο όμως παραμένει ανοιχτό για τις όποιες αλλαγές των διατυπώσεων στα άρθρα του, σε μια δεύτερη φάση κοινής συνδιάσκεψης όλων των φορέων.

  Ξεκαθαρίζουμε από την πρώτη στιγμή πως το Πατριωτικό Μέτωπο, δεν διεκδικεί την πατρότητα της πρότασης, ούτε την πρωτοκαθεδρία στη διαδικασία κοινής καθόδου στις εκλογές, με στόχο την Συντακτική και μόνο Βουλή. Αυτό που διακαώς επιθυμούμε, όπως και ολάκερος ο Ελληνικός Λαός, είναι η απαλλαγή μας από τους νεοταξίτες και η παράδοση των όλων των εξουσιών σε αυτόν, ένα όραμα γενιών και γενιών, από την απελευθέρωσή μας έως σήμερα.

  Πέραν από την γενικότερη πρόσκληση μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ, το Πατριωτικό Μέτωπο έχει ετοιμάσει προσκλήσεις που θα απευθύνονται στις διοικήσεις όλων των αντιμνημονιακών πολιτικών και κοινωνικών φορέων. Εκτιμάται πως μέσα από αυτήν την σαφή και έντιμη διαδικασία, θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο των θέσεων των φορέων, σχετικά με το ποιοι, πόσοι και αν πραγματικά επιθυμούν να απαλλαγούμε από τη νέα τάξη και τους τοκογλύφους ή αν επιμένουμε στην παλιά κακή λογική του τύπου «μοναχός σου χόρευε».

  Ήλθε η ώρα να πάμε από το «εγώ» στο «εμείς», «για να φκιάξωμεν χωρίον» όπως έλεγε και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΑΕΥΣ.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.