Προς κατάργηση από τον Ιούνιο 13ος και 14ος μισθός


Προς κατάργηση από τον Ιούνιο 13ος και 14ος μισθός

Διμέτωπη επίθεση θα δεχθούν μισθοί και δώρα στον ιδιωτικό τομέα τον προσεχή Ιούνιο από την τρόικα, αλλά ταυτόχρονα και από τις «συμμαχικές» επιχειρηματικές δυνάμεις…

Ευθεία επίθεση από  όλα τα επιχειρηματικά μέτωπα με «εμπροσθοφυλακή» την Τρόικα και τους Έλληνες και ξένους «επιτελείς» σχεδιασμού αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας θα δεχθεί ο 13ος και 14ος μισθός με σκοπό την κατάργηση τους. Εάν οι αντιστάσεις και τα «οχυρά» φανούν  ισχυρά, τα ιστορικά δώρα των μισθωτών μπορεί να διατηρηθούν αλλά με μειώσεις που τελικά θα πάρουν την μορφή χαρτζιλικιού… και τίποτε περισσότερο.

Στους μισθούς θα «επιτεθούν» οι επιχειρηματικές δυνάμεις της μεταποίησης με σκοπό την πλήρη κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων των ήδη εργαζομένων με αμοιβές άνω των 1.000 ευρώ.Τα μέτωπα των νέων επιθέσεων έχουν ήδη σχηματιστεί και έχουν προσδιορίσει την στρατηγική τους σε επιχειρηματικές συγκεντρώσεις τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε κλαδικό.

Μέχρι στιγμής έχει συμφωνηθεί να υπάρχει ενιαία γραμμή στις επιθέσεις σε δώρα και μισθούς και να μην διαφοροποιούνται από τάξη σε τάξη επιχειρήσεων ώστε να μην παρουσιάζεται προς τα έξω μια εικόνα Κοινωνικών Εταίρων με ευαισθησίες και εργοδοτών με συμφέροντα και χωρίς ευαισθησίες.

Πριν εκδηλωθούν οι επιθέσεις που χρονικά τοποθετούνται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και βεβαίως μετά τις εκλογές, θα υπάρξει προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα αναγκών της οικονομίας για παραπέρα αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας προκειμένου να προσελκυσθούν επενδύσεις και να δημιουργηθούν έτσι νέες θέσεις εργασίας.

Η ήδη δημιουργία ατμόσφαιρας αναμονής για σκληρά μέτρα τον Ιούνιο εξυπηρετεί τους πάντες.Την κυβέρνηση που θα μεταθέσει την καυτή πατάτα στην επόμενη. Το κόμματα ενόψειεκλογών. Τους δανειστές για να περάσουν τα σημερινά μέτρα. Και τους επιχειρηματίες για να οργανώσουν την μορφή των επιθέσεων.

capital.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.