ΒΟΜΒΑ! Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!


Ακούγεται στα δελτία ειδήσεων ότι τα ταμεία θα υποστούν απώλειες λόγω του κουρέματος των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη αλήθεια που κρύβουν επιμελώς είναι ότι κούρεμα δεν θα υποστούν μόνο τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που έχουν τα ταμεία στο χαρτοφυλάκιο τους αλλά κούρεμα θα υποστούν και όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των ταμείων που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα Ελλάδος. Απίστευτο και όμως αληθινό. Το κούρεμα δεν αφορά μόνο τα ταμεία εκείνα που οι διοικήσεις τους επέλεξαν να επενδύσουν μέρος των διαθεσίμων τους σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου αλλά ΟΛΑ τα ταμεία ακόμα και αυτά που ουδέποτε οι διοικήσεις τους αποφάσισαν να επενδύσουν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Ας δούμε πως και γιατί. Σύμφωνα με το νόμο τα ταμεία υποχρεούνται τα όποια ταμειακά τους διαθέσιμα να τα έχουν κατατεθειμένα στην Τράπεζα Ελλάδος.

 Όταν ένα Φυσικό Πρόσωπο π.χ. σαν και εμένα καταθέτει τις αποταμιεύσεις του σε μια τράπεζα η Τράπεζα εγγυάται την ασφάλειά τους και υπόσχεται την επιστροφή αυτών με έστω και έναν ελάχιστο τόκο όταν και όποτε ο καταθέτης ζητήσει το κεφάλαιό του πίσω. Η τράπεζα βέβαια έχει το δικαίωμα να επενδύσει κατά την κρίση της τα κεφάλαια του καταθέτη προς αποκομιδή κερδών. Μπορεί με αυτά να αγοράσει μετοχές από το χρηματιστήριο ή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ή όποιο άλλο επενδυτικό προϊόν νομίζει ότι θα τις αποφέρει κέρδη. Οι κινήσεις αυτές δεν αφορούν τον καταθέτη και ούτε τις γνωρίζει. Εκείνο που ξέρει ο καταθέτης είναι ότι δικαιούται να ζητήσει όποτε θέλει τα κεφάλαιά του πίσω ανεξάρτητα αν με αυτά η τράπεζα αποκομίσει κέρδος ή ζημιά. Τουλάχιστο μέχρι σήμερα ουδέποτε τράπεζα δεν μεταβίβασε τις όποιες ζημιές της στον καταθέτη.

 Αυτά όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα και τις τράπεζες που αυτά καταθέτουν τις αποταμιεύσεις τους.  Αυτά όμως δεν ισχύουν για τα Νομικά Πρόσωπα και την Τράπεζα της Ελλάδος. Όλα τα ταμεία τώρα είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και σύμφωνα με το νόμο όπως είπα υποχρεούνται να καταθέτουν τις όποιες οικονομίες τους (αυτές λέγονται ταμειακά διαθέσιμα) μόνο στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι οικονομίες αυτές των ασφαλιστικών ταμείων δεν προέρχονται από επιχορηγήσεις μέσω του κρατικού προϋπολογισμού αλλά αποκλειστικά και μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο από τις εισφορές των Ελλήνων πολιτών. Η Τράπεζα Ελλάδος τώρα διαθέτει ένα τμήμα που λέγετε Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων Νομικών Προσώπων. Δουλεία αυτού του τμήματος είναι να επενδύει τα κατατεθειμένα ταμειακά διαθέσιμα των Νομικών Προσώπων σε επενδυτικά προϊόντα όπως κάνουν άλλωστε και όλες οι άλλες τράπεζες και τα κέρδη της να τα απονέμει με την μορφή τόκων στις καταθέσεις των Νομικών Προσώπων. Μέχρι σήμερα όπως και οι άλλες τράπεζες εγγυόταν την ασφάλεια των καταθέσεων των ταμειακών διαθεσίμων των ταμείων και ουδέποτε μεταβίβασε σε αυτά ζημιές και τα Ταμεία αποκόμιζαν μόνο Τόκους από την Τράπεζα της Ελλάδος.

 Τον τελευταίο καιρό όμως το τμήμα αυτό της Τράπεζας της Ελλάδος έλαβε την κυβερνητική εντολή και σύμφωνα με Νόμο όπως ισχυρίζονται τα στελέχη του, να επενδύουν τα κατατεθειμένα ταμειακά διαθέσιμα των Νομικών Προσώπων αποκλειστικά και μόνο σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου!  Και ιδού τώρα η μεγάλη κλοπή. Μετά το κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος δήλωσε εθελοντική συμμετοχή η Τράπεζα της Ελλάδος μεταβιβάζει για πρώτη φορά στην Ιστορία αυτή την απώλειά από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στα κατατεθειμένα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων.   Π.χ. αν στο λογαριασμό ενός Ταμείου των ταμειακών διαθεσίμων του που διατηρούσε μέχρι χθες στην Τράπεζα της Ελλάδος φαίνονταν π.χ. κεφάλαιο 1 Δις Ευρώ μετά το κούρεμα αυτό θα φαίνεται πλέον όχι πια 1 Δις αλλά 0,45 Δις ή 450 εκ. ευρώ! Και μιλάμε όπως είπα για εισφορές των Ελλήνων πολιτών. Για να γίνει κατανοητό φανταστείτε κάποιος να έχει κατατεθειμένα σε μια τράπεζα 10.000 ευρώ και την άλλη μέρα η τράπεζα να του πει δεν σου δίνω πίσω 10.000 ευρώ, σου δίνω μόνο 4.500 ευρώ!

 Η Μεγάλη αυτή κλοπή αφορά όλους τους Έλληνες γιατί όλοι οι Έλληνες είναι ασφαλισμένοι σε κάποιο Ταμείο που έχει τα ταμειακά διαθέσιμα του στην Τράπεζα Ελλάδος. Η κίνηση αυτή θα σημάνει κυριολεκτικά πανωλεθρία για τα ταμεία. Θέλω να δω πώς θα είναι σε θέση μετά το κούρεμα να πληρώνουν συντάξεις ή να καλύπτουν περίθαλψη των ασφαλισμένων τους;

 Αυτή είναι μια είδηση που επιμελώς αποκρύπτετε από τους Έλληνες και δεν ακούγεται σε κανένα δελτίο ειδήσεων. Το μόνο που ακούγεται είναι ότι το PSI πέτυχε και δίδετε μια εικόνα ψευτο-πανηγυρισμού.

 Έλληνες ξυπνήστε. Μην το αφήστε να περάσει έτσι.

ΠΗΓΗ: ΘΕΩΡΙΗΣ ΕΙΝΕΚΕΝ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ ΒΟΜΒΑ! Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!

 1. Ὁ/ἡ ΠΑΣ γράφει:

  Οπως μας κρυβουν φυσικα για το εαν οι τραπεζες εχουν μπει στην διαδικασία του κουρέματος .
  Δηλαδη εαν ειχαν η εχουν ομολογα του ελληνικου δημοσιου οι τραπεζες η τα εχουν φορτωσει ολα στα ταμεια .
  Αν λοιπον εχουν απο αυτα οι τραπεζες τοτε εξηγειται ο λογος που τις δινουν συνεχεια δις .

  Και αν δινουν δις στις τραπεζες για τον σκοπο αυτο , τοτε γιατι δεν δινουν και στα ταμεία μας;

  Κι εδω βεβαια αρχιζει και φαινεται καθαρα πλεον το προμελετημένο του θεματος ,διοτι εξ αρχης ασχολούνται με τις περικοπες των συντάξεων ,που παει να πει οτι γνώριζαν για το τι θα γινει με το PSI.

  Κι επειτα προς τι ο πανηγυρισμός;
  Πριν το PSI χρωστουσαμε 340 δις μετα χρωστούμε 370!!!!!!

  Αυτο αρχισε να λεγεται επιτυχία ;
  θελω να ξερω , για να δω το μέγεθος της ψύχωσης που τους διακατέχει.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ antinemecis γράφει:

   Δυστυχώς δεν είναι ψύχωση… πρόκειται για διατεταγμένη υπηρεσία σε ένα προμελετημένο έγκλημα!
   Και υπάρχει και άλλη κομπίνα με τα δάνεια του ΔΝΤ-ΕΕ… από το πρώτο δάνειο έχουν δώσει (εγγράψει ουσιαστικά γιατί δε δίνουν ΤΙΠΟΤΑ από τη μία τσέπη τα βγάζουν στην άλλη ΕΝΤΟΚΩΣ τα βάζουν και μας φορτώνουν το λογαριασμό) μόνο 73 δις!!! Τα υπόλοιπα έχουν μπει στο δεύτερο το οποίο λοιπόν είναι πολύ λιγότερο αφού είναι 130 ουσιαστικά είναι 130-37 δηλαδή 93…
   Η κομπίνα έγκειται στο ότι μάλλον σαν ποσό εγγράφονται τα αρχικά αλλά ο δανεισμός δίνεται υπό το άρτιο! Οι τόκοι όμως τρέχουν για όλο το ποσό!!! Πού πήγαν τα 37 δις του πρώτου δανείου…; Σε ποιες τσέπες…; Ή, αν δεν δόθηκαν ούτε υπογείως, τι συμφωνία απάτης είναι αυτή…;
   Με σιγουριά η αλήθεια θα φανεί όταν αρχίσουν να πληρώνονται οι τόκοι, αν θα τρέχουν για το σύνολο ή για το ποσό που έχει δοθεί… Πάντως θυμηθείτε ότι πάντα αναφέρονται σε ολόκληρα τα ποσά (110+130) και μάλλον μυρίζει μεγάλη απάτη!)
   Την Τετάρτη, πριν το κλείσιμο του PSI πέρασαν μέσα σε νόμο για την κτηνοτροφία τροπολογία νύχτας με αύξηση της τελευταίας επιδότησης των τραπεζών από 60 σε 90 δις!!! (υπάρχει σχετικό άρθρο)
   Χθες έγινε μία εξαιρετική συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με Νεγρεπόντη, Γεωργαντά, Πατέλη, Καζάκη και ειπώθηκαν πολλά…
   Μπορείτε να τη δείτε εδώ (1ο μέρος και υπάρχει και κάτω το 2ο)
   http://www.livestream.com/epamwebtv/video?clipId=flv_617da52a-6413-43ac-87e5-04b8fc976558&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.