Η Ελλάδα αποθήκη ανθρωπίνων οργάνων!


Όσοι έχετε διαβάσει κάποια από τα άρθρα μου ίσως θυμάστε τις αναφορές μου ότι από το 2013 έχει προνοήσει ο Λοβέρδος (και όλοι όσοι το νομιμοποίησαν) να είστε πρόσφορα “ανταλλακτικά”! Όποιος το διάβασε μπορεί να με θεώρησε και “γραφικό” ή “συνομωσιολόγο” ή οτιδήποτε τέλος πάντων προσάπτεται συνήθως σε ανθρώπους που λένε μη αρεστά πράγματα…

Από την 1η Ιουλίου του 2013 γίνεστε ΟΛΟΙ αναγκαστικοί δότες οργάνων!!!
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό…; Μέχρι και ότι, βάσει εξετάσεων που όλοι έχουμε κάνει (ακόμη και μία απλή αίματος) υπάρχουν στα χέρια κάποιων δεδομένα γύρω από την υγεία μας και τη συμβατότητά μας… Αυτό λοιπόν ανεβάζει αυτόματα και την “αξία” μας (σε τιμή για κάποιους) και μας θέτει στο στόχαστρο κάποιων που, πιθανότατα, ο θάνατός  μας  θα τους είναι πολύ χρήσιμος! Τι θα συμβεί αν κάποιοι λεφτάδες (διεθνώς) για να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγεία τους ψάχνουν τον κατάλληλο δότη και δίνουν όσο-όσο…; Τι θα συμβεί όταν ακόμη και ιδώτες εμπλέκονται στη διαδικασία των μοσχευμάτων…; Διαβάστε τι παρακάτω άρθρο να καταλάβετε και να φρίξετε για το τι έχει στηθεί που, πιθανότατα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της όλης λεηλασίας και εξαφάνισης μας… Διαβάστε πώς μετατρέπεστε σε “πράγματα” και αναγκαστικούς δότες!!!

«ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ»


 Γράφει η Πόπη Σουφλή

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις της ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ Χριστίνας Σαλεμή , που έστειλε πριν λίγες μέρες  στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καταγγελία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά του Κ. Παπούλια, του Λ. Παπαδήμου, του Γ. Πανπανδρέου, του Ε. Βενιζέλου, του Θ. Πάγκαλου  και άλλων πολιτικών που εμπλέκονται στην παράδοση της Ελλάδας μέσω του επαχθούς Μνημονίου.

Με στοιχεία φωτιά, η Χριστίνα Σαλεμή αποκαλύπτει ένα ακόμη ΜΑΖΙΚΌ εγκλημα των ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ, κατά των Ελλήνων, καθώς η δωρεά οργάνων δεν θα είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Τα ντοκουμέντα που παραθέτει είναι συγκλονιστικά.

Εχθές κατ’εξαίρεση, άνοιξα τη τηλεόραση και τι είδαν τα μάτια μου ;;  Διαφήμιση για την δωρεά οργάνων και μάλιστα με  δικά μας λεφτά. Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να κάνει το χρέος της και να ενημερώνει τον κόσμο για το καινούργιο σχετικό νόμο, έτσι όπως δεσμεύτηκε, κάνει τηλεοπτική εκστρατεία για να παραπλανήσει τους πάντες. Δείτε πιο κάτω τι εννοώ . 

Απόσπασμα από την καταγγελία μου στην Χάγη :

“Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 

 ….  Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα. rForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL8qr3l9hdh7F55MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K-td6SIueJGKbGZj4fjYmXmb0PKAvvpBoYM94uLsuaeY8_Hleam  

Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών.

Γιατί;  

Μέχρι τώρα, τα πράγματα είχαν ως εξής :

– λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ ( Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων)  ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς µεταµόσχευση. 

– Αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων  είχε ο ΕΟΜ, όπως συμβαίνει άλλωστε και διεθνώς . 

Συνεπώς , όσοι επιθυμούσαν  να είναι δωρητές οργάνων σώματος το έκαναν  ελεύθερα με γραπτή δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Αυτό διασφάλιζε άριστα την επιθυμία και την ελεύθερη βούληση τους, αλλά και τη διαδικασία.  

Βάσει του καινούργιου  νόμου: 

 α. Η  αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης», που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης  οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπα πιο πάνω, η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες. 

β. Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγµατοποιείται, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Γίνεται δηλαδή βάσει δικαζόμενης συναίνεσής του. 

Σχόλιο: Με αυτό τον τρόπο, το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την  έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) ασκεί πια κυριότητα επ’ αυτών, έχοντας από το νόμο το δικαίωμα να αποφασίσει για τα όργανα του θανόντος  (αυτός που αποφασίζει για τα πράγματα ασκεί κυριότητα επ’ αυτών). Και επειδή το σώμα γίνεται πράγμα, ο νόμος προβλέπει και τους σχετικούς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας. 

γ . Θανόν (πτώμα), θεωρείται πια και ο εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος και έτσι είναι υποχρεωτική από 

01. 06. 2013 και η αφαίρεση οργάνων ενηλίκων – εγκεφαλικά νεκρών, εκτός εάν είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους εγγράφως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, εάν  υπάρχει πιστοποιητικό του γνήσιου της υπογραφής τους και αν αυτό φτάσει έγκαιρα στα χέρια όσων έχουν εξουσιοδότηση για την λήψη οργάνων. 

Σχόλιο : Φανταστείτε παρακαλώ τον εαυτό σας να περιμένει στον διάδρομο ενός νοσοκομείου  αγωνιώντας για τον άνθρωπό σας (μητέρα, πατέρα, σύζυγο κλπ) και την ίδια στιγμή, ένας γιατρός να του αφαιρέσει  τα όργανα επειδή ο άνθρωπος σας κηρύχτηκε εγκεφαλικά νεκρός και ο γιατρός δεν έχει στα χέρια του γραπτή βεβαίωση με γνήσια υπογραφή του ασθενή, ότι δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο. 

Όσο για την σχετική δήλωση εναντίωσης στην λήψη οργάνων, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, όχι μόνο ότι είναι μια διαδικασία που οδηγεί εκατομμύρια πολίτες σε μια περιττή γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί στο σύνολο, τόσο από πλευράς πολιτών όσο και από πλευράς ΕΟΜ αλλά είναι δεδομένο ότι  θα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δε θα προλάβουν ή δε θα μπορέσουν (για λόγους άγνοιας ή αδυναμίας ή αμέλειας κλπ) να καταχωρήσουν δήλωση στον ΕΟΜ. Έτσι θα μετατραπούν αυτόματα σε δότες και θα τους  αφαιρεθούν τα όργανα χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Εννοείται όμως ότι μια δήλωση μπορεί πάντα και να χαθεί  ή να βρεθεί αφού πετσοκόψουν το σώμα του αιτούντα … 

δημοσιευμα με δικα μου σχολια http://skouzekaifilonos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=521:2011-04-07-16-14-24&catid=44:2009-06-30-17-56-01&Itemid=55

Σύμφωνα με όλα τα προαναφερόμενα :

– η διάταξη περί της ” εικαζόμενης συναίνεσης” ανοίγει τους ασκούς του Αίολου καθώς : καταστρατηγεί την ελεύθερη βούλησή μας, υποβιβάζει τις ανθρώπινες αξίες, μετατρέπει σε πράγμα τον άνθρωπο και τα όργανά του, υποβιβάζει την έννοια του εθελοντισμού, δημιουργεί κινδύνους για τον πληθυσμό,  βάζει σε δοκιμασία τη σχέση ασθενούς και ιατρού, αγνοεί τη θέση των συγγενών του θανόντος και την ιστορική και θρησκευτική παράδοση που αποδίδουν ιδιαίτερο σεβασμό στο νεκρό. 

– η ταύτιση της εγκεφαλικής νέκρωσης με το βιολογικό θάνατο, εκτός των προαναφερόμενων, νομιμοποιεί  εμμέσως πλην σαφώς και την ευθανασία, επειδή η λήψη ζωτικού μοσχεύματος από εγκεφαλικά νεκρό δότη, προκαλεί τον βιολογικό θάνατό του. Για το λόγο αυτό όμως, και επειδή η σχετική πράξη μπορεί πια να γίνει χωρίς αίτημα και χωρίς καμία προϋπόθεση, νομιμοποιείται όχι μόνο η ευθανασία αλλά και ο φόνος. Αναρωτιέμαι κιόλας πόσοι ασθενείς από εδώ και πέρα κινδυνεύουν να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί από διάφορους ασυνείδητους ;  Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο  στις μακάβριες συνέπειες  που ο νόμος μπορεί να έχει, για να μην δώσω και ιδέες. Πάντως, σημασία έχει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο από έναν άνθρωπο, μία που δεν είναι μόνο τα ζωτικά όργανα αλλά όλα τα όργανα ( το μεγαλύτερο είναι το δέρμα …) , οι ιστοί και τα κύτταρα, τα οποία  ως μέρος του οργάνου ταυτίζονται με αυτό.  Δείτε εδώ τι περίπου εννοώ : How much is your dead body worth? – BBC Horizon http://www.youtube.com/watch?v=8E77m_hVU_Q

– ως συνήθως, ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του έφτιαξαν ένα νομιμοφανές πακέτο και το πέρασαν από τη Βουλή.  Αυτή η έντεχνη παρουσίαση όμως ( βάπτιση της αυθαίρετης λήψης οργάνων ως δωρεά, βάπτιση των αναγκαστικών δοτών ως  δωρητές και βάπτιση των  εγκεφαλικά νεκρών ανθρώπων ως  θανόντες)   δεν ξεγέλασε τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και άλλων επιστημόνων καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδος (Ιερά Σύνοδος) , οι οποίοι ήταν ενήμεροι για το σχέδιο νόμου, κατάλαβαν αμέσως τους κινδύνους που κρύβει και διαμαρτυρηθήκαν έντονα.  Οι διαμαρτυρίες τους δεν έφεραν όμως κανένα αποτέλεσμα και για άλλη μια φορά,  με κυβερνητική απόφαση, οι διαφωνούντες απομακρύνθηκαν. Και μιλάω για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΜ, τα μέλη του οποίου απαλλαχτήκαν από τα καθήκοντά τους στις  15/06/2011, την ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή δηλαδή. Η καινούργια ηγεσία ανέλαβε καθήκοντα  στις 16/06/2011, ήμερα της ψηφοφορίας. 

Για την ιστορία αναφέρω ότι εντελώς ” συμπτωματικά”, ο νόμος αυτός ψηφίσθηκε στις  16/06/2011, χωρίς  ονομαστική ψηφοφορία, από ένα  Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών,  που διαμαρτυρόταν για την πλήρη εξαθλίωση, στην οποία τους οδηγούσε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και όλη η Ελλάδα ασχολιόταν με αυτά και με τα τερτίπια του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε λανσάρει την φήμη ότι παραιτείται,  αλλά τελικά στις 15 Ιουνίου αργά το βράδυ, με διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι κάνει μόνο ανασχηματισμό . Τον έκανε στις 16 Ιουνίου ανήμερα των γενεθλίων του. Ήταν ο δεύτερος ανασχηματισμός σε 20 μήνες και μας έφερε την τρίτη κυβέρνηση και τη συνηθισμένη πια κατάργηση υπουργείων, ίδρυση καινούργιων κλπ.

Στις 17 Ιουνίου και χωρίς να χρειαστεί,  ζήτησε και ψήφο εμπιστοσύνης. Την ίδια μέρα επικυρώθηκαν άτυπα και τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Βουλής , όταν δηλαδή ψηφίστηκε ο νόμος μας (κανονικά, επικυρώνονται από την Ολομέλεια, όχι από τον πρόεδρο) . Έτσι κανένας δεν πληροφορήθηκε το γεγονός και αμφιβάλλω αν οι ίδιοι οι βουλευτές ξέρουν τι ψήφισαν αφού η πλειοψηφία τους ήταν απασχολημένη με τα προαναφερόμενα, αλλά κυρίως με την ενδεχόμενη υπουργοποίηση τους ή των κομματικών φίλων τους.  Τίθεται όμως και άλλο ερώτημα : υπό αυτές τις συνθήκες πόσοι βουλευτές συμμετείχαν στην συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου και πόσοι ψήφισαν τον νόμο αυτό;  20; 30 ; 50; 

Ενδεικτικά, αναφέρω ότι ναι μεν ήμουν από τους λίγους που ήξεραν για την ύπαρξη του νομοσχεδίου, αλλά μόλις πρόσφατα έμαθα ότι ο νόμος τελικά ψηφίστηκε και τι ακριβώς λέει. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη την περίοδο ήμουν και εγώ πολύ ταραγμένη όπως όλοι οι άλλοι, και επιπλέον, μαθαίνοντας τον Αύγουστο από τα ΜΜΕ , ότι ο Υπουργός Υγειάς κ. Λοβέρδος μοίρασε στους υπουργούς και στους συνεργάτες του αιτήσεις να γίνουν δωρητές οργάνων, πίστεψα ότι ο νόμος τελικά δεν ψηφίστηκε. Αλλιώς γιατί να μοιράσει τέτοιες αιτήσεις ο υπουργός ;   (Organ donor forms handed out to ministers by Andreas Loverdos http://www.protothema.gr/news-in-english/article/?aid=142501). Ψάχνοντας αργότερα το νομοσχέδιο για να το επικαλεστώ ως απόδειξη για τις προθέσεις της κυβέρνησης, με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι τελικά ο νόμος ψηφίστηκε. Τον διάβασα, βρήκα και όλα τα σχετικά, αλλά ακόμα  δεν κατάλαβα τα δικαιώματά μου.  Δηλαδή δεν κατάλαβα εάν μπορώ να στείλω τη σχετική δήλωση εναντίωσης μου από τώρα και αν υπάρχει ήδη η προβλεπόμενη από το νόμο απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  η οποία καθορίζει τον τρόπο και την κάθε τεχνική λεπτομέρεια σχετικά με τη δήλωση του κάθε ατόμου και τον τρόπο συγκέντρωσης αυτών από τον ΕΟΜ.  

Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν κατάλαβα. Θα εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου και θα γίνει λήψη οργάνων και από τους ευρωπαίους και άλλους αλλοδαπούς πολίτες, που τυχαίνει να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί στην Ελλάδα ή αυτό ισχύει μόνο για τους Έλληνες πολίτες;  Και αν ναι, προς εφαρμογή της αρχής της ισότητας των πολιτών ενώπιον του νόμου, πώς θα εξασφαλιστεί η  λήψη οργάνων όλων εκείνων των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό; 

Εάν λάβουμε υπόψιν τα προαναφερόμενα, τις τακτικές που χρησιμοποίησε ο κ.  Παπανδρέου και η κυβέρνηση του στο παρελθόν, αλλά και τον τρόπο παρουσίασης του νόμου, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση εξαπάτησης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης. 

Ενδεικτικά δείτε παράδειγμα ορολογίας που χρησιμοποιούν όχι μόνο στο νόμο αλλά  και σε άλλες ανακοινώσεις : 

 “Χαιρετισμός” Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ο.Μ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με την ανάληψη των καθηκόντων του απευθύνει θερμό χαιρετισμό σε όλους, όσοι εμπλέκονται στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, είτε ως επαγγελματίες υγείας, είτε ως ασθενείς, είτε τέλος ως εθελοντές δωρεάς οργάνων. Είναι γνωστή η αποστολή του ΕΟΜ και η κατάσταση των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας. Γνωστά ακόμη σε πολύ μεγάλο ποσοστό και τα αίτια της χαμηλής μας θέσης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, παρά τη σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει, τόσο στον τομέα της νομοθετικής ρύθμισης όσο και στον τομέα της ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των πολιτών. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν υπόσχεται θαύματα. Είναι όμως αποφασισμένο να εργαστεί σκληρά και μεθοδικά για την ευόδωση των μεταμοσχεύσεων, στοχεύοντας αφ’ ενός στη συνεχή επικοινωνία του με το κοινό, αφ’ ετέρου στην εξασφάλιση μοσχευμάτων από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μαζί με τη μέγιστη αξιοποίησή τους από τα Μεταμοσχευτικά Κέντρα. Με αυτά τα λίγα λόγια καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να γίνουν μαζικά εθελοντές δωρεάς οργάνων χωρίς δισταγμό ή αμφιβολίες, το υγειονομικό προσωπικό των ΜΕΘ να ανταποκριθεί στο καθήκον του παρά τις όποιες αντιξοότητες και τα Μεταμοσχευτικά Κέντρα να επιτελέσουν το έργο τους με ανθρώπινα κριτήρια και αξιοπρέπεια. 

Αναστάσιος Χατζής 16/06/2011 http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=4&Itemid=27&lang=el

Όλα αυτά  αποδεικνύουν την υπουλότητα και την επικινδυνότητα του νόμου,  όπως  και ότι ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, για ακόμα μια φορά, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. 

Δείτε τα πραγματικά περιστατικά χρονολογικά . Είναι αυτά της μήνυσης συμπληρωμένα με τις λεπτομέρειες  που αφορούν το νόμο 

14.06.2011 Εξώδικα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να μην ψηφίσουν το Μεοπρόθεσμο Πρόγραμμα. http://www.xrimanews.gr/politiki-gegonota/9037-ekswdika-aganaktismenwn-se-boyleytes-toy-pasok

15.06.2011 Νέα υποβάθμιση από τον οίκο S&P’s Στην υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών προχώρησε σήμερα η Standard & Poor’s, μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τη Δευτέρα. 

15.06.2011  (Reuters)   Greek PM proposes forming national unity government: state TV   “If I am the problem, I am not tied down to my chair. I can discuss everything, even a national unity government,” Papandreou was quoted by Net TV as saying to opposition leader Antonis Samaras.http://www.reuters.com/article/2011/06/15/us-greece-pm-idUSTRE75E3HX20110615

15.06.2011Ιστορικό ναυάγιο θεωρείται από πολιτικούς, πολιτικούς αναλυτές αλλά και απλούς πολίτες η όλη εξέλιξη για την πολυσυζητημένη σήμερα κυβέρνηση εθνικής ενότητας. http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/186351/stin-epikoinoniaki-diaheirisi-hathike-i-kuvernisi-ethnikis-sotirias/

15.06.2011 Διάγγελμα Παπανδρέου: Ανασχηματισμός μόνο 

“Στροφή Παπανδρέου που θα αρκεστεί σε ανασχηματισμό και ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή!” http://www.madata.gr/epikairotita/politics/112321.html

15 06 2011 BBC News – Greek PM George Papandreou to form new government

Greek PM George Papandreou is to form a new government as he tries to win support for austerity measures http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13783224

Prime Minister George A. Papandreou announced a Cabinet reshuffle on 15 June 2011 amidst the worsening Greek debt crisis and mounting protests.[5] http://en.wikipedia.org/wiki/Cabinet_of_George_Papandreou

15 06 2011  Papandreou Papoulias 15/06/2011 – Video Dailymotion  

15.06.2011 Συζήτηση επί των άρθρων του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: “Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις”,  

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ , http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias?sessionRecord=899a93de-d61d-4d84-96ff-4d37fd47bd77

16.06.2011 Θρίλερ με τον ανασχηματισμό – Σήμερα οι ανακοινώσεις αύριο ο Παπανδρέου στις Βρυξέλλες ” Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται . . .

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο ανασχηματισμός θα γίνει τελικά σήμερα και ο Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ Fm υπήρχε η πληροφορία ότι ο ανασχηματισμός αναβάλλεται για 24 ώρες. ΠΑΣΟΚ είναι αυτό . . ” http://olympia.gr/2011/06/16/θρίλερ-με-τον-ανασχηματισμό-σήμερα-οι/

16.06.2011   Συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου 

Ώρα: 15:03 Με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί σε λίγο συνάντηση του ίδιου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου  http://www.xrima-online.gr/politiki/sunantisi_papandreoubenizelou.html

16.06.2011 Παραιτήθηκε ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης 

με σκληρή επιστολή που παρέδωσε στον Πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο ¨για ανυπολόγιστη καταστροφή της χώρας” http://gordiosdessmos.blogspot.com/2011/06/blog-post_5783.html

16.06.2011 Νέα παραίτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚΟ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Έκτωρ Νασιώκας ανακοινώνει αυτή την ώρα την παραίτησή του από τη βουλευτική του ιδιότητα μιλώντας στη Βουλή 

http://greece-salonika.blogspot.com/2011/06/blog-post_6758.html

16.06.2011  After thousands of protesters clashed with police as Parliament debated the measures in Athens, Papandreou tried and failed to forge a coalition government to ensure the package’s approval. In a late-night speech to the nation, he then said he would reshuffle his cabinet and call for a vote of confidence this weekend, wagering his job in an attempt to strong-arm politicians into passing the hugely unpopular package next week.

The spectacle spooked investors; in the United States, the Dow Jones industrial average fell 1.5 percent, almost 179 points, to 11,897.27. Markets around Europe dropped by a similar amount Wednesday, and continued the slide Thursday morning. http://www.washingtonpost.com/world/greek-default-fears-hit-global-markets-as-papandreou-pushes-austerity-measures/2011/06/15/AGNqLbWH_story.html  Washington Post: Επικίνδυνο τέχνασμα Παπανδρέου ο …     “  Για «επικίνδυνο τέχνασμα» από την πλευρά του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου,  κάνει λόγο η Washington Post, αναφερόμενη στις χθεσινές πολιτικές εξελίξεις και τον επικείμενο ανασχηματισμό. «Ο φόβος για χρεοκοπία της Ελλάδας χτυπά τις διεθνείς αγορές, την ώρα που ο Παπανδρέου προωθεί νέα μέτρα λιτότητας»,  “  http://www.star.gr/politics/96097

16.06.2011 Νέο ρεκόρ στα CDS στις 1.885 μονάδες,  σε νέο ιστορικό ρεκόρ.Οι πολιτικές εξελίξεις και η κυβέρνηση φαρσοκωμωδίας, έχει εκτινάξει τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας. http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2011/06/cds-1885.html

16.06 2011 ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 2.000 ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 5ΕΤΗ CDS Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε τα ελληνικά 5ετη CDS.

Αυτή την ώρα βρίσκονται πάνω και από τις 2.000 μονάδες βάσης, με τις αγορές να εκτιμούν ότι η χώρα είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Την ίδια ώρα, στα τάρταρα βρίσκεται και το ευρώ έναντι του δολαρίου, κάτω από το 1,41 στο 1,409. http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2011/06/2000-5-cds.html

17.06.2011 Οδ. Βουδούρης βουλευτής Μεσσηνίας του ΠαΣοΚ: «Κομματική αναδίπλωση ο ανασχηματισμός» http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=406714

17.06.2011 Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου επιχειρεί ο πρωθυπουργός, ορίζοντας νέα κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ευθύνη της οικονομικής πολιτικής ανατίθεται πλέον στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αναβαθμίζεται σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.  http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=23902&pubid=27442732&subid=2  

Το πρωί ανασχηματισμός, στη 1 μετά το μεσημέρι η ορκωμοσία http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/06/2011

Ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας η νέα κυβέρνηση. Ολοκληρώθηκε συνεδρίαση του νέου υπουργικού Συμβουλίου video http://news247.gr/ellada/politiki/h_orkwmosia_ths_neas_kyvernhshs.1107551.html

17.06.2011 ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ: Σύμφωνα με την από 16/6/2011 εξουσιοδότηση του Σώματος επικυρώθηκαν με ευθύνη του Προεδρείου τα Πρακτικά της ΡΝΕ΄ συνεδριάσεώς του, της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2011, σε ό,τι αφορά στην ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου: «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις»

17.06.2011 Πριν εισέλθουμε στην ειδική ημερήσια διάταξη, θα προβούμε στην ορκωμοσία των συναδέλφων κ. Γεωργίου Φραγγίδη και της κ. Βασιλικής Αλεξανδρίδου, που αντικαθιστούν αντίστοιχα τους κυρίους Γεώργιο Φλωρίδη και Έκτορα Νασιώκα που παραιτήθηκαν. http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20110617.pdf

17.06.2011 Σύμφωνα με το άρθρο 84 παράγραφος 1 του Συντάγματος και το άρθρο 141 παράγραφος 4 του Κανονισμού της Βουλής ζητώ την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την Κυβέρνηση και παρακαλώ να προβείτε στις απαραίτητες κατά το Σύνταγμα και το Κανονισμό της Βουλής ενέργειες. http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20110617.pdf

17.06.2011 Αθήνα, σήμερα στις 17 Ιουνίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.28’   συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Α΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΙΩΤΗ. … Λύεται η συνεδρίαση.  Ώρα λήξης 10.33΄ Διάρκεια εργασιών της Βουλής 5 λεπτά. http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20110617.pdf

Τέλος, επειδή ο εμπνευστής του ήξερε πολύ καλά τι έκανε, ο νόμος αυτός δεν αποτελεί μόνο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας λόγω μαζικής και απίστευτης παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας, περιλαμβανόμενων  και των ουσιωδών δικαιωμάτων στη ζωή, στην ελευθερία και στον αυτοπροσδιορισμό ( ατομικό και συλλογικό) , αλλά και απόπειρα γενοκτονίας καθώς είναι ένα μόνο από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν  για την εξάντληση και τον ευκολότερο αφανισμό μας, αλλά και για την αλλοίωση της θρησκευτικής ταυτότητάς μας.  Ως γνωστό, η χριστιανική πίστη ( η επίσημη θρησκεία της χώρας δηλαδή) δεν συμβαδίζει με την παραβίαση της ελεύθερης βούλησης, που ο Θεός χάρισε σε όλους μας, με την ευθανασία και τον φόνο. Καμία  θρησκεία δεν συμβαδίζει με αυτά, άλλα εν προκειμένου η ορθοδοξία αποτέλεσε στόχο και γι΄αυτό αναφέρθηκα σε αυτήν. “ 

Χριστίνα Σαλεμή

ΠΗΓΗ (για το άρθρο): Ένας Έλληνας

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

12 ἀπαντήσεις στὸ Η Ελλάδα αποθήκη ανθρωπίνων οργάνων!

 1. Ὁ/ἡ elpida γράφει:

  ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; Με τα τελευταία μέτρα λιτότητας, προετοιμάζουν το εμπόρευμα ( άστεγους, νεόπτωχους κλπ) και με την πανάκριβη διαφημιστική εκστρατεία τους, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι μιλάμε για δωρεές και ότι αυτό είναι καλό πράγμα.
  Σ Κ Ε Τ Η Φ Ρ Ι Κ Η !

  ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ! Είναι όλα τα λεφτά !

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ antinemecis γράφει:

   Ποιος θα μπορεί να είναι σγουρος ότι ο άνθρωπός του δε σωζόταν και ότι δεν τον έστειλαν μία ώρα νωρίτερα επειδή ήταν χρήσιμος σε κάποιους και καλή πηγή εσόδων για κάποιους άλλος…;
   Tίθεται πλέον εν αμφιβόλω και η εμπιστοσύνη που πρέπει να διέπει τη σχη γιατρού-ασθενούς!
   Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός ακόμη δε δείχνει να αντιλαμβάνεται τη γενική εικόνα και ότι ΟΛΑ όσα γίνονται είναι βάσει σχεδιασμού διεστραμμένων εγκεφάλων… Πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος να καταργηθούν άμεσα όλα τα πεπραγμένα τους και να δικαστούν για εσχάτη προδοσία με δόλο! ΟΛΟΙ!!! Και αυτοί που τα ψηφίζουν και αυτοί που τους “νομιμοποιούν” συντηρώντας την παρωδία μίας καταργημένης στην ουσία βουλής που περνάει με συνοπτικές διαδικασίες ό,τι εντέλλονται κάποια κέντρα… Και φυσικά πληρώνονται αδρά για τη διατήρηση της παρωδίας “δημοκρατίας” από τους πτωχευμένους Έλληνες πολίτες που ακόμα δεν εννοούν να καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα για τα στυλιάρια!!!

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ xristina γράφει:

    Διάβασε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την καταγγελία που έκανα στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης . Αποδεικνύω ότι υπάρχει σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας και αφανισμό των Ελλήνων. Θα την βρεις σε πάρα πολλά μπλογκ.

    Ο νόμος για τις μεταμοσχεύσεις είναι ένα μέρος μόνο του σχεδίου. Τα υπόλοιπα είναι μέτρα λιτότητας, ψυχολογικό πόλεμο και μεταναστευτική πολιτική .

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ antinemecis γράφει:

    Θα το κάνω! Δεν έτυχε να γνωρίζω σχετικά με τη μήνυση αλλά κάπως έτσι μου φαίνονται και μένα τα πράγματα βλέποντας την κατάσταση σφαιρικά και συνολικά…
    Μήπως έχετε πρόχειρο κάποιο λινκ σχετικά με τη μήνυση;

    Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ xristina γράφει:

  Στα αττικά νέα θα την βρεις ανά κεφάλαιο ενώ εδώ και σε άλλα μέρη ολόκληρη http://koukfamily.blogspot.com/2012/03/blog-post_3228.html , http://logioshermes.blogspot.com/2012/03/blog-post_7709.html

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ xristina γράφει:

  σου την στέλνω με ιμειλ αν θέλεις. Γράψε μου simelas@yahoo.gr

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ Σωτήριος Καλαμίτσης γράφει:

  Υπάρχουν βουλευτές που κατεψήφισαν τον σχετικό νόμο;

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ antinemecis γράφει:

   Όπως διάβασα και εγώ στο άρθρο λέει ότι ψηφίστηκε χωρίς ονομαστική ψηφοφορία!
   Έχετε δει πώς γίνονται αυτού του τύπου οι ψηφοφορίες παρωδία με τη συμβολή και τη συγκατάθεση ΟΛΩΝ των κομμάτων…; Kάθονται 2-3 από κάθε κόμμα (μπορεί να λέω και πολλούς αν έχει κανένα ματς) και αφού δήθεν “συζητήσουν” ο κάθε εκπρόσωπος κόμματος κατά την ψηφοφορία λέει “ναι” η “όχι” και εμφανίζεται σας να ψήφισαν όλοι!!! Βάσει αυτού του τρόπου ο πρόεδρος αναγγέλει την υπερψήφιση του νόμου “κατά πλειοψηφία”!!!
   Αν δεν έχετε δει τέτοια διαδικασία, βάλτε καμιά φορά τα κανάλι της βολής και θα φρίξετε…
   Και φυσικά τα ερωτήματα που τίθενται απευθύνονται πρώτα προς τους δήθεν “κοπτόμενους” για τα δικαιώματα του λαού “αριστερούς”…

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ Σωτήριος Καλαμίτσης γράφει:

    Ασφαλώς και την έχω δει αυτή τη “διαδικασία”. Το σώμα συναινεί; Δεν υπάρχει αντόιρρηση, Άρα εγκρίνεται. Σκέφτηκα, όμως, μήπως λόγω της σοβαρότητος του θέματος, μήπως κάποιος είχε ψελλίσει ένα ΟΧΙ. Έτσι για λόγους συνειδήσεως.

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ antinemecis γράφει:

    Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η βουλή έχει ουσιαστικά καταργηθεί και βρίσκεται εκεί για να δίνει μία αίσθηση νομιμοφάνειας και “δημοκρατικών διαδικασιών”…
    Πρέπει, μην το ξεχνάμε, να πληρούνται και οι όροι της “δημοκρατικής” ΕΕ!!!
    Γίνεται μία διαδικασία παρωδία που με συνοπτικές διαδικασίες “νομιμοποιείται” η αυθαιρεσία, η παρανομία, η αντισυνταγματικότητα, η σκοπιμότητα και η εξασφάλιση της λεηλασίας της Ελλάδας από τα αφεντικά που όλοι οι βολευτάδες υπηρετούν συντεταγμένα… Μπορώ μόνο να εξαιρέσω (καλόπιστα αλλά όχι με βεβαιότητα) τους πραγματικά αντιμνημονιακούς που όρθωσαν παράστημα και είναι ανεξάρτητοι και αν παραιτούνταν από μόνοι του ουσιαστικά θα επέστρεφαν την έδρα στο επόμενο υπάκουο στον κομματάρχη καθίκι!
    Η βουλή είναι η βιομηχανία παραγωγής νομοσχεδίων και θεσμοθέτησης του καθεστώτος που βολεύει τους κατακτητές για τη μέγιστη απόδοση της κτήσης τους και που φυσικά έρχονται γραμμένα από τους έξω!
    Αν δει κάποιος τα νομοσχέδια και τη σειρά που προωθούνται, μπορεί να καταλάβει τη μεθοδικότητα με την οποία υλοποιείται το σχέδιο και πλέκεται ο ιστός της αράχνης…

    Μοῦ ἀρέσει

 5. Ὁ/ἡ ΠΑΣ γράφει:

  Το θεμα εχει “περασει’ κατα καιρους απο την δημοσιότητα στοχεύοντας στην ερευνα των αντιδράσεων μας.
  Θελω να πω με την σειρα μου οτι ειναι ενα παρα πολυ σοβαρο θεμα ,πιθανον το πλεον σοβαρο που εχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτα τα τελευταια 2 χρονια .

  Κατ αρχην απο μονο του ,διχως καμια επι μερους ερμηνεια , προσβάλει την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια .
  Απορω και θα ηθελα να μαθω τα ονοματα αυτων που το ψηφισαν ,αλλα πιστευω οτι το καλυτερο θα ηταν να δημοσιοποιηθούν .
  Πρεπει να μαθει ο κοσμος τι προβληματικης οσο και περίεργης ψυχικης υποδομης ειναι αυτοι που νομοθετησαν και ψηφισαν ενα τερατούργημα .

  Βεβαια το ολο θεμα κρύβει καποια σκοτεινά σημεια .
  Καποια των οργανων δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν οταν ο ανθρωπος εχει παψει να ζει!(βιολογικά)

  Εδω ειναι που θελει τεραστια προσοχη και αναλυσεις επι αναλυσεων ,για το ποιος ειναι εκεινος που αποφασιζει τι;
  Περα απο ολα ομως ειχα ρωτησει καποτε το εξης .
  Οπως λειτουργουσε το κεντρο διαχειρισης μεταμοσχεύσεων ,το οποιο ειχε ψηφιακη τραπεζα εθελοντων δοτων ,ετσι θα πρεπει ο νεος φορεας, αν υπαρχει , να μπορει να δεχεται εντολες εξαίρεσης των πολιτων απο το ” κρεοπωλειο ” .

  Δεν ξερω πως πρεπει να γινει αυτο αλλα καποτε σε μια συνομιλία μου με καποιο νομικο μου ειχε δωσει μια λυση αλλα δυστυχώς δεν την θυμάμαι.
  Τιποτε δεν ειναι τετελεσμενο ,αρκει να μπορουμε να είμαστε ενήμεροι και να το αντιμετωπίζουμε οπως πρεπει.

  Οχι στα “κρεοπωλεία” ανθρώπων!

  Μοῦ ἀρέσει

 6. Ὁ/ἡ xristina γράφει:

  Διαβάστε και τα άρθρα ” Οι μισές αλήθειες” και ” Μεταμοσχεύσεις” στο μπλογκ του Κυπριανού Χριστοδουλιδου

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.