Με τηλεγράφημα από Βρυξέλλες ήρθε το εκλογικό πρόγραμμα των κατεστημένων κομμάτων


Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters από τις Βρυξέλλες, (δημοσιεύτηκε στις 4 μ.μ. 13/3) επικαλούμενο έκθεση της Κομισιόν, η Ελλάδα υποχρεούται να μειώσει περαιτέρω τις κρατικές δαπάνες κατά ένα τερατώδες 5,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 11 δισ. ευρώ τα έτη 2013-14, για να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους που η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου, Παπανδρέου, Βενιζέλου, Σαμαρά και λοιπών συμμάχων συμφώνησε ως προϋπόθεση της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

Στην “Έκθεση Συμμόρφωσης” –ακόμη και η γλώσσα δηλώνει εγκλεισμό σε φυλακή ή πειθαρχείο– τα εκτελεστικά στελέχη της Ε.Ε. περιγράφουν την “πρόοδο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για να δοθούν τα νέα δάνεια της Ευρωζώνης” και κάνει συστάσεις για την πρώτη δόση “να δοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, (για να πληρωθούν οι δανειστές στις 20/3 βεβαίως).

Η Έκθεση, που πήρε το πρακτορείο, αναφέρει πακέτο “εξοικονομήσεων” που υιοθέτησε η Βουλή τις προηγούμενες εβδομάδες , ύψους 1,5% του ΑΕΠ και οι οποίες θα μειώσουν κατά 1% το πρωτογενές έλλειμμα κατά το τρέχον έτος.

“Ωστόσο, οι τρέχουσες προβλέψεις αποκαλύπτουν μεγάλα δημοσιονομικά χάσματα το 2013-14” που αντιστοιχούν στο 5,5% του ΑΕΠ. Και έτσι χρειάζονται “ουσιαστικές πρόσθετες περικοπές δαπανών που οφείλει να ανακοινώσει και να υιοθετήσει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες, ιδίως όταν επικαιροποιήσει τον μεσοπρόθεσμο προϋπολογισμό της τον Μάιο του 2012”.

Που σημαίνει ότι στις επερχόμενες εκλογές, τα κόμματα εξουσίας που θα διεκδικήσουν τις ψήφους του λαού παραλαμβάνουν το πρόγραμμά τους τώρα από τις Βρυξέλλες, μαζί με την προειδοποίηση: “Η συνέχιση της διεθνούς οικονομικής βοήθειας μπορεί να αναμένεται μόνο εάν βελτιωθεί η εκπλήρωση αυτής της πολιτικής”.

Οι περικοπές αφορούν, όπως ορίζουν τα αφεντικά τους των Βρυξελλών, κοινωνικές δαπάνες, αναδιαρθρώσεις κρατικών υπηρεσιών και τοπικής αυτοδιοίκησης, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, φαρμακευτικές δαπάνες, λειτουργικές δαπάνες νοσοκομείων και κοινωνικά επιδόματα.

aristerovima.gr, 14/3/2012
alfavita.gr

από meapopsi

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.