ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ (109,1 ΔΙΣ)


ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Υπογράφεται σήμερα (15/3/2012) η νέα δανειακή σύμβαση, με την οποία στην πραγματικότητα το νέο δάνειο προς την Ελλάδα μπορεί να φτάσει μέχρι 61,7 δις. ευρώ, όπως καταγράφεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η σύμβαση, που κατατέθηκε αργά χθες βράδυ στη Βουλή, προβλέπει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το ποσό των 109,1 δις. ευρώ εκ των οποίων:

  –  30 δις. θα καλύψουν την ανταλλαγή των ομολόγων από τους ιδιώτες
  –  35 δις. για τη χρηματοδότηση της ενδεχόμενης επαναγοράς τίτλων που δόθηκαν ως ενέχυρο στο Ευρωσύστημα με τίτλους του ΕΤΧΣ
  –  5,7 δις. για την εξυπηρέτηση των συσσωρευμένων τόκων ομολόγων μέχρι την ημερομηνία εθελοντικής ανταλλαγής
  –  23 δις.για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ουσιαστικά το νέο δάνειο είναι 61,7 δις., όπως αναγράφεται και στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αφού τα υπόλοιπα 47,4 δις. ευρώ αποτελούν ποσό το οποίο:
  –  24,4 δις. είναι το υπόλοιπο από το πρώτο δάνειο των 110 δις. ευρώ
  –  23 δις. ευρώ αφορά κεφάλαιο που δεν χρησιμοποιήθηκε βάσει της 1/3/2012της σύμβασης περί διευκόλυνσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Με την υπογραφή της σύμβασης θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου την προσεχή Δευτέρα 19 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: ISKRA

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ (109,1 ΔΙΣ)

  1. Ὁ/ἡ NIKOS γράφει:

    ΣΟΣ ΕΔΩ ΕΛΛΑΣ..ΣΟΣ..ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΥΔΟΜΗΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚ ΑΤΟ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΥΦΗΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ …ΠΡΟΔΟΤΕΣ… ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ..ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ.. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΗΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ …ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ…ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΩΝΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΛΕΒΑΝΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ …ΑΝΤΡΕΑ…ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ..ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΤΙ..ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΥΓΩΡΗ ΓΙΑ………ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ……….ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΚΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ [ ΚΟΛΟΣΕ ] ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.