Το εγχώριο πολιτικό προσωπικό υποκύπτει πάντα σε μαϊμού εκβιασμούς!


Γράφει ο Δευκαλίων

Η Ελληνική μνημονιακή πολιτικοοικονομική επικαιρότητα ουδέν το ενδιαφέρον έχει να επιδείξει. Οι στόχοι των παλαιότερων μνημονίων συνεχίζουν να μην επιτυγχάνονται, η φτώχεια και η εξαθλίωση καθημερινά βαθαίνουν και καινούργια περιοριστικά μέτρα ύψους 11 δις ευρώ plus, βάσει της νέας μνημονιακής σύμβασης, προετοιμάζονται. Η μόνη διαφορά στην τρέχουσα συγκυρία είναι η προετοιμασία των πολιτικών κομμάτων για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Αλλά με αυτό το θέμα θα έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε επί μακρόν όταν προκηρυχθούν εκλογές και αποσαφηνιστούν οι πολιτικοί σχηματισμοί και οι θέσεις αυτών που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων. Τότε θα πάρουμε σαφή και κρυστάλλινη θέση.

Προς το παρόν όμως έχουμε την χρονική δυνατότητα να εξετάσουμε άλλα θέματα πιο σύνθετα αλλά ταυτόχρονα εξ ίσου ενδιαφέροντα για όλους εμάς που επιλέξαμε να σταθούμε κόντρα στα μνημόνια και στις μνημονιακές επιλογές που σπέρνουν την καταστροφή στην πατρίδα μας. Έτσι στα δύο προηγούμενα άρθρα μας παρουσιάσαμε τον επιστημονικό τρόπο χειραγώγησης της Ελληνικής κοινής γνώμης μέσω μίας σχετικά νέας επιστήμης που ονομάζεται Κυβερνητική. Η Κυβερνητική, όπως εξηγήσαμε, αποσκοπεί ελέγχοντας και συνεγείροντας συγκεκριμένα κάθε φορά συναισθήματα να ελέγξει μαζικά και προς σαφώς προγραμματισμένη κατεύθυνση την συμπεριφορά των ανθρώπων.

Σήμερα θα κάνουμε μία σύντομη περιήγηση στην μεγάλη εικόνα της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας. Κατ’ αρχάς να δούμε πως πάνε οι χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως. Αν εξαιρέσει κανείς τα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης και 2-3 ακόμη χωρών, σε όλες τις άλλες ώριμες διεθνείς χρηματαγορές έχουμε βαρύγδουπες ετήσιες πτώσεις (και να σκεφθεί κανείς δεν έχει ακόμη τελειώσει ούτε το Α΄ τρίμηνο). Το πλέον ανησυχητικό και επικίνδυνο. Το Χρηματιστήριο της Σαγκάης (ναι καλά καταλάβατε της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη) πέφτει από την αρχή του χρόνου -27,55%. Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το επαναλάβουμε ακόμη μία. Η οικονομία της Κίνας κρέμεται από μία κλωστή. Αν παρ’ ελπίδα η κλωστή αυτή σπάσει, τότε ουαί και αλλοίμονο στην παγκόσμια οικονομία. Το Σύνδρομο της Κίνας προ των πυλών.

Στις αγορές εμπορευμάτων τα ίδια και χειρότερα. Το πετρέλαιο ακριβαίνει κάθε ημέρα που περνάει. Έχει ξεπεράσει προ πολλού το…

φράγμα των 100 δολαρίων. Και αυτό το έχουμε ξαναπεί και αναλύσει πολλές φορές. Ακριβό καύσιμο σημαίνει ακριβό βιομηχανικό προϊόν και ακριβό κόστος ζωής. Δηλαδή δυσχέρεια στην οικονομική ανάπτυξη. Ήτοι ένας ακόμη σύμμαχος για την επαπειλούμενη ύφεση.

Τέλος στον νομισματικό πόλεμο το ευρώ παραμένει υποτιμημένο έναντι του δολαρίου σε επίπεδα παραπλήσια αυτών που είχαν προκύψει κατά την έξαρση της Ελληνικής Κρίσης το προηγούμενο δραματικό χρονικό διάστημα Οκτώβριο-Νοέμβριο.

Όλες οι ενδείξεις πείθουν ότι είτε βρισκόμαστε στα πρόθυρα δραματικών εξελίξεων που θα αποτρέψουν την βύθιση της παγκόσμιας οικονομίας στην ύφεση, είτε η παγκόσμια οικονομία θα βυθιστεί τελικά στην ύφεση. Και δυστυχώς η ερώτηση για την μίζερη ελληνική μνημονιακή πολιτικοοικονομική πραγματικότητα επανέρχεται.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για εμάς για την πατρίδα μας; Δεν θα απαντήσουμε γιατί θα πολλοί φίλοι της στήλης θα μας πουν ότι κινδυνολογούμε.

Θα αρκεστούμε σε επίσημα στοιχεία της γνωστής Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS). Της παγκόσμιας υπέρ-τράπεζας. Εάν το Ελληνικό PSI είχε υλοποιηθεί πριν από 2 χρόνια οι ευρωπαϊκές τράπεζες που διακρατούσαν εκείνη την εποχή ομόλογα συνολικής αξίας 52 δις ευρώ θα είχαν ζημιές 39 δις ευρώ. Ακριβώς πριν την έναρξη του PSI η έκθεση των Ευρωπαϊκών Τραπεζών σε Ελληνικά Ομόλογα ήταν 28 δις ευρώ, οπότε και η συνολική τους ζημιά περίπου 21 δις ευρώ. Δηλαδή μέσα σε 2 χρόνια η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στο δημόσιο χρέος μειώθηκε στην μέση.

Εσείς τι λέτε; Δικαιώνονται ή όχι όσοι υποστηρίζουν ότι δεν άντεχε κανείς στην ΕΕ μία Ελληνική Χρεοκοπία και όλα τα άλλα περί εξαναγκαστικής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά φθηνά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα;

Τέλος και σύμφωνα πάντα με την παραπάνω τράπεζα η συνολική μείωση του χρέους από το «κούρεμα» ήταν μόνο 59 δις ευρώ (μόνο ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων είχε γράψει από την αρχή ότι η μείωση του χρέους ήταν περίπου 60 δις ευρώ).

Συνεπώς τα ίδια τα στοιχεία δίνουν και την απάντηση. Εάν προκύψει νέα όξυνση της κρίσης δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την χώρα μας. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί μεταξύ άλλων το εγχώριο πολιτικό προσωπικό υποκύπτει πάντα σε μαϊμού εκβιασμούς!

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.