Γιάννης Δημαράς: «Κοινή απαίτηση είναι να υπάρξει το αντιμνημονιακό αίτημα, ως ενωμένη εκλογική πρόταση»


Η σημερινή πολιτική άκρως ρευστή συγκυρία, ιστορικά ήταν πάντα, αλλά και στις μέρες μας απόλυτα συνδεδεμένη με την κοινωνική αμηχανία και παρακμή.

Στην αλληλοαιχμαλωσία πολιτικών-πολιτών, όπως τα διαχρονικά συμφέροντα χρήματος και εξουσίας επιβάλλουν, στόχος πάντα ήταν και στόχος σήμερα είναι, η αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Είναι αλήθεια άραγε υγιής η Δημοκρατία, αν προσδιορίζεται εξ αιτίας πολιτικών, ιδεολογικών ή προσωπικών επιλογών, ως κεντροαριστερή, ως κεντροδεξιά ή ως κεντρώα;

Οι ακραίες τάσεις, οι συμπεριφορές της Κοινωνίας των Πολιτών, αυτές που παραπέμπουν σε απολυταρχικές επιλογές είναι ο καρκίνος της Ιστορίας.

Σε πολιτείες ελεύθερων ανθρώπων οι απολυταρχικές-φασιστικές δοξασίες πάντα νικήθηκαν. Ακόμα, και αν πρόσκαιρα εκφράστηκαν κατέρρευσαν, γιατί ούτε ο Πολιτισμός, ούτε η Αξιοπρέπεια των Πολιτών, το επέτρεψαν.

Η Ελευθερία, πάντως όπως ο Αλέκος Παναγούλης το διεμήνυε, υπερασπιζόταν και μια ζωή διαλαλούσε: «Η Ελευθερία δεν είναι δικαίωμα. Είναι καθήκον».

Σήμερα, που οι Νεοέλληνες ζουν υπό καθεστώς κατοχής, σήμερα που καλούνται να υπηρετήσουν επιλογές και να αποφανθούν τι πρέπει να γίνει, για τη σωτηρία τη Πατρίδας, της υπεράσπισης της τιμής όλων μας, σήμερα οι επιθέσεις του άπληστου και βάρβαρου καπιταλισμού άλλοτε φανερά, άλλοτε δόλια μέσω ΚΑΙ των ΜΜΕ που ελέγχουν και τα οποία κατακρεουργούν σώματα και αλέθουν ψυχές, σήμερα που προσβάλλουν ήθη, ιδανικά και λερώνουν όνειρα, σήμερα πρέπει ενωμένοι, να διαλαλήσουμε στην Οικουμένη το νέο μας ΟΧΙ.

Οι εκλογές όπως λένε, θα γίνουν σύντομα. Αλλοίμονο, αν με οποιαδήποτε προβοκατόρικη αιτιολογία, αναβληθούν ή δεν γίνουν. Αλλοίμονο, αν η δοτή αντισυνταγματική συγκυβέρνηση αποφασίσει για μας, χωρίς τη βούληση του Ελληνικού Λαού. Δεν θα πρέπει να δεχθούμε, να οδηγηθεί η Δημοκρατία στο απόσπασμα.

Κοινή απαίτηση ενόψει της δύσκολης πολιτικής στιγμής που ζούμε, κοινή απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού είναι να υπάρξει το αντιμνημονιακό αίτημα, ως ενωμένη εκλογική πρόταση.

Σε ένα Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο, δεν περισσεύει κανείς. Άλλωστε, αποδεδειγμένα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντιμνημονιακή. Και όπως συμβαίνει στο μέτωπο του πολέμου κανένας, δεν ενδιαφέρεται την ώρα της μάχης, αν ο διπλανός του έχει οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα.

Είναι ώρα για την ειλικρινή και γενναία ενότητα. Χωρίς αυταρχισμούς, χωρίς αλαζονείες, χωρίς ηγεμονισμούς.

Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ εδώ και ένα χρόνο υπερασπίζεται την ανάγκη να συμφωνηθεί, από οποιοδήποτε πολιτικό οργανισμό ή οποιαδήποτε Κίνηση Πολιτών, μια προγραμματική Χάρτα συνεργασίας, προ των εκλογών.

Για μια Ισχυρή Κοινωνία και μια Ανεξάρτητη Πατρίδα προτείνουμε μερικές από τις βασικές αρχές, αυτής της Χάρτας Κοινών Αρχών:

  • Πίστη στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στην αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  • «Κόκκινες Γραμμές» στα Εθνικά μας Θέματα, απαρέγκλιτη και αταλάντευτη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ιστορικής διαδρομής του Έθνους μας.
  • Ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια Ευρώπη των Εθνών και των Λαών και όχι των αόρατων αγορών.
  • Ναι στην ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με ένα ισχυρό Ευρώ, όσο υπάρχει.
  • Πλήρης ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και του Κοινοβουλίου ως προς το χρέος της χώρας και Ανεξάρτητη Εθνική Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους για να μάθουμε τι χρωστάμε, σε ποιους, πόσα έχουμε πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια και πότε τελειώνει το χρέος μας.
  • Αναθεώρηση του Συντάγματος υπέρ της κατάργησης του σημερινού νομικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών και της καθιέρωσης ως εκλογικού συστήματος της Απλής Αναλογικής για δίκαιη και ακριβή απεικόνιση της λαϊκής βούλησης στο Κοινοβούλιο.
  • Υποστήριξη με κάθε τρόπο της τιμωρίας των ενόχων – αυτών που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα – με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών.

Ευχόμαστε το μήνυμα, η προφητεία και η προτροπή του άγνωστου διαδηλωτή που άφησε με τη μπογιά του, τα αποτυπώματα της ψυχής του, στον τοίχο της Νομικής Σχολής το 1980, να ακουστεί και να βοηθήσει όλους μας, να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Το μήνυμα: «Το΄να κόμμα δέρνει τ΄άλλο και τα δυο το Κίνημα».

antikry

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.