Κόβουν σε 60.000 δικαιούχους έως 40% του εφάπαξ!!!


Από 20% ως 40% κόβεται το εφάπαξ σε 60.000 δικαιούχους των ετών 2010 και 2011 στα ταμεία ΙΚΑ-ETAM, ΤΕΑΠΑ- ΣΑ, ΕΤΑΑ ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, ΤΠΔΥ και ΤΑΠΙΤ.

Το υπουργείο Εργασίας ζητά εδώ και τώρα από τα παραπάνω ταμεία που χορηγούν εφάπαξ ακριβή λίστα των δικαιούχων για να προχωρήσει σε μειώσεις που τις… βαφτίζει αναπροσαρμογές. Σύμφωνα με έγγραφο που φέρει τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» και το οποίο παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα η δημοκρατία , η ηγεσία του υπουργείου στοχεύει να υλοποιήσει τις περικοπές έως το τέλος Μαρτίου. 

Εξυπακούεται ότι τις περικοπές αυτές θα ακολουθήσουν και άλλες περικοπές, που θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές. Υπό την πίεση του χρόνου και προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δεσμεύσεις έναντι της τρόικας, o υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αναλογιστικές μελέτες για τα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ βοήθημα, παρά το γεγονός ότι το είχε προαναγγείλει.

Σύμφωνα με το έγγραφο καλούνται τα Ταμεία να στείλουν «οικονομικά και στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα άτομα τα οποία δικαιώθηκαν εφάπαξ βοήθημα τα δύο τελευταία ημερολογιακά έτη (2010 και 2011) ξεχωριστά για το καθένα έτος» . Στο κείμενο δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε εκείνους, τους ελάχιστους, που πήραν το εφάπαξ στα χέρια τους και σε όσους περιμένουν ακόμα στην ουρά για να το λάβουν. Άρα οι όποιες μειώσεις έρθουν είναι πιθανό να αφορούν όλους τους δικαιούχους, ακόμα και εκείνους που έχουν ήδη πάρει το εφάπαξ.

Το έγγραφο στάλθηκε σης 15 Μαρτίου προς το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ), το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Εργαζομένων στα MME (ΕΤΑΠ-MME), το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΊΊΔΥ) και το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΓΓ).

Ο στόχος, όπως αποκαλύπτεται στο εν λόγω έγγραφο, είναι το υπουργείο να έχει έως σήμερα 20 Μαρτίου στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία των δικαιούχων για «να εντοπιστούν τα Ταμεία για τα οποία τα εφάπαξ βοηθήματα που καταβάλλονται κατά τη συνταξιοδότηση δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν» . Στα Ταμεία αυτά το υπουργείο δεσμεύεται «να αναπροσαρμόσει το ύφος των βοηθημάτων αυτών μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζονται από την Αναφορά Προόδου Μνημονιακής Δράσης, δηλαδή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012» . Άρα, όχι μόνο δεν προλαβαίνει το υπουργείο να ετοιμάσει αναλογιστικές μελέτες, αλλά θα προχωρήσει σε περικοπές κυριολεκτικά «στο πόδι» .

online-pressblog

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Κόβουν σε 60.000 δικαιούχους έως 40% του εφάπαξ!!!

  1. Ὁ/ἡ anthi koloniotou γράφει:

    το υπουργειο εργασιας αντι να αναζητα τους δικαιουχους οι οποιοι συμπτωματικα ειναι και οι καταθετες των ταμειακων διαθεσιμων των εν λογω ταμειων θα επρεπε να αναζητησει τα στελεχη της δημοσιας διοικησης-πρωην μελη των ΔΣ -των ταμειων και να προβει σε κατασχεσεις περιουσιακων στοιχειων και συνταξεων με την κατηγορια του δολου ή της βαρειας αμελειας κατα την ασκηση των καθηκοντων τους……………..!που ειναι οι συνδικαλιστικες οργανωσεις?που ειναι οι δικηγορικοι συλλογοι?που ειναι οι πανεπιστημιακοι καθηγητες των νομικων σχολων?ερμαια ολοι μας της λογικης ενος κρετινου σωματικα και πνευματικα υπουργου?ενος επαγγελματια απατεωνισκου πρωην συνδικαλιστη? ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ ΣΤΕΦΑΝΟΣ γράφει:

    ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ..ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.