Προεκλογικό μαγαζί στήνει το ΠΑΣΟΚ στις Ένοπλες Δυνάμεις


Επί δύο και πλέον χρόνια το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να απαξιώσει το προσωπικό των ΕΔ και να υποβαθμίσει το κύρο τους στην Ελληνική κοινωνία με  απαράδεκτες για μια κυβέρνηση εκφράσεις όπως « «απλοί δημόσιοι υπάλ-ληλοι», «αυτιστική νοοτροπία»,«το πλέον αντιπαραγωγικό τμήμα του λαού» και με ενέργειες που τους έβαλαν στη πρώτη γραμμή των οικονομικών χαρα-τσιών του 1ου μνημονίου. Τώρα ο κ. Βενιζέλος και τα φερέφωνα του δείχνουν όψιμο προεκλογικό ενδιαφέρον για αυτό το προσωπικό .

Συγκεκριμένα προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ελέγξουν τις κρίσεις ώστε «να έχουν στο χέρι» τους υπό προαγωγή αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και αφού δεν το κατάφεραν (εκτός της πραξικοπηματικής εξέτασης των επανακρίσεων,που δεν θα πρέπει να υπογραφούν από τον κ. Υπουργό πριν τις εκλογές) , τώρα προσπαθούν να προωθήσουν τις ετήσιες μεταθέσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν αφού θα είμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Έτσι χθες εκδόθηκε σήμα από το ΓΕΕΘΑ που καθοδηγεί τα επιτελεία να προχωρήσουν στη σχεδίαση και υλοποίηση «των απαραίτητων» μεταθέσεων που δεν επηρεάζονται από τις κρίσεις. Πόσο ψευδεπίγραφο είναι αυτό!. Όλες οι μεταθέσεις επηρεάζονται από τις κρίσεις αφού δεν έχει σχέση μόνο με τους μετατιθέμενους αλλά και με το ποίοι είναι στα συμβούλια μεταθέσεων και λήψεως αποφάσεων. Και ποίοι είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιές είναι απαραίτητες. Οι ίδιοι που μέρες τώρα προσπαθούν να πείσουν την πολιτική ηγεσία και με δημοσίευματα να επηρεάσουν την κοινή γνώμη ότι θα πρέπει να επιλεγούν οι νέοι Διοικητές, τα εξωτερικά, οι μοίραρχοι, να μετακινηθούν οι δυσμενείς φρουρές, να γραφτούν τα παιδάκια στα σχολεία και ότι άλλο «κλαυθμό και οδυρμό» μπορεί να σκεφτεί το γκεμπελικό μυαλό τους. Μοναδικός σκοπός τους είναι να εγκλωβίσουν την πολιτική ηγεσία, να ενεργοποιήσουν τον προεκλογικό «ρουσφετολογικό» (φαντάζομαι δεν θα παρεξηγηθούν) μηχανισμό τους και να εξασφαλίσουν την συνέχεια ελέγχου καίριων πόστων στο στράτευμα αφήνοντας μερικά ψίχουλα για την επόμενη κυβέρνηση. Το σήμα απλώς τους νομιμοποιεί. Φαντάζομαι ότι ο κ. Υπουργός δεν θα επιτρέψει να συμβούν αυτά.

Αναλυτικότερα το ΠΑΣΟΚ , με στρατηγικούς όρους, χρησιμοποίησε τρείς γραμμές άμυνας για να επιτύχει τους προαναφερόμενους στόχους του, ως ακολούθως :

1η γραμμή άμυνας

Η μεθόδευση ήταν άριστη εκ μέρους τους . Είναι γνωστός  ο πραξικοπηματικός τρόπος  με τον οποίο εξετάσθηκαν στις 23-2-12 από τον Α/ΓΕΕΘΑ στο ΣΑΓΕ οι επανακρίσεις και κρίσεις με οριζόντια καρατόμηση* όλων των  δυσμενώς κριθέντων στελεχών το ’10 και ’11, με σκοπό να τους εξοντώσουν αλλά και να προϊδεάσουν ότι επίκεινται οι κρίσεις  την επομένη εβδομάδα. Την ίδια ημέρα προετοίμαζαν τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία  που σταμάτησαν την επομένη (24-2-12) με την  έντονη αντίδραση του κ. Σαμαρά (ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί και για τις  απαράδεκτες και αντιδεο-ντολογικές μεθοδεύσεις  που προωθούσαν στο ΓΕΕΘΑ και για τα οποία αναλυτικά αναφέρθηκε το ANTINEWS). Έτσι αναγκαστικά στις 24-2-12 δόθηκε εντολή να προωθηθεί σχετική τροπολογία για το υπουργικό συμβούλιο.

Αφού είχε ανακοινωθεί επίσημα αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία για την αναβολή των κρίσεων των ΕΔ και ΣΑ όλοι θεωρούσαν ότι έχει κλείσει αυτό το θέμα. Όλοι εκτός από τον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο .

Έτσι με απορία αξιωματικοί τόσο στο ΓΕΕΘΑ όσο και στα επιτελεία αλλά και στα ΣΑ διαπίστωναν μέχρι και την προηγούμενη Τρίτη (13-3-12) κινήσεις της φυσικής  ηγεσίας  (επιλεγμένης όπως όλοι γνωρίζουμε από το ΠΑΣΟΚ) αλλά και μέρους της πολιτικής ηγεσίας  στην κατεύθυνση της πραγματοποίησης των κρίσεων παρά το γεγονός ότι είχε παρέλθει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, όπου θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει.

2η γραμμή άμυνας

Όμως για το φαλαγγιτικό ΠΑΣΟΚ το θέμα δεν είχε λήξει. Έτσι κωλυσιεργώντας την υπογραφή σχετικής νομοθετικής πράξης ετοίμαζαν την επομένη γραμμή επίθεσης με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος στο Υπουργικό συμ-βούλιο της Τρίτης (14-3-12) έθεσε το θέμα εκ νέου της μη αναβολής τους με τον ισχυρισμό ότι συμφώνησε ο απερχόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και όχι ο «ΑΝΑΔΥΌΜΕΝΟΣ».  Ταυτόχρονα έδωσε την πληροφορία ( παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνηθεί στο υπουργικό να μην διαρρεύσουν οι συνομιλίες τους)  στα παπαγαλάκια του που αρθρογραφούνε δίνοντας μήνυμα συσπείρωσης στους «ανύπαρκτους πλέον» ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με δακρύβρεχτα κείμενα περί αξιοκρατίας, μεταθέσεων, οικογενειών και άλλων απίστευτων επιχειρημάτων που οι ίδιοι έχουν καταρρακώσει και καταπατήσει την τελευ-ταία τριακονταετία. Βέβαια και πάλι δεν υπολόγιζαν στα άμεσα, άριστα και εξόχως πολιτικά αντανακλαστικά του κ. Σαμαρά που τόσο καλά τους γνωρίζει.

3η γραμμή άμυνας

Επειδή όμως το ΠΑΣΟΚ είναι πανούργο και ικανότατο (όσο ανίκανο είναι στη διακυβέρνηση της χώρας) στην ίντριγκα και στην καπήλευση του κρατικού μηχανισμού παράλληλα ετοίμαζε και την τρίτη γραμμή άμυνας για να συνεχίσει να ελέγχει την εξουσία και μετά τις εκλογές από την 4η – 5η θέση που του επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός στο Κοινοβούλιο. Έτσι αμέσως μετά την αποτυχία του σχεδίου μη αναβολής προωθούν με κάθε μέσο την «αναγκαιότητα» άμεσης επιλογής των στελεχών για θέσεις ευθύνης, Διοικητές Μονάδων, Διευθυντές Επιτελείων, θέσεις εξωτερικού και άλλα παρόμοια. Και όλα αυτά παραβλέποντας το παράδοξο ότι δεν μπορεί να γίνουν τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης και εξωτερικού πριν να κριθούν οι υποψήφιοι, προκειμένου να βολέψουν τους δικούς τους εκ του ασφαλούς. Έτσι ο κ. Α/ΓΕΑ και ο δντης του γραφείου του βιάστηκαν  να ενημερώσουν στις 14-3-12 (την επομένη της οριστικοποίησης της αναβολής των κρίσεων) ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στις παραπάνω μεθοδεύσεις. Λες και οι άλλοι τρώνε κουτόχορτο. Είναι τόσο θρασείς που ανάμεσα  στα «κροκοδείλια» δάκρυα ανησυχίας τους ψελλίζουν πόσο άδικο είναι να καθυστερήσουν να μετακινηθούν αυτοί που είναι σε δυσμενείς φρουρές (που οι ίδιοι τους έχουν στείλει) και βέβαια θυμούνται οικογένειες, παιδιά, σχολεία και άλλα τέτοια χωρίς να αναλογίζονται πόσα σπίτια έχουν διαλύσει από το κομματικό τους μένος και πόσα άξια στελέχη έχουν στείλει στην αποστρατεία.

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει ακόμη και σε ανορθόδοξο πόλεμο και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί για να σωθεί η χώρα από τα τρωκτικά του.

antinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.