Κομματικές…εκκρεμότητες


Του Θανάση Νικολαΐδη  

ΕΧΕΙ τον νέο αρχηγό του το ΠΑΣΟΚ, έχει και τις παλιές του αμαρτίες. Ευχηθήκαμε «καλή επιτυχία» στον κ. Βενιζέλο, αλλά του θυμίζουμε πως το οικοδόμημα μπάζει γιατί πάλιωσε και να’ ναι προσεκτικός. Με τους αόρατους «φίλους» και τους ορατούς εσωκομματικούς  εχθρούς. Με το Κίνημα και τη φυσιογνωμία του και, βέβαια, δεν μιλάμε για σημάδια μόνο από φυσικό γήρας. Πρόκειται και για «δραστηριότητες» συγκεκριμένων ανθρώπων του, που το φάσμα τους απλώνεται απ’ τη βάση, πιάνει κάποια «στελέχη» αγγίζοντας κάποια «ιστορικά στελέχη» του και όλα αντανακλούν στο ΠΑΣΟΚ και την κληρονομιά του.

ΝΑ γίνουμε σαφείς, χωρίς να λέμε κάτι καινούριο. Κάτι…ακούσαμε για τους κ.κ. Τσουκάτο, Μαντέλη και Άκη. Ο «στρατηγός» μας…μπέρδεψε με το εκατομμύριο, ο κ. Μαντέλης παραδέχτηκε πως λίγο-πολύ αμάρτησε για τα παιδιά του και ο κ. Τσοχατζόπουλος αμύνεται για τα σπίτια και για την ηθική του. Έτσι κι αλλιώς, τα θέματα εξετάζει η Δικαιοσύνη κι αυτό είναι το άλλοθί τους. Εμείς περιμένουμε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη που «αργεί αλλά δεν λησμονεί».

ΜΕΧΡΙ τότε, η ερώτηση είναι άλλη. Λογική και…κομματική. Τι έκανε το ΙΔΙΟ το ΠΑΣΟΚ για τα παραπάνω «στελέχη» του; Όφειλε να βγάλει το δικό του πόρισμα για τον τ. «στρατηγό» και τους υπουργούς του και δεν το’ κανε. Να το περάσει απ’ τα φίλτρα της δικής του ηθικής και…αμελλητί να το γνωστοποιήσει στον κόσμο του. Το Κίνημα δεν είναι Δικαιοσύνη που καθυστερεί διερευνώντας την αλήθεια. Έχει τα θεσμικά του όργανα ως κομματικός σχηματισμός, διαθέτει τους ανθρώπους του, όφειλε να «φαίνεται και τίμιο».

ΔΕΝ έπραξαν τίποτα και είναι εκτεθειμένοι. Νοιάστηκαν για νέον αρχηγό, δεν έδωσαν πεντάρα για κάποια «γαϊδουράγκαθα» στο βάζο τους και τρέχουν προεκλογικά. Μη μείνουν στην «απ’ έξω» ως υποψήφιοι κι ας κουβαλάει επαχθές φορτίο το Κίνημα, που του «τραβάει» πόντους.

ΤΟΥΣ βλέπει διστακτικούς και ανενεργούς ο οπαδός και κάνει συνειρμούς. Λες να διαθέτουν τη δικιά τους «δύναμη» τα παραπάνω…στελέχη και δεν τα αγγίζουν ως «ιερές αγελάδες»; Λες οι κομματικοί δεσμοί τους παρελθόντος να λειτουργούν σαν τροχοπέδη των άτολμων και να εξασφαλίζουν τη σιωπή;

ΤΟ «αρχίζουμε» με εκκρεμότητες στο Κίνημα και χωρίς Ήλιο δεν είναι αρκετό για ελπιδοφόρες εκκινήσεις και προσδοκώμενους εκλογικούς θριάμβους. Να πάρουν θέση, στα πλαίσια της πολιτικής ηθικής-είδος εν ανεπαρκεία που πάει για εξαφάνιση.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.