Αυτή η παρέλαση δεν ήταν για το λαό…


Αυτός ο λαός έδωσε τη ζωή του για να γίνει και στη συνέχεια να μείνει η χώρα ελεύθερη. Αυτός ο ίδιος λαός υφίσταται σήμερα την χρεοκοπία της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας. Και όμως αυτός ο λαός δεν έχει πλέον ούτε το δικαίωμα να παρακολουθήσει την παρέλαση που αποτελεί απόδοση τιμής σε όσους έπεσαν για την λευτεριά, μια λευτεριά που σήμερα μας στερεί η ίδια η χρεοκοπημένη ολιγαρχία, με την παράδοση του λαού στις ορέξεις κυρίως των Γερμανών.

Απελπιστική αυτή τη στιγμή η εικόνα της παρέλασης στο Σύνταγμα. Σύνταγμα, μια λέξη που έχει αλήθεια τόσο ευτελιστεί. Η εικόνα θυμίζει βουβή και θλιβερή τελετή παράδοσης της χώρας. Δεν υπάρχει λαός να χαρεί. Δεν υπάρχει… λαός να χειροκροτήσει ούτε μικρά παιδιά να κουνήσουν τη γαλανόλευκη, ούτε γονείς που θα μαγκώνονταν από έναν κόμπο υπερηφάνειας και υγρά μάτια χαράς. Υπάρχει μόνο η πολιτική ολιγαρχία, η κυβέρνηση του μνημονίου και χιλιάδες διασκορπισμένοι αστυνομικοί στους δρόμους και στις ταράτσες. 

Μετά από όλα αυτά μια μόνο ευχή μπορούμε να κάνουμε.

Καλή λευτεριά από τον εσωτερικό εχθρό του Έθνους.  

Πέτρος Χασάπης

olympia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.