Στα γαλανόλευκα Μελβούρνη και Σίδνεϊ – Αυτή είναι παρέλαση!


20120325-131520.jpg

Οι δύο μεγαλουπόλεις τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με χιλιάδες Ελληνόπουλα, να κάνουν παρέλαση στο κέντρο των δυο μεγαλύτερων πόλεων της Αυστραλίας, ενώπιον χιλιάδων ομογενών.

Χρώμα,ζωντάνια και παλμό στον εορτασμό για την 25η Μαρτίου έδωσαν στη Μελβούρνη δεκάδες παροικιακά και κρατικά σχολεία της μητρόπολης του Ελληνισμού της Αυστραλίας. Εκτιμάται ότι συμμετείχαν περίπου 8 χιλιάδες μαθητές και εκπρόσωποι και μέλη συλλόγων. Στο Σίδνεϊ, για πρώτη φορά φέτος έπειτα από 20 χρόνια ο εορτασμός ήταν ενωτικός.

Οι ομογενείς και στις δυο πόλεις, παρουσίασαν μια λαμπρή εικόνα του εορτασμού και υπενθύμισαν ότι, ο χρόνος δεν χαλαρώνει τις σχέσεις με την Ελλάδα και ότι παλιές και νέες
γενιές Ελληνοαυστραλών συνεχίζουν να τιμούν τους προγόνους, που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Τον εορτασμό της Μελβούρνης τίμησαν και φέτος, ο πρωθυπουργός, Τεντ Μπέιλιου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντάνιελ ‘Αντριους, ενώ η ομογενής βουλευτής, Μαρία Βαμβακινού και η ομογενής σκιώδης υπουργός, Σοφία Μιραμπέλα, εκπροσώπησαν την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι ‘Αμποτ, αντίστοιχα.

Επίσης, στον εορτασμό της Μελβούρνης παρέστη ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας (Φλώρινας), Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Ιωάννης Κοραντής στον εορτασμό της εθνικής επετείου στο Σίδνεϊ.

Στη Μελβούρνη το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε η γενική πρόξενος Ελένη Λιανίδου, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο πολιτειακός πρωθυπουργός Τέντ Μπέϊλιου και ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης Ντάνιελ Αντριους.

Το μήνυμα της πρωθυπουργού Τζούλιας Γκίλαρντ, διάβασε η βουλευτής Μαρία Βαμβακινού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι ‘Αμποτ, η σκιώδης υπουργός Σόφη Πανοπούλου Μιραμπέλα.

Στον εορτασμό στο Σίδνεϊ, παρέστησαν ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Μπάρι Οφάρελ και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τζον Ρόμπερτσον. Την ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μεταφορών ‘Ανθονι Αλμπανέζ και την αντιπολίτευση ο Φίλιπ Ράντοκ.

Την επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο Μάρτιν Πλέϊς τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανός, ενώ κατέθεσαν από κοινού στεφάνια ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Χ. Δανάλης και ο πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Π. Θεοφίλου.

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας κ. Χριστόπουλος, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου κ. Ιακώβου και ο Γενικός Πρόξενος κ. Τόλιος. Ακολούθησε μεγάλη εκδήλωση στο Ντομέν Παρκ.

the-true-here.blogspot.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.