Κόλπο με τα “ελληνικά” CDS “σήκωσε” 3% την αξία τους σε δύο εβδομάδες!


ImageΠερίεργα παιχνίδια καταγράφονται στην την προσφορά ασφαλίστρων έναντι του κινδύνου μη αποπληρωμής των νέων ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου και τα παιχνίδια αυτά έχουν αυξήσει κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες την απόδοσή τους!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times οι τράπεζες έχουν σταματήσει να προσφέρουν τιμές για ασφάλιστρα κινδύνου (Credit Default Swaps, CDS), τα οποία αφορούν σε ομόλογα που έλαβαν οι ιδιώτες επενδυτές στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI)!

Ο λόγος είναι ότι στα συνήθη συμβόλαια των CDS υπάρχει μία ρήτρα αναδρομικής ισχύος τους για 60 ημέρες, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους νέους αγοραστές των ασφαλίστρων για να ενεργοποιήσουν άμεσα την πληρωμή τους, καθώς η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA) θεώρησε «πιστωτικό γεγονός» στις 9 Μαρτίου την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Οι αποδόσεις για τα ομόλογα που λήγουν το 2042 αυξήθηκαν περισσότερο από τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 16,93% από τις 12 Μαρτίου, όταν έγιναν αντικείμενο διαπραγμάτευσης για πρώτη φορά, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι τραπεζίτες ζητούν από την ISDA να προχωρήσει σε μία γρήγορη ρύθμιση, ώστε οι ρήτρες αναδρομικής εφαρμογής στα συμβόλαια CDS να μην είναι δυνατόν να ενεργοποιήσουν πληρωμές για τα νέα ομόλογα.

«Δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ελληνικά CDS αυτή τη στιγμή αφού κανείς δεν αγοράζει ελληνικά ομόλογα, αλλά η μη λειτουργία της αγοράς είναι αρνητικό γεγονός για το κλίμα» δήλωσε στέλεχος αμερικανικής τράπεζας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.