Βαγγέλη, γίνεται; Όχι, το αίμα ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται! (ΒΙΝΤΕΟ)


ΠΑΣΟΚ αφίσα αυτοδύναμη Ελλάδα Βαγγέλης Βενιζέλος εκλογές massmedia-gr

O Βαγγέλης Βενιζέλος ρωτάει, δήθεν ρητορικά, αν γίνεται να υπάρξει αυτοδύναμη Ελλάδα. Και απαντάει μόνος του,προκαταλαμβάνοντας την απάντηση του λαού, ότι: «ναι γίνεται». Όμως η αλήθεια είναι άλλη.

Όχι, δεν γίνεται. Δεν γίνεται το γερασμένο να ξαναγίνει νέο. Δεν γίνεται από το ιδεολογικό κενό να προκύψει κάτι καινό. Δεν γίνεται τα μνημονιακά βαρίδια να σταματήσουν τη βύθιση της χώρας. Δεν γίνεται να υπάρξει αυτοδύναμη Ελλάδα με δουλικά μνημόνια. Δεν γίνεται η Ελλάδα και η Ευρώπη να υποταχθούνστη Γερμανία. Δεν γίνεται ανάπτυξη με ανεργία. Δεν γίνεται ηχρόνια καταστροφικότητα του δικομματισμού να οδηγήσει σε χρόνια  δημιουργικότητα. Δεν γίνεται η ατιμωρησία των υπουργών να εξαφανίσει τη διαφθορά τους. Δεν γίνεται οκομματισμός (που εξακολουθεί) να ενισχύσει την αξιοκρατία. Δεν γίνεται χωρίς αξιοκρατία να υπάρξει πρόοδος. Δεν γίνεται η παθητικότητα να εμπνεύσει την ενεργητικότητα. Δεν γίνεται το αίμα των αγανακτησμένων να πάει χαμένο. Δεν γίνεται Ελευθερία, χωρίς Δημοκρατία και Δικαιοσύνη και Αλήθεια.

Κάθε σύνθημα των εκπροσώπων της γενιάς της μεταπολίτευσης, ακούγεται στα αυτιά των νέων ανθρώπων σαν ψίθυρος. Σαν επιθανάτιος ρόγχος• είναι επιθανάτιος ρόγχος.

Ο μπαρπα-Μπένι ονειρεύεται. Ονειρεύεται την πράσινη αυτοδυναμία δίπλα σε μια μαύρη – πένθιμη Ελλάδα (βλ. ανάλυση σημειολογίας της νέας αφίσας του ΠΑΣΟΚ). Δεν συναισθάνεται την ενοχή του. Ότι είναι εκπρόσωπος ενός ελεεινού πολιτικού και οικονομικού συστήματος, υπόδικου στις συνηδήσεις των πολιτών. Του διαπλεκόμενου συστήματος που ευθύνεται για τηνοικονομική καταστροφή, την αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την προδοσία της Ελλάδας.

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φωνάζει: “αρχίζουμε”, για να ξορκίσει την ιστορική αλήθεια: ότι τελειώσανε. Το βλέπουμε στους γερασμένους ψηφοφόρους τους. Τα γερασμένα κόμματα που κατέστρεψαν μεθοδικά την Ελλάδα, τελειώσανε!

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

ΠΑΣΟΚ αφίσα αυτοδύναμη Ελλάδα Βαγγέλης Βενιζέλος εκλογές massmedia-gr

massmedia-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.