ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΜΕ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο Άλεξ Ρόντος!! Το έγγραφο διορισμού του


Μιλάμε για τον άνθρωπο που κλήθηκε από τον ανακριτή Ορνεράκη να καταθέσει για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή! Μήπως κύριε Δήμα θα έπρεπε να περιμένετε πρώτα, έτσι για τα μάτια του κόσμου; Δεν λέμε, αθώος είναι ο άνθρωπος, αποκλείεται να εμπλέκεται αλλά έτσι για λόγους λεπτότητος…

Κανείς δεν πάει χαμένος άμα συνδυάζει πολιτική, διπλωματία, γνωριμίες και «ειδικές αποστολές». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άλεξ Ρόντος. Έγινε γνωστός ως «αφανής» σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου όταν ήταν στο Υπουργείο Εξωτερικών και τον ακολούθησαν πολλές φήμες για σχέσεις του με την απέναντι ακτή του Ατλαντικού. Βρέθηκε στη Γιουγκοσλαβία την περίοδο του πολέμου (εννοείται όχι στο πλευρό των Σέρβων), αλλά και στο πλευρό του (φιλοδυτικού) προέδρου της Γεωργίας Σαακασβίλι, ενώ ενεπλάκη και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Και μετά, όταν ο Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός, βρέθηκε πάλι δίπλα του.

Όμως τώρα οι καιροί άλλαξαν. Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι πια πρωθυπουργός και ο Α. Ρόντος ανέλαβε νέα διεθνή (και πάλι) αποστολή. Και μάλιστα με δικομματική στήριξη σε ότι αφορά την Ελλάδα. Διότι στον διορισμό του συναίνεσε και η ΝΔ διά του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα!

Ο Άλεξ Ρόντος διορίσθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2011 ως ειδικός εκπρόσωπος της Ε.Ε. για το Κέρας της Αφρικής, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012, αλλά η θητεία του μπορεί να παραταθεί. Ο διορισμός έγινε ύστερα από πρόταση της λαίδης Κάθριν Άστον, η οποία είναι η αρμόδια για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και βέβαια με ελληνική έγκριση από το Υπ.Εξ. Η απόφαση διορισμού είναι η 2011/819/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ε.Ε. στις 9 Δεκεμβρίου 2011.

Ο χώρος ευθύνης του Α. Ρόντος είναι το Τζιμπουτί, η Ερυθραία, η Αιθιοπία, η Κένυα, η Σομαλία, η Ουγκάντα, το Σουδάν και το νότιο Σουδάν. Να υπενθυμίσουμε ότι το νότιο Σουδάν απέκτησε πρόσφατα την ανεξαρτησία του μετά την ανθρωπιστική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή και ένα πόλεμο που κράτησε για χρόνια και στρεφόταν εις βάρος των αμάχων. Όμως αυτά δεν πολυενδιαφέρουν την Ε.Ε., ούτε τις ΗΠΑ. Το νότιο Σουδάν διαφέρει από το βόρειο επειδή έχει πετρέλαιο! Έτσι η περιοχή αποκτά επιχειρηματικό και στρατηγικό ενδιαφέρον…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.