Αποκαλύψεις-σοκ για τη λαθρομετανάστευση στα «Επίκαιρα»


EpikairaT128.jpgΤα «Επίκαιρα» συνεχίζουν τις έρευνές τους για τα μεγάλα ζητήματα που επηρεάζουν την πορεία της χώρας την περίοδο της κρίσης. Στο τεύχος 128 παρουσιάζεται η μεγάλη και αποκαλυπτική έρευνα για το δυσεπίλυτο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που τείνει να πάρει τη μορφή κοινωνικού τσουνάμι, με πολλαπλές συνέπειες για τη χώρα.

Ονόματα και διευθύνσεις μελών κυκλώματος σωματεμπορίας, καθώς και τον τρόπο δράσης τους αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα» μέσα από απόρρητα δελτία εσωτερικής διακίνησης της ΕΥΠ. Σε άλλα διαβαθμισμένα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών περιγράφεται μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις κλοπής αδειών παραμονής και σχετικών πιστοποιητικών από μέλη των κυκλωμάτων, παρά τις επισημάνσεις για προσεκτική φύλαξή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Πέτρος Κασιμάτης με επίσημα έγγραφα αποκαλύπτει ότι «με 2.500 ευρώ ενοικιάζονται γυναίκες για πέντε μήνες!» μέσα από τη δράση των κυκλωμάτων trafficking.

Ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Κολοβός στην έρευνά του για το θέμα παρουσιάζει με στοιχεία το «γόρδιο δεσμό» του μεταναστευτικού προβλήματος και τις συνέπειες του για τη χώρα.

Ο Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μελετών (RIEAS), κ. Ιωάννης Νομικός αναλύει στα «Επίκαιρα» τους λόγους που η παράνομη μετανάστευση απειλεί την εθνική ασφάλεια της χώρας και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο Μάνος Ηλιάδης περιγράφει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα, την απειλή για την εθνική ασφάλεια με τη θεωρητική τεκμηρίωσή της και τι μας δείχνει η ευρωπαϊκή και διεθνής εμπειρία πάνω στο ζήτημα.

Τα διαχρονικά λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων που καταδεικνύουν ότι η ελληνική Πολιτεία αποδείχθηκε ανέτοιμη, και κατά συνέπεια αναποτελεσματική, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης αναδεικνύει στην ανάλυσή του ο Κωνσταντίνος Καλοφωλιάς.

Όσο η οικονομική ύφεση βαθαίνει, η Ελλάδα γίνεται πλέον και χώρα προέλευσης θυμάτων trafficking. Ήδη έχουμε τις πρώτες αναφορές για Eλληνες θύματα του trafficking στην Κύπρο αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Δανιήλ Εσδράς, επικεφαλής Γραφείου Ελλάδος Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), παρουσιάζει τα στοιχεία για το φαινόμενο του trafficking στη χώρα μας.

Τέλος, η Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς κ. Μαίρη Μπόση αναλύει τις ασύμμετρες απειλές από την εμπορία ανθρώπων στα Βαλκάνια και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:

– Τις αναλύσεις και τα ρεπορτάζ για το πολιτικό σκηνικό πριν τις εκλογές που παραπέμπει σε «αρένα».

– Τις άκρως ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις των δύο «αντίπαλων» προέδρων ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου και Γιάννη Παναγόπουλου που θα προκαλέσουν αντιδράσεις.

– Τη συνέχεια της έρευνας για τα ενεργειακά της Ελλάδας, με τις μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού να διεκδικούν μεγάλο κομμάτι της «ελληνικής ενεργειακής πίτας».

– Τι προβλέπει, αναλυτικά, το νομοσχέδιο για τα δάνεια.

– Τα στατιστικά και τα αριθμητικά δεδομένα που πρέπει να έχετε υπόψη σας πριν ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές.

– Τα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύουν μετά τις εκλογές λόγω του Μνημονίου 2

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Αποκαλύψεις-σοκ για τη λαθρομετανάστευση στα «Επίκαιρα»

  1. Ὁ/ἡ popaia γράφει:

    Πάλι καλά που υπάρχει κι ένα νορμάλ προοδευτικό περιοδικό και βγάζει τις αλήθειες, ενημερώνοντας και τον κόσμο που δεν μπαίνει στο ίντερνετ γιατί μόνο στο διαδίκτυο μπορεί πια κανείς και να ενημερωθεί και να εκφραστεί. Τα Επίκαιρα από τότε που ξεκίνησαν μέχρι σήμερα προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στο αναγνωστικό κοινό και ήταν κάτι που πραγματικά έλλειπε. Ελπίζω να μην αλλάξει ρότα.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.