Δεν είναι έτοιμος ο Παπαδήμος να ανακοινώσει εκλογές. Όλα στον αέρα!..


Από την Μαρίνα Μάνη

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάθε αρχηγός κόμματος που συναντάται με τον πρωθυπουργό εξέρχεται του Μαξίμου με την ίδια πρόβλεψη: Ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαϊου. Κι ενώ αυτή η ημερομηνία έχει γίνει το κοινό μυστικό στα πολιτικο-οικονομικά γραφεία, το Μαξίμου δεν την ανακοινώνει επισήμως.

Συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου διευκρινίζουν ότι θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις όταν θα έχει σαφή εικόνα για το πώς και πότε θα ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης –συνιστώντας παράλληλα στους «καχύποπτους» να μην αναζητούν «δεύτερα εκλογικά σχέδια».
Φόβοι για πλήρη παράλυση

Κυβερνητικοί παράγοντες επιπλέον, υποστηρίζουν ότι εάν γίνουν άκαιρες ανακοινώσεις θα παραλύσει εντελώς το ήδη χαλαρωμένο υπουργικό σχήμα, ενώ… θα εξαφανισθούν και οι ελάχιστοι βουλευτές που «πατούν» στη Βουλή, για λίγες ώρες την εβδομάδα, καθώς όλοι έχουν ριχτεί από καιρό στη «μάχη του σταυρού».

Εστω κι έτσι, τα κέρδη είναι ισχνά –και αυτό φάνηκε τις προηγούμενες ημέρες με το αλαλούμ που παρατηρήθηκε όταν νομοσχέδια αποσύρθηκαν ολόκληρα ή «τεμαχίστηκαν» ώστε οι μνημονιακές διατάξεις να ψηφισθούν πριν από τις εκλογές και οι… υπόλοιπες να μείνουν για μετά.

Κι άλλο νομοσχέδιο πάει «για μετά»

Τελευταίο κρούσμα; Το νομοσχέδιο Ρέππα για συγχωνεύσεις-καταργήσεις περίπου τριάντα (!) Οργανισμών που υπάγονται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  Κατά τις πληροφορίες, οι αρμόδιοι (αλλά και οι αρχηγοί των κομμάτων που είχαν ζητήσει πληροφόρηση) ενημερώθηκαν ότι η τύχη του εν λόγω πονήματος θα κριθεί από τη νέα κυβέρνηση, καθώς «δεν προλαβαίνουμενα το ψηφίσουμε τώρα» .

Παρότι ήταν έτοιμο από τα τέλη Φεβρουαρίου και παρουσιάσθηκε… δόξη και τιμή στα μέσα ενημέρωσης πριν από είκοσι ημέρες.

Τα κενά του «μεταβατικού» ρόλου

Στις αποσύρσεις-μεταθέσεις συνέβαλε και η άρνηση της ΝΔ να εγκρίνει νομοσχέδια που δεν εντάσσονται στις δανειακές υποχρεώσεις –«αυτή η κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού, όχι παντός σκοπού» ήταν η δήλωση του Α. Σαμαρά την προηγούμενη εβδομάδα.

Εξέλιξη που δείχνει πως όταν συναποφασίσθηκε από τους κυβερνητικούς εταίρους η μετάθεση των εκλογών από την αρχική ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου, δεν αποσαφηνίσθηκε ο ρόλος της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Καθώς, όπως είναι προφανές, μία κυβέρνηση εξάμηνης διάρκειας δεν θα μπορούσε να νομοθετεί μόνο ό,τι έχει σχέση με το Μνημόνιο 2 και τη δανειακή σύμβαση.

Πλην συγκλονιστικού απροόπτου, οι εργασίες της Βουλής θα παραταθούν μέχρι την Μ.Τετάρτη, ώστε αμέσως μετά να διαλυθεί και να προκηρυχθούν επισήμως οι εκλογές. Στις 6 Μαϊου όπως «δείχνουν» όλοι.

capital.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Δεν είναι έτοιμος ο Παπαδήμος να ανακοινώσει εκλογές. Όλα στον αέρα!..

  1. Ὁ/ἡ ΠΑΣ γράφει:

    Ολοι πιστεύω να έχουμε δει τις μητέρες μας να μαγειρεύουν !
    Στην αρχή μας λένε τι θα παρασκευάσουν .
    Μετα ασχολούνται με το μαγείρεμα κι όποτε θέλουν ετοιμάζουν το φαγητοοοοοο!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.