Να ανοίξει άμεσα ο φάκελος της εθνικά επικίνδυνης μυστικής διπλωματίας του ΓΑΠ


Γράφει ο Κ. Κυριακόπουλος

Και πρέπει να ανοίξει άμεσα μετά τις εκλογές, σε ειδικά συγκροτημένη γι αυτό το σκοπό διακομματική επιτροπή της Βουλής.

Ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να μην εμπιστεύεται το περιεχόμενο των οποιωνδήποτε συμφωνιών φέρουν τη σφραγίδα Παπανδρέου, αφού όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς πνίγεται από την μπόχα της εθνικής μειοδοσίας.

Πολύ δε περισσότερο που μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις τούρκου αξιωματούχου για το γεγονός ότι η δυναμική συνεκμετάλλευσης στο :Αιγαίο ήταν μέρος της ατζέντας των συζητήσεων Παπανδρέου – Ερντογάν, έρχεται και το καινούριο μαντάτο, αυτή τη φορά μετά τη συνάντηση Ερντογάν – Ομπάμα πως η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης θα συνδυαστεί μόνο με ανταλλάγματα στη Θράκη τα οποία εναγωνίως επιζητεί η Άγκυρα…Έτσι μετά τις σχετικές τυπικές ανακοινώσεις, ο κ. Μπαγίς επανήλθε στη γνωστή τουρκική θέση ότι θα γίνουν βήματα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά θα πρέπει αυτά να συνδυασθούν με αντίστοιχα βήματα για τη Θράκη. Και φυσικά με αυτή τη δήλωση έβαλε στο κάδρο και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

«Το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας κ. Καραμανλής και Παπανδρέου δεν είχαν προβεί στα αναγκαία βήματα παρότι είχαν δώσει επανειλημμένως υποσχέσεις στον πρωθυπουργό της Τουρκίας δείχνει και πού κολλάει το ζήτημα (σ.ς της Χάλκης)» είπε ο κ. Μπαγίς.

Συνδέοντας ευθέως και πάλι το θέμα του Πατριαρχείου με τη Θράκη ο κ. Μπαγίς εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα προβλήματα διαβίωσης των αδελφών μας της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και των Ορθόδοξων πολιτών μας που ζουν στην Τουρκία θα ξεπερασθούν και σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία επιδεικνύει την καλή της θέληση».

Αν και τουρκικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι το πρόβλημα της Χάλκης θα λυθεί με την αναθεώρηση του τουρκικού συντάγματος που τοποθετείται στο τέλος του χρόνου, υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες για να διευκρινισθούν σε ό,τι αφορά το πλαίσιο εντός του οποίου θα γίνει η επαναλειτουργία και το ποιοι θα μπορούσαν να ενταχθούν στη Σχολή ώστε πράγματι να εξασφαλισθεί η επάνδρωση και η συνέχεια του Πατριαρχείου.

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έσπευσε να χαρακτηρίσει την «πρόθεση» της Τουρκίας να επαναλειτουργήσει τη Σχολή της Χάλκης ως «θετική εξέλιξη», αποφεύγοντας πάντως να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Μπαγίς.

ellinikoforoum

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.