Ποιος “μάτιασε” τον υπουργό Παιδείας;


thumb

Απο το Μαρικάκι

Δεν του κάθεται του Μπαμπινιώτη ούτε μια πρωτοβουλία και δείχνει σαν πρωτάρης δίπλα στους διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες που ξέρουν να πλασάρονται και να προωθούν τα ίδια συμφέροντα. Μπορεί ο ίδιος να θεωρεί ότι για το συγκεκριμένου υπουργείο απαιτείται ένας μόνιμος υπουργός Παιδείας, αλλά προφανώς δεν έχει λάβει σαφείς δεσμεύσεις για το μέλλον του, οπότε άγαρμπα και άτσαλα έσπευσε να τακτοποιήσει ζητήματα της ατζέντας του, αλλά δεν… Και ήδη έχει στιγματιστεί και με τη ρετσινιά του «σχολάρχη» υπουργού Παιδείας….

Μετά το πρώτο φρένο που του έβαλε την προηγούμενη εβδομάδα η ΝΔ (κυρίως), σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο και το Εξεταστικό, αμέσως μία εβδομάδα μετά υπέστη νέα ψυχρολουσία. Αιτία η τροπολογία για την απελευθέρωση των απολύσεων των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, όπως καταγγέλεται και από την Ομοσπονδία τους η οποία κατατέθηκε στο άσχετο νομοσχέδιο για την οργάνωση και λειτουργία του γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά τις απειλές της ΝΔ ότι θα το καταψηφίσει το νομοσχέδιο απποσύρθηκε ολόκληρο, κι έτσι ανεστάλη και η 24ωρη πανελλαδική απεργία των εκπαιδευτικών που είχε εξαγγελθεί για σήμερα.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η τροπολογία, η οποία τελικά αποσύρθηκε προς το παρόν, «στοχεύει στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην αποχώρηση του κράτους από την εποπτεία της εκπαίδευσης με την ουσιαστική κατάργηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιακών συμβουλίων και στην προετοιμασία για τη θεμελίωση του σχολείου της αγοράς που θα υποκαταστήσει μεσοπρόθεσμα το δημόσιο σχολείο, καταργώντας σταδιακά τη δημόσια, δωρεάν παιδεία».

Η παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων» καταγγέλει:

«με την τροπολογία οι απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών “αυτοματοποιούνται” αφού τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ) θα ελέγχουν πλέον μόνο το τυπικό μέρος ενδεχομένων απολύσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών και όχι το ουσιαστικό, δηλαδή την καταχρηστικότητά τους (εκδικητικές απολύσεις για συνδικαλιστική δράση, οικονομικές ή άλλες διαφορές) για την οποία θα αποφαίνονται αποκλειστικά τα δικαστήρια».

Και κυρίως, καταγγέλει τους δεσμούς του Μπαμπινιώτη με συγκεκριμένα συμφέροντα:

«Ανάμεσα στο σύνολο των εργοδοτών που εξυπηρετεί η σκανδαλώδης τροπολογία του υπουργού Παιδείας βρίσκονται η ιδιοκτησία των Αρσακείων Σχολείων, Φιλοεκπαιδευτική Εταιρεία της οποίας ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης είναι πρόεδρος της και το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που έχει για πρόεδρο τον Αλέξανδρο Σαμαρά, αδελφό του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. και διοικεί το Κολλέγιο Αθηνών».

Δυστυχώς, η προεκλογική περίοδος σε αυτές τις συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, δε φαίνεται να χωράει όλα τα ρουσφέτια…

ΥΓ. Και μέσα σ’όλα του την “έπεσε” και η Ελένη Λουκά. Πόσα ν’αντέξει ο άνθρωπος…Του πρέπει “ξεμάτιασμα” ή ευχέλαιο….

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.