Πρόληψη…


Του Θανάση Νικολαΐδη  

ΠΟΛΛΑ μας «χρωστάνε» οι πολιτικοί. Και είναι η στιγμή κατάλληλη για «τετ-α-τετ» και εξήγηση ενωπίων ενωπίοις. Στις δειλές εξορμήσεις τους, για τις στροφές που ανεβάζουν, δοκιμαστικά, μη τους έρθει…γιαούρτι ή αντηχήσει γιούχα.

ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι επιμένουν. Για τα κεκτημένα και άλλα που τα περνάνε στη ζούλα, ακόμα και σήμερα. Εκ παραδόσεως και από κεκτημένη ταχύτητα και παίρνοντας ο ένας κουράγιο απ’ τον διπλανό του σιναφιού και του κοινού «αγώνα».

Μας «χρωστάνε» εξηγήσεις απ’ τον καιρό του…Νώε και δεν τους το συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε το δούλεμα με επιτροπές για Βατοπέδια και για αποκαλύψεις περί την…Siemens, τις λίστες των Ελβετοκαταθετών που δεν μας έδωσαν, τα «εδώ παπάς-εκεί παπάς» με το δικό τους «πόθεν έσχες», και μόνο τα δικά μας χειρίστηκαν με ταχύτητα και συνέπεια. Κι αντί να πηγαίνουμε…τσιγάρα στη φυλακή για κρατούμενους μιζαδόρους πολιτικούς και άλλους «αστέρες» που αμάρτησαν, ψηλαφούμε τα δεσμά στα χέρια μας, αναστενάζοντας για τα βάρη.

ΚΑΙ ήταν τόσο εύκολο για τους νομοθέτες μας να δρομολογήσουν νόμους και να εφαρμόσουν κανόνες…Με την ακρίβεια των αριθμών οι υποχρεώσεις μας, με την άνεση των λόγων (τους) οι δικές τους. Κι αντί να απολογηθούν για συγκεκριμένες ενέργειες ανθρώπων του σιναφιού τους, ασχολούνται με τη βάση. Και τρέχει για χαράτσια η «βάση», για να αναπνέει με άνεση η «κορυφή». Πεσμένη στα αγαθά που εξασφάλισε, και με τα χέρια της να αγκαλιάζουν τα προνόμια που θέσπισε. Κι ούτε σκέψη για να άρει παραπανίσια προνόμια για να φανεί συμπάσχουσα με τον λαό.

Ο ΚΟΣΜΟΣ «έπιασε» το παιχνίδι τους πριν γίνει ψηφοφόρος, μέτρησε τη χοντροκοπιά τους, κατάλαβε, αλλά κι εμείς δεν διατηρούμε τις αμφιβολίες μας για την ορθοκρισία μερίδας του εκλογικού σώματος. Ψηφοφόροι απέναντι σε μιαν ανταποδοτική σχέση με πολιτικούς, δεν θα…αντέξουν. Θα ενδώσουν. Θα τους καλύψει, πρόσκαιρα, τη μνήμη η λήθη, θα παρακάμψει τους φόβους, θα κρύψει τη ντροπή του στην αθέατη κάλπη και πάλι…μάγκας και κλασικός έλληνας. Με τις προσδοκίες για βόλεμα των παιδιών του, κατά το πρότυπο του βουλευτών που ψήφισε κι ας…ενέταξαν αδέρφια, παιδιά, γαμπρούς και νύφες στους «εργαζόμενους» της βουλής.

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ προτιμήσεις εκλογικές σε επίπεδο προσώπων και θα’ ναι η τιμωρία τους. Για ό,τι (δι)έπραξαν ή παρέλειψαν. Γι αυτά που μας «χρωστάνε», χωρίς να τους χρωστάμε. Πρόληψη, για να μην τη ξαναστήνουν αγανακτισμένοι μουντζώνοντας έξω από’ τη βουλή.

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.