Αποθήκες ανθρώπων και «Δουβλίνο 2»


Ένα είδος ευρωπαίου εναλλακτικού…Τσε Γκεβάρα θα νόμιζε κανείς τον Γ. Παπανδρέου αν δεν είχε ασκήσει την άτυχη και ταξική διακυβέρνηση επί δύο χρόνια στην Ελλάδα…

Ένα είδος ευρωπαίου εναλλακτικού…Τσε Γκεβάρα θα νόμιζε κανείς τον Γ. Παπανδρέου αν δεν είχε ασκήσει την άτυχη και ταξική διακυβέρνηση επί δύο χρόνια στην Ελλάδα. Μιλώντας στο συνέδριο των Πρασίνων της Γερμανίας στο Κίελο, τα έβαλε με τις αγορές, μες τις Τράπεζες, με το χαμηλό εργατικό κόστος, με την απουσία δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ανισότητα, τους συντηρητικούς της Ευρώπης, τους οίκους αξιολόγησης, την αδιαφάνεια των CDS και των κερδοσκοπικών στοιχημάτων, την αργοπορία στη θέσπιση ευρωομολόγου, ενώ τάχθηκε υπέρ των διαδηλωτών της Γουόλ Στριτ –μόνο στους αγανακτισμένους του Συντάγματος δεν συμπαραστάθηκε!

Δεν έχει άδικο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά ο λόγος του αποδυναμώνεται, ακριβώς επειδή πάντα ήταν γενικόλογα θεωρητικός, ενώ όταν εκλήθη στην εφηρμοσμένη πολιτική, επέδειξε σοκαριστική ανικανότητα, εφάμιλλη της αδιάφορης αναποτελεσματικότητας του προκατόχου του Κ. Καραμανλή.

Ωστόσο αν μας απασχολεί, είναι γιατί οι άνθρωποι δρουν και σκέπτονται με κεκτημένη ταχύτητα, παρότι οι καιροί ανέτρεψαν τα καθιερωμένα. Σε μια ρήση του λόγου του είπε « Η πολυπολιτισμικότητα δεν πρέπει να θεωρηθεί απαγορευμένη λέξη. Οφείλουμε να υλοποιήσουμε τις πολιτικές εκείνες, που θα φέρουν την πολυμορφία της Ευρώπης στο προσκήνιο, ως δύναμη και όχι ως αδυναμία της».

Ήταν το μόνο στο οποίο, με διάπυρη εμμονικότητα, ήταν συνεπής. Ενώ μας έβαζε στο μνημόνιο, ενώ γνώριζε στην κατάσταση της χώρας, πρώτο μέλημά του ήταν ο νόμος για την ιθαγένεια συνεπικουρούμενος από τον φέρελπι κ. Ραγκούση και υπό την σιωπηλή αποδοχή του υπουργικού Συμβουλίου. Εγινε πρώτος νόμος της νέας κυβέρνησης!

Έδινε έτσι σήμα στους απόκληρους του τρίτου κόσμου να εφορμήσουν μαζικότερα στην χώρα. Έδινε την ιδανική δίοδο στο διεθνές αδυσώπητο και οργανωμένο κύκλωμα των κοντραμπατζήδων ανθρώπινων υπάρξεων να διαφημίζουν τα καλά στης γης της επαγγελίας που γινόταν η Ελλάδα, αφού εδώ η ιθαγένεια παρήχετο απροσκόπτως. Μέχρι και διαφημίσεις εντοπίστηκαν σε εφημερίδες του Πακιστάν για την αφελώς ανθρωπιστική νομοθετική πρεμούρα της νεότευκτης κυβέρνησης.

Όταν σε συνέντευξη στο Ζάππειο τον ρώτησα για το βεβιασμένο της πρωτοβουλίας, μου απάντησε ότι ένιωθε αλληλέγγυος επειδή και ο ίδιος υπήρξε μετανάστης (όπερ ο εγγονός ενός πρωθυπουργού, ο γιος ενός υπουργού, πρώην επιφανούς καθηγητή αμερικανικού πανεπιστημίου, ήταν …στην ίδια μοίρα με το ανώνυμο μπαγκλαντέζο και αφγανό που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και ξεκινάει από το πουθενά γα να ζήσει μια δραματική περιπέτεια, με κίνδυνο της ζωής του).

Κάθε χρόνο έρχονται στην Ελλάδα πάνω από 100 χιλιάδες λαθρομετανάστες
. Όνειρό τους, παίρνοντας ή όχι χαρτιά, να διαπεράσουν την χώρα και να βρεθούν στην ανεπτυγμένη και πλούσια Δύση. Φευ όλοι σχεδόν μένουν εδώ, καθιστώντας τη χώρα μας αποθήκη της Ευρώπης. Περιφέρονται ρακένδυτοι, πεινασμένοι, δυστυχισμένοι. Ζουν σε συνθήκες βίας, απροκάλυπτης πορνείας, διακίνησης ναρκωτικών. Θυμίζουν το έργο «άνθρωποι και ποντίκια».

Πλημμυρίζουν τα κέντρα των μεγαλουπόλεων που καθίστανται συν τω χρόνω φρικιαστικά γκέτο, τα οποία ολοένα εξαπλώνονται σαν κακοφορμισμένη πληγή, καθώς καταλαμβάνουν τις έως χθες απρόσβλητες συνοικίες, ανακυκλώνοντας οι ίδιοι την εξαθλίωσή τους, δημιουργώντας εστίες παραβατικότητας και εγκληματικότητας (πολύ φυσικό όταν κάποιος δεν έχει να φάει, μια και η επιβίωση είναι ο αδάμαστος νόμος της φύσης).

Σαφώς το μεταναστευτικό, ως τεράστιο πρόβλημα, δεν μπορεί να εξαντληθεί στο πλαίσιο μιας ιντερνετικής επιφυλλίδας. Εδώ επιμερίζουμε την τεράστια ευθύνη του κ. Παπανδρέου που ως «πολυπολιτισμικός» υπουργός εξωτερικών συνήνεσε και υπέγραψε την δραματική για την Ελλάδα συμφωνία, ονομαζόμενη Δουβλίνο 2. Αυτή προβλέπει ότι όποιος λαθρομετανάστης εισέλθει σε ευρωπαϊκή χώρα και συλληφθεί δεν θα επιστρέψει στην χώρα καταγωγής του αλλά στη χώρα της Ε.Ε. στην οποία πρωτοεισήλθε.

Στην ράθυμη χώρα μας με τους ράθυμους πολιτικούς και τις ράθυμες υπηρεσίες, αλλά τους καθόλου ράθυμους «αλληλέγγυους» πρόθυμους να καταγγείλουν τους πάντες για ρατσισμό, εισέρχεται το 90% των λαθρομεταναστών της Ε.Ε. Ως εκ τούτου τα 9/10 των λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται στην Ευρώπη επιστρέφονται πεσκέσι στην χώρα μας.

Οι αβίωτες συνθήκες στον Παντελεήμονα, εξαιτίας της πληθώρας των λαθρομεταναστών, οι κάθε είδους επιθετικοί φιλάνθρωποι διεθνιστές, που έβριζαν τους κατοίκους για ρατσιστές, η αδιαφορία της πολιτείας, έστρεψαν τους κατοίκους στη «Χρυσή Αυγή», αφού τα μέλη της ήταν οι μόνοι που έδειχναν ότι συμμερίζονται τα προβλήματά τους.

Η άνοδος του ΛΑΟΣ στη κυβέρνηση ενεργοποίησε τα δημοκρατικά ανακλαστικά αλλά και το σύνηθες ήθος και έθος τη μεταπολίτευσης, οδήγησε δηλαδή σε δημόσιες οιμωγές, αλλά όχι σε εξέταση του προβλήματος.

Αφού ο πολυπολιτισμικός κ. Παπανδρέου εξήλθε της κυβέρνησης, επιβάλλεται η νέα κυβέρνηση να θέσει τις βάσεις, και οι επόμενες να συνεχίσουν, το αίτημα για άμεση αναθεώρηση της Δουβλίνο 2.

Σαφώς φαντάζει λεπτομέρεια μπροστά στο έργο που κλήθηκε να επιτελέσει ο νέος πρωθυπουργός, σαφώς φαντάζει λεπτομέρεια μπρος στον ζόφο της οικονομικής μας κατάρρευσης, όσο και της κατάρρευσης της ευρωζώνης, αλλά επειδή πάντα υπάρχει και η επόμενη μέρα, ανοίγεται πεδίον λαμπρόν για το υπουργείο Εξωτερικών.

Για να σταματήσει η χώρα να είναι αποθήκη εξαθλιωμένων ανθρώπων, για να μην βρει πρόσφορο έδαφος ο ρατσισμός, για να ανακοπεί το ανεξέλεγκτο κύμα εισόδου, για να αποτραπούν τα σκληρότερα αυριανά γκέτο και οι αυριανές κοινωνικές συγκρούσεις. Ο κ. Παπανδρέου ας εξακολουθεί να τα λέει σε συνέδρια. Είναι το στοιχείο του, αλλά σε μας θα μείνουν τα γκέτο με όσα συνεπάγονται…

ΠΗΓΗ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.