Ο εντολοδόχος της Τρόικα θα μας ζητήσει και τρίτο Μνημόνιο πριν από το Πάσχα


Μας βομβαρδίζουν τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα στις εφημερίδες και ρεπορτάζ στα δελτία των 8 για νέα μέτρα, για Τρίτο Μνημόνιο, για τον Παπαδήμο που βλέπει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για τους φόβους του πρωθυπουργού ότι μετά τις εκλογές έρχονται ακόμη χειρότερες ημέρες.

Κατ’ αρχάς, το τι φοβάται ο Παπαδήμος μας είναι αδιάφορο. Ούτε τις συντάξεις του θα χάσει, ούτε δε θα έχει να πληρώσει για να φάει. Αυτό το πρόβλημα το έχουν εκατομμύρια άλλοι, όχι όμως αυτός. Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τα παιχνιδάκια περί συναισθηματικής φόρτισης του πρωθυπουργού για το τι έρχεται στην Ελλάδα.

Κατά δεύτερο, όλοι οι Έλληνες έχουν μείνει έκπληκτοι με την ευκολία που όλοι ανακοινώνουν μέτρα. 5 δις, 10 δις, 40 δις, έχουμε χάσει το μέτρημα με τις περικοπές που πρέπει να γίνουν. Λες και θέλουν να μας εθίσουν στο αίμα ώστε όταν βλέπουμε θρίλερ να νομίζουμε ότι βλέπουμε το… Βέγγο.

Κατά τρίτο. Πριν από μερικές εβδομάδες δε μας έλεγε ο Παπαδήμος και ο Βενιζέλος ότι πρέπει να υπογράψουμε το νέο δάνειο, να δεχθούμε το δεύτερο Μνημόνιο και να το τηρήσουμε για να βγει η χώρα από την κρίση;

Αν θυμόμαστε καλά, η πρόβλεψη είναι ότι σε ένα χρόνο η Ελλάδα θα δει ξανά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, θα ρέει το χρήμα από τους ξένους επενδυτές; Δε θυμόμαστε καλά, αλλά προκειμένου να ψηφιστεί η νέα συμφωνία ομηρείας της χώρας, μήπως μας είπαν ότι θα βγουν και του σπανού τα γένια;

Μήπως ότι θα βγάλει μαλλιά ο Παπανδρέου ή θα γίνει «κορμάρα» ο Βενιζέλος; Μήπως μας έταξαν θάλασσα στη Λάρισα;

Τίποτε από όλα αυτά. Μας είπαν απλά ότι καταστρέφεται η χώρα κι αν δε ληφθούν τα σκληρά αυτά μέτρα δε γλιτώνει η επιστροφή στη δραχμή. Ψηφίστηκαν, λοιπόν, κι άρχισαν να εφαρμόζονται μέτρα όπως μείωση μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι, απολύσεις κ.λπ.

Πώς, λοιπόν, ξαφνικά ο κ. Παπαδήμος βγαίνει και λέει ότι δεν αποκλείει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις; Πόσο δηλαδή θα φτάσει ο μισθός, 150 ευρώ και η σύνταξη 200 ευρώ; Τι άλλο θέλουν από τη ζωή μας; Που θα φτάσει αυτή η κατάσταση και πότε θα σταματήσει ο εκβιασμός; Αν κάθε τρεις μήνες η χώρα βιώνει έναν ακόμη Αρμαγεδδώνα, γιατί υπάρχει λόγος να ζούμε; Καλύτερα να πάμε σε μια ομαδική αυτοκτονία να γλιτώσουν κι όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι που πληρώνονται αδρά για να παίρνουν μέτρα σε βάρος μας.

Προφανώς ο κ. Παπαδήμος, δεν είπε όσα είπε και δεν έβαλε τις εφημερίδες να γράφουν για τους φόβους και τη νέα βόμβα που έρχεται τον Ιούνιο, από μόνος του. Τα αφεντικά του είπαν να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση. Να δεσμεύσει λοιπόν τον επόμενο πρωθυπουργό για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει. Λες κι ο επόμενος δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί, δεν έχει δικαίωμα να οραματιστεί κάτι καλύτερο ή να εφαρμόσει κάτι πρακτικότερο.

Όχι, ο κ. Παπαδήμος λέει μόνο ό,τι διατάσσει η τρόικα. Ο πιο πιστός εντολοδόχος της τρόικας είναι εδώ.

Δεν αποκλείεται να μας ζητήσει να υπογράψουμε και τρίτο Μνημόνιο πριν το Πάσχα. Ο άνθρωπος δεν έχει το θεό του.

Όμως ένα ερώτημα μας γεννιέται; Δε γνώριζαν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν; Δεν γνώριζαν ότι ο λογαριασμός δε βγαίνει;

Φυσικά και γνώριζαν, τα απλά μαθηματικά τα παίζουν στα δάχτυλα. Όμως το σχέδιο που ετοιμάστηκε πριν από δύο χρόνια τηρείται πιστά. Μέρος του σχεδίου είναι και ο Παπαδήμος με τα μέτρα του. Μέρος του σχεδίου και τα μέτρα του Ιουνίου, όπως και αυτά του Σεπτεμβρίου, να μας το θυμηθείτε, θα υπάρξουν και τέτοια.

Δεν καταλαβαίνουν, όμως, ότι οι αντοχές έχουν σωθεί. Δεν πάει άλλο, ας το καταλάβουν όλοι οι πολιτικοί. Πριν είναι αργά. Όχι γι’ αυτούς, για την Ελλάδα.

kostasxan

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.