Πούλημα της Μακεδονίας (μέσω ΕΛΟΤ) αντί 200 χιλιάδων ευρώ!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η δυσφήμηση της χώρας συνεχίζεται με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο, καθώς καθημερινά προστίθενται νέα κεφάλαια εθνικής προδοσίας.

Το πιο πρόσφατο γράφτηκε στις 26 και 27 Μαρτίου – δεν είχαμε καλά-καλά δηλαδή προλάβει να γιορτάσουμε (με τον γνωστό σιδηρόφρακτο τρόπο) την εθνική μας επέτειο.

Συνέβη κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πιστοποίησης (CEN) στις Βρυξέλλες, όταν ελήφθη η απόφαση να ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία του αντίστοιχου Οργανισμού της ΠΓΔΜ, με την ονομασία «Οργανισμός Πιστοποίησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας – ISRM).

Μάλιστα, οι κύριοι αυτοί, στο σχετικό ανακοινωθέν, προσπαθώντας να θολώσουν τα νερά, αναφέρουν τον οργανισμό της γειτονικής χώρας ως ISRM από… τη FYROM! Δηλαδή, Οργανισμός Πιστοποίησης (ο αντίστοιχος σκοπιανός ΕΛΟΤ) της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» από την… Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ο σκοπιανός οργανισμός είχε υποβάλει αίτημα ένταξης τον Δεκέμβριο του 2011, φυσικά με την ονομασία ISRM, ενώ παρόμοια αίτηση είχε σταλεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (CENELEC) και το θέμα όσον αφορά στην πλήρωση σειράς (εννέα) κριτηρίων θα τεθεί στην κρίση ενός Ολλανδού, του Φριτς Χέντρικς, και ενός Δανού, του Κάρστεν Κούνταλ – σχεδόν είμαστε χαμένοι από χέρι, δηλαδή.

Όλα αυτά, βέβαια, ήσαν γνωστά.  Είχε αντιδράσει ήδη από τις 31 του περασμένου Ιανουαρίου, ο κ. Χρήστος Ζακολίκος, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΟΤ τον οποίο ο αρμόδιος (λέμε τώρα) αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης (λέμε τώρα), Ανταγωνιστικότητας (ξαναλέμε τώρα) και Ναυτιλίας (ξανα-ξαναλέμε τώρα) κ. Ξυνίδης, φρόντισε να… παραιτήσει, επειδή αντέδρασε στα σχέδια κατάργησης ουσιαστικά του ΕΛΟΤ, αφαιρώντας του, με το άρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου του Ιανουαρίου, τον κρίσιμο και προσοδοφόρο τομέα της πιστοποίησης, προκειμένου αυτός να παραδοθεί σε ιδιώτες.

Στην επιστολή του προς την γενική διευθύντρια του CEN Ελένα Σαντιάγκο, ο κ. Ζακολίκος υπενθύμιζε την ανάγκη σεβασμού της Απόφασης 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία το όνομα της χώρας αυτής (μέχρι την επίλυση του ζητήματος) είναι ΠΓΔΜ – FYROM, υπενθυμίζοντας παράλληλα και την μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ υπογραφή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και καλώντας τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό να σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες.

Στην απάντησή της τής 3ης Φεβρουαρίου, η Σαντιάγκο απαντά πως αν και κατανοεί τη θέση της Ελλάδας, η ΠΓΔΜ έχει υποβάλει την αίτηση ως ISRM και επομένως πρόκειται για ακρωνύμιο που ο ευρωπαϊκός οργανισμός δεν δικαιούται να μεταβάλει μονομερώς.

Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά και ενώ είχε πλέον γίνει σαφές πως η Ελλάδα έπρεπε να εκπροσωπηθεί στη συνεδρίαση της 26ης-27ης Μαρτίου προκειμένου να προβάλει βέτο, ο κ. Χρυσοχοΐδης, φρόντισε (στις 22 Φεβρουαρίου) να παύσει το Δ.Σ. του ΕΛΟΤ, αναφέροντας στην σχετική ανακοίνωση ότι «συστηματικά υπονόμευσε τις μεγάλες αλλαγές στο σύστημα ποιότητας στη χώρα μας, όπως διαρθρώνεται με τον πρόσφατα ψηφισμένο Ν. 4038/2012 της Βουλής».

Στην πραγματικότητα, απλώς υπονομεύθηκαν η ίδια η θέση της χώρας και τα εθνικά της θέματα και αυτό φάνηκε τις προάλλες, όταν τα Σκόπια έλαβαν πράσινο φως για έναρξη ενταξιακών διαδικασιών με την ονομασία ISRM, δηλαδή Οργανισμός Πιστοποίησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας!

Και μόνο ως γελοία και εθνικώς επιζήμια μπορεί να εκληφθεί η σε αυστηρό ύφος αποστροφή εκείνης της ανακοίνωσης, σύμφωνα με την οποία «η εποχή που οι εταιρείες του δημόσιου τομέα απετέλεσαν φέουδο σε βάρος του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος, έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Διότι δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ο ΕΛΟΤ λειτουργούσε εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ενώ πλέον είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η κατάργησή του λειτούργησε εις βάρος του εθνικού συμφέροντος.

Το θέμα έχει και άλλη μια, εξίσου εξευτελιστική, πλευρά:

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της 26ης Μαρτίου (και με ημερομηνία ακριβώς 26 Μαρτίου 2012), ο γενικός διευθυντής του αντίστοιχου κυπριακού οργανισμού Δρ. Ιωάννης Καρής, ενημέρωσε με επιστολή του τον γ.γ. Βιομηχανίας Αλέξανδρο Φούρλα για όσα διημείφθησαν στην τελευταία συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ηλεκτροτεχνικής Πιστοποίησης «για οποιαδήποτε ενέργεια θεωρήσετε σκόπιμη» – αλλά, βέβαια, δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να υπάρξει οποιαδήποτε ενέργεια.

Και ιδού τι γράφει ο Κύπριος:

«Σε ανεπίσημη αναφορά της Γενικής Διευθύντριας των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης CEN και CENELEC, στο Δ.Σ. της CENELEC στις 22/3/2012, τέθηκε το θέμα της πιθανής διαγραφής του ΕΛΟΤ από πλήρες μέλος της CENELEC.  Επίσης, η γενική διευθύντρια πληροφόρησε τα Μέλη ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (IEC) εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα διαγραφής του ΕΛΟΤ από πλήρες μέλος, καθότι οφείλει καθυστερημένες ετήσιες συνδρομές».

«Σύμφωνα με το καταστατικό της CENELEC, Εθνικός Οργανισμός Τυποποίησης ο οποίος διαγράφεται από πλήρες μέλος της IEC, δεν μπορεί να παραμείνει ως πλήρες μέλος της CENELEC. Να σημειωθεί επίσης ότι ειπώθηκε πως ο ΕΛΟΤ οφείλει καθυστερημένες ετήσιες συνδρομές και στη CENELEC και στη CEN».

«Ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ. της CENELEC παρακάλεσε την κυρία Σαντιάγκο και τα μέλη της CENELEC να επιδείξουν κάθε δυνατή κατανόηση λόγω της επικρατούσας οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος. Είχαμε τη διαβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει, τουλάχιστον μέχρι την επικείμενη Γενική Συνέλευση και των δύο Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης, στις 5-7/6/2012, οπότε και το θέμα ενδέχεται να τεθεί επίσημα πλέον».

Ο κ. Καρής προσθέτει επίσης:

«Το όλο θέμα θα συζητηθεί επίσης αύριο και από εμένα προσωπικά με την κ. Ελένα Σαντιάγκο στη συνεδρία του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης (CEN), στην οποία θα λάβω μέρος. Οι δικές μας προσπάθειες τόσο γι’ αυτό το θέμα, όσο και για την αίτηση του Εθνικού Οργανισμού Τυποποίησης της FYROM, για να καταστεί πλήρες μέλος των CEN & CENELEC, θεωρούμε ότι είναι εθνική μας υποχρέωση προς έναν αδελφό Οργανισμό».

Σημειώστε πως η επιστολή κοινοποιείται και προς την καινούργια υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου.

Τι συμπέρασμα εξάγεται;

Κατ’ αρχήν ότι η Ελλάδα απουσίαζε από όλα αυτά και εν τη απουσία της ρεζιλευόταν ως μπαταχτσής – και επομένως αφού δεν πληρώνει τις συνδρομές της σε τέτοιους οργανισμούς, γιατί να πληρώσει τα χρέη της;

Επίσης, ότι οι Κύπριοι ήσαν εκεί και ανέλαβαν να υποστηρίξουν την Ελλάδα – αλλά όσοι ξέρουν από τέτοιους οργανισμούς, γνωρίζουν πως η απάντηση που λαμβάνουν τρίτα μέλη είναι «ας ήταν εδώ να υποστηρίξουν την υπόθεσή τους».

Κι’ ακόμη, ότι οι Κύπριοι θεωρούν εθνική τους υποχρέωση αυτό που δεν θεωρεί εθνική της υποχρέωση η ελληνική κυβέρνηση!

Και ποια είναι η τιμή αυτής της εθνικής υποχρέωσης;

Ιδού οι αριθμοί:

Η Ελλάδα έχει για το 2011 καταβάλει στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς αυτούς οργανισμούς συνολικό ποσό 86.259,54 ευρώ και χρωστά (πάντα για το 2011) 203.763,18 ευρώ.

Για το 2012, χρωστάμε 361.802,17 ευρώ.

Ουδέποτε στο παρελθόν είχε συμπεριφερθεί έτσι η Ελλάδα στους διεθνείς οργανισμούς. Καμιά χώρα δεν το κάνει αυτό. Πληρώνει τις συνδρομές της για να βρίσκεται στην κατάλληλη καρέκλα την κατάλληλη ώρα.

(Θυμούμαι ότι η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών πλήρωνε πάντα, εκτός από τις δικές της συνδρομές στη Διεθνή Οργάνωση Δημοσιογράφων και στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση Δημοσιογράφων και τις συνδρομές της – συνεχώς υπό διωγμόν – Ένωσης Τούρκων Δημοσιογράφων, ώστε η Άγκυρα να μην επιτυγχάνει τον στόχο του αποκλεισμού της και να εκτίθενται στα διεθνή φόρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και η ενημέρωση στην Τουρκία).

Σημειώστε ότι αρμόδιος για τον ΕΛΟΤ και υπεύθυνος για την διάλυσή του και προφανώς για την ένταξη της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι ο «Μακεδών» Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος προσφάτως δήλωσε ότι δεν θα ξαναπολιτευτεί.

Στο μεταξύ, όμως, παραμένει υπουργός της κυβέρνησης και συνεχίζει με τις πράξεις και τις παραλείψεις του να βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.

Συμπέρασμα: Για την κυβέρνηση, τον κ. Χρυσοχοΐδη, τον κ. Ξυνίδη, την κ. Διαμαντοπούλου το όνομα της Μακεδονίας πουλιέται έναντι 200 χιλιάδων ευρώ.

elzoni.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Πούλημα της Μακεδονίας (μέσω ΕΛΟΤ) αντί 200 χιλιάδων ευρώ!

 1. Ὁ/ἡ ΠΑΣ γράφει:

  Το θεμα πάντως εχει καταντήσει τραγικα τραγικο και αναφέρομαι στο πρόβλημα της πατριδος μας με τον διεθνή διασυρμό της σε οτι αφορα την προσπάθεια κάποιων να ονομάσουν το κρατιδιο αυτο με ενα ονομα που χαρακτηρίζει την χωρα μας και ειναι άρρηκτα συνδεδεμένο με ενα απο τα μεγαλύτερα τμήματα της ιστορίας της και έμμεσα με αυτούς που ειναι πισω απο την ολη αυτη υπόθεση .

  Θα κανω την πλεον απλη ερώτηση.
  Τι θα γινοταν αν το ονόμαζαν Νοτια Γιουγκοσλαβία;
  Απολυτως τιποτε!Ηταν ενα ονομα που ειχαν ,ηταν ολοι πολιτες αυτης της ομοσπονδίας και οταν ερχόταν στην χωρα μας είχαν διαβατήρια αυτού του ομόσπονδου κράτους.

  Ελα που ομως που αυτη η λυση δεν βολευει τους αλλους ,αυτους που σας ειπα ,που ειναι απο πισω , αυτους που τους βαζουν να κανουν παρελάσεις με ακόντια και περικεφαλαίες ,να γεμίζουν αγαλματα και αψίδες όπου λάχει; !

  Κι αν ασχοληθειτε λιγακι περισσοτερο με το θεμα και θελησετε να βρειτε καποια πληροφορια , ειδικα στο διαδικτυο ,θα δειτε οτι τα ΠΑΝΤΑ τα εχουν αλλάξει .
  Δεν μπορεις να βρεις χαρτη παλαιο που να δειχνει ποια ηταν η αρχαια Μακεδονια και με το που θα γραψεις την λεξη Μακεδονια ,θα βρεθεις σ ενα καταιγισμό πληροφοριων και ειδικα χαρτων που σου δειχνουν το κρατος φαντασμα .
  Το ολο σκηνικο βεβαια συμπληρωνεται και με τις αναλογες διαφημίσεις .
  Ενας γεωγραφικός χωρος ο οποιος δεν εχει κανενα απολυτως τουριστικο ενδιαφέρον,εφτασε να διαφημίζεται καθημερινά απο δορυφορικά καναλια οπως το CNN και απο ενα αλλο καναλι το ονομα του οποιου δεν πρόλαβα να συγκρατήσω .

  Και φτασαμε στο προχθεσινο , να εχουμε καποιους να ασχολουνται με τα αιτια του θανατου του Μεγαλου Αλεξανδρου .
  Καποιοι λεει ασχολουνται σημερα ! και μπορουν να μας πουν οτι ο Μεγας Αλεξανδρος δεν πεθανε απο αυτο που ξεραμε αλλα απο κατι αλλο.

  Οτι και να κανουν παντως δεν προκειται να επιτυχουν τον τελικο σκοπο τους ,διοτι απεναντι τους εχουν την Ιστορια .
  Οσο για μενα ,ασχετα αν το ολο θεμα μου κερνα χολή οποτε το καταπιάνομαι ,κατα βαθος ομως μου δίνει μια ανείπωτη χαρά .

  Αυτη της αναγνώρισης του μεγαλείου της χώρας μου και της Ιστορίας της ,μιας και ασχολούνται κολοσσοί εδώ και μερικα χρονια με μια κουκκίδα πάνω στον χάρτη , χωρις να μπορούν να επιτύχουν κάτι !

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.