Μέχρι και…Τάταροι μας έρχονται!


Ο πρόεδρος του “Συλλόγου Τατάρων Κριμαίας” βρέθηκε προ ολίγων εβδομάδων στην Κομοτηνή. Τι έχουν να δούνε άραγε ακόμη τα ματάκια μας;

Λίγο παλιό, αλλά…καλό – και βεβαίως θα μπορούσε να μείνει ακόμη και ως ανέκδοτο για τη γη της…φαιδράς (θρακέζικης) πορτοκαλέας, την οποία πλέον δεν την επισκέπτονται σωρηδόν μόνο Τούρκοι δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές, πρεσβευτές και κάθε λογής άλλοι επίσημοι και ανεπίσημοι, αλλά μέχρι και …Τάταροι της Κριμαίας! Ναι, καλά ακούσατε! Όταν λέμε«Τάταροι» βέβαια όσοι ξέρουμε λίγη Ιστορία, εννοούμε τους απογόνους εκείνων των μεσαιωνικών ασιατικών στιφών που ενώθηκαν τότε με τους Μογγόλους της Χρυσής Ορδής και που μέρος τους είχε όντως απομείνει και στο Χαγανάτο της Κριμαίας, το οποίο επέζησε ως ουσιαστικά οθωμανικό προτεκτοράτο μέχρι το 1774, οπότε το κατέλαβε η Μ.Αικατερίνη και τους ξεκλήρισε. Τώρα για το τι απέμεινε σήμερα από δαύτους, θα σας γελάσουμε. Ό, τι κι αν απέμεινε πάντως, είναι βέβαιο πως το εκμεταλλεύεται μια χαρά η Τουρκία (όπως και κάθε άλλο μουσουλμανικό πληθυσμό από τα Βαλκάνια έως την Κασπία) μέσα στα πλαίσια μιας αυτοκρατορικής νεοθωμανικής πολιτικής, που προσπαθεί συν τοις άλλοις να αναβιώσει και τις παλαιές παντουρκιστικές θεωρίες.

Πάμε όμως τώρα και στον…Τάταρο μουσαφίρη μας (για να μην ξεχνιόμαστε)! Ο λόγος για τον πρόεδρο του «Συλλόγου Τατάρων Κριμαίας-Αδριανούπολης» και ταυτόχρονα σύμβουλο της «Ομοσπονδίας Συλλόγων Τατάρων Κριμαίας» Αλπέρ Γιαβουζεσέρ, που στις αρχές του Μάρτη ήρθε στην Κομοτηνή. O Γιαβουζεσέρ επισκέφτηκε πρώτα τον πρόξενοΜουσταφά Σάρνιτς (ε, αλίμονο!), και μετά (in order of…appearance, που λένε) τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και τον πρόεδρο του κόμματος DEB Mουσταφά Αλή Τσαβούς. Στις επισκέψεις του αυτές τον συνόδευε ο πρόεδρος της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (GTGB) Κοράι Χασάν, για τον οποίο μάλιστα ο Γιαβουσεβέρ δήλωσε στην εφημερίδα «Μπιρλίκ» (6-3-2012) ότι ουσιαστικά εξαιτίας του βρέθηκε στη Θράκη.«Σκοπός μου» είπε «ήταν να σας δω και να σας γνωρίσω από κοντά (σ.σ. ε, μόνο εσύ δεν μας είχες έρθει μέχρι τώρα, απορώ κιόλας πώς μας ξέφυγες τόσον καιρό). Στην Αδριανούπολη γνωρίζω επί μακρόν τον Κοράι Χασάν. Η αφορμή ήταν ο ίδιος και έτσι είχα την ευκαιρία να σας γνωρίσω από κοντά». Εμείς να συγχαρούμε τον αξιότιμο κύριο Τάταρο για τις εδώ φιλίες του, καθώς όμως βέβαια και τον Κοράι Χασάν για τους υψηλού επίπεδου και διεθνούς ακτινοβολίας επισκέπτες που καλεί στην περιοχή μας.

Ε, καμαρώστε τους μαζί και στη φωτογραφία (ο Τάταρος αριστερά). Κατά τα λοιπά, έχουμε απλώς απομείνει άφωνοι μπροστά στο βαθύτατα γελοίον του όλου πράγματος (που πραγματικά δίνει νέες ακόμη πιο…επικές διαστάσεις στην έννοια του «μπάτε σκύλοι αλέστε» για τη Θράκη), οπότε τι άλλο να πούμε; Μάλλον μόνο το απολύτως προφανές: μάθανε πως γ…όμαστε, πλακώσαν κι οι…Τατάροι! 

Καληνύχτα μας…

kostasxan

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.