Αποκαλύψεις της New York Times: Η Γκόλντμαν Σακς συνιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας εκμετάλλευσης και πορνείας ανηλίκων κοριτσιών


γράφει ο  Lucio Manisco

Η δουλειά είναι δουλειά, και ας μην αρέσει στην «προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού» του Μαξ Βέμπερ, όταν πρόκειται για το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο, ειδικά όταν ασκείται με εξαναγκασμό ανήλικων κοριτσιών, είναι μια εξαιρετικά αποδοτική επιχείρηση. Πώς θα μπορούσε να αγνοηθεί από τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στον κόσμο η οποία, παρά τις ευθύνες της στην πρώτη γραμμή για την οικονομική κρίση που τράνταξε τον κόσμο, συνεχίζει να κατέχει τα υψηλότερα επίπεδα στις κυβερνήσεις και στα μεγαλύτερα δυτικά διεθνή ιδρύματα; 

Δεν αγνοεί, όχι προφανώς, η Γκόλντμαν Σακς ότι, από το 2000 μέχρι πριν από ένα μήνα, είχε αγοράσει και συνδιοικούσε με μερίδιο 16% την μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται, με την ιστοσελίδα της, στην προώθηση και εκμετάλλευση της πορνείας ως επί το πλείστον ανηλίκων κοριτσιών. Εν αγνοία της;   Δύσκολά να το υποστηρίξει, όπως το προσπάθησε, καθώς στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Village Voice Media, καθόταν ο κ. Scott L. Lebovitz, ένας από τους διευθυνόντων συμβούλων της Γκόλντμαν, τουλάχιστον μέχρι το 2010: όταν η δικαστική εξουσία και το Κογκρέσο ξεκίνησαν τις πρώτες έρευνες για τις προσοδοφόρες δραστηριότητες της εταιρείας, η οποία κατείχε το 70% της αγοράς των ΗΠΑ για την προώθηση αυτής της ατιμωτικής αγοράς. Στις αρχές του 2010, παραιτήθηκε ο Lebovitz αλλά η Γκόλντμαν Σακς δεν κατάφερε να απαλλαγεί από αυτή την ενοχλητική συμμετοχή πριν από την 29 Μαρτίου του ίδιου έτους.

Είναι η New York Times, της 1ης Απριλίου, η οποία αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τον Nicholas D.Kristof, έναν από τους πιο διάσημους δημοσιογράφους και οικονομικούς σχολιαστές της εφημερίδας.

«Η μεγαλύτερη πλατφόρμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανήλικων κοριτσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες  -έγραψε ο Kristof-  φαίνεται να είναι μια ιστοσελίδα που ονομάζεται Backpage.com.  Αυτό το πραγματικό κατάστημα κοριτσιών και γυναικών ήσσονος σημασίας που εξαναγκάζονται σε πορνεία, ανήκει σε μια εταιρεία που ονομάζεται Village Voice Media. Μέχρι χθες δεν ήταν σαφές ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες.

Λύσαμε το μυστήριο. Εμφανίζεται ότι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες περιλαμβάνουν χρηματοπιστωτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων  καταγράφεται η  Γκόλντμαν Σακς σε ποσοστό 16%».

Ο δημοσιογράφος ανέφερε την αμηχανία της Γκόλντμαν Σακς, όταν ρωτήθηκε για αυτό το θέμα, και τον «φρενιτικό ρυθμό» με την οποία απέσυρε αμέσως τη μετοχική συμμετοχή της. «Δεν είχαμε καμία επίδραση στη διοίκηση της εν λόγω εταιρίας», ήταν το σχόλιο του Andrea Raphael, εκπρόσωπου τηςΓκόλντμαν Σακς: σχόλιο το οποίο μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ο οικονομικός γίγαντας των ΗΠΑ και του κόσμου ήξερε και δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει ή να τροποποιήσει τον χαρακτήρα της φύσης των συναλλαγών γύρω από την εμπορία του σεξ από την Village Voice Media.

Αυτό για να πούμε πόσο είναι ανάρμοστο να πιστεύουμε ότι ο κ. Mario Monti, κύριος σύμβουλος τηςΓκόλντμαν Σακς για την Ευρώπη, ήταν ενήμερος σχετικά με τη συμμετοχή, όσο οριακή να είναι, του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στην πορνεία ανηλίκων στο έδαφος της Αμερικής (Βόρειας) και σε άλλες ηπείρους του πλανήτη.

Μετάφραση από τα ιταλικά στα γαλλικά: Marie-Ange Patrizio

Πηγή

το είδαμε στο infognomonpolitics

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Αποκαλύψεις της New York Times: Η Γκόλντμαν Σακς συνιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας εκμετάλλευσης και πορνείας ανηλίκων κοριτσιών

  1. Ὁ/ἡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ γράφει:

    Έτσι εξηγείται η πρεμούρα της “σοβαρής” αυτής επενδυτικής τράπεζας που βρίσκεται πίσω από κάθε σενάριο κοινωνικής αποσταθεροποίησης, κρατικής χρεοκοπίας και εξαθλίωσης πολιτών.
    Εύκολα και φτηνά μπορεί να “αλιεύει” εμπόρευμα για να τροφοδοτεί τις “επενδύσεις” της όπου αυτές υπάρχουν και σίγουρα θα εξυπηρετούν και θα προσφέρουν τις γήινες απολαύσεις στους συνεργάτες και υποστηριχτές τους.
    Αν επεκταθεί η έρευνα των δραστηριοτήτων της παραπάνω “σοβαρής” εταιρίας, Κύριος είδε τι άλλο θα μας προκύψει.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.