ΜΤΝ: τι χάθηκε με το PSI. Πίνακες στοιχεία


Αναδιάρθρωση Ελληνικού Χρέους και οι Επιπτώσεις στο ΜΤΝ,σύμφωνα με τα όσα επισήμως ανακοινώνει ο πρόεδρός του αντιναύαρχος ε.α Μ.Κανάρης
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει:

“α. Σύμφωνα με τους νόμους ΑΝ 1611/50, ν.2296/94 και ν.2469/97, τα διαθέσιμα των ΝΠΔΔ υποχρεωτικώς κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και συνιστούν το «Κοινό Κεφάλαιο των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και ασφαλιστικών οργανισμών» το ενεργητικό του οποίου τοποθετείται άμεσα και αποκλειστικά με ευθύνη της ΤτΕ σε κινητές αξίες του Ελληνικού Δημοσίου (ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου).β. Κατόπιν ενημέρωσής μας από την ΤτΕ, το σύνολο των κεφαλαίων του ΜΤΝ και των Ειδικών Λογαριασμών του (Ε.Λ.) τα οποία μέχρι την 9/3/2012 είχαν ενταχθεί στο Κοινό Κεφάλαιο καθώς και οι αξίες αυτών την 12/3/2012, μετά την εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (PSI) στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, έχουν ως εξής:

2. Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία οι συνολικές απώλειες που καταγράφονται στα διαθέσιμα του ΜΤΝ και των Ε.Λ./ΜΤΝ σε τρέχουσες αξίες ανέρχονται σε 72,6 εκατ. €, εξέλιξη η οποία έχει στο εγγύς μέλλον αρνητικό αντίκτυπο στη ρευστότητα του Ταμείου περιορίζοντας τις δυνατότητες κάλυψης των υποχρεώσεών του.

3. Προκειμένου κατ’ αρχήν αντιμετωπιστεί το άμεσο πρόβλημα ρευστότητας που ανακύπτει για το ΜΤΝ, το ΔΣ/ΜΤΝ στη συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου 2012 αποφάσισε τα ακόλουθα:

α. Την επ’ αόριστο αναστολή χορήγησης δανείων στους μετόχους και μερισματούχους του Ταμείου, εξαιρουμένων αυτών που αιτούνται αποδεδειγμένα για έκτακτους σοβαρούς λόγους υγείας. Εκκρεμείς αιτήσεις πλην αυτών που αναφέρονται σε έκτακτους σοβαρούς λόγους υγείας, τίθενται στο αρχείο.
β. Μετάθεση του χρόνου καταβολής των μερισμάτων ΜΤΝ, ούτως ώστε να μην πληρώνονται προκαταβολικά αλλά απολογιστικά, ως εξής:
(1) Καταβολή του μερίσματος διμήνου Μαΐου – Ιουνίου 2012 εξ ημισείας στο τέλος μηνός Απριλίου 2012 και στο τέλος μηνός Ιουνίου 2012, αντίστοιχα.
(2) Καταβολή του μερίσματος, αρχής γενομένης από το μέρισμα Ιουλίου – Αυγούστου 2012 και στο εξής, στο τέλος κάθε διμήνου.
γ. Τον καθορισμό από 1-4-2012 του βοηθήματος των πρώτων εξόδων πένθους (βοήθημα θανάτου) στο ύψος των 1.500 ευρώ.
4. Οι προαναφερθείσες επιπτώσεις από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έχουν αναφερθεί στην εποπτεύουσα αρχή μαζί με συγκεκριμένες προτάσεις για την εκδήλωση ενεργειών με σκοπό την αναπλήρωση των απωλειών και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου.

Αντιναύαρχος ε.α Μ. Κανάρης ΠΝ

Πρόεδρος ΔΣ/ΜΤΝ

onalert.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.