Τα σπίτια των Ελλήνων ανήκουν στην τρόικα η οποία … βάζει και φόρο ιδιοκατοίκησης


Έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει νέα μέτρα τον Ιούνιο. Κυρίως όμως αποκαλύπτει την λογική των τοκογλύφων δανειστών που μας κάθισαν στο σβέρκο με τη βοήθεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου – Παπαδήμου (Σαμαρά – Βενιζέλου), οι οποίες υπέγραψαν μνημόνια ξεπουλήματος της χώρας … με δόσεις! Οι τοκογλύφοι δανειστές πήραν το συμβόλαιο στα χέρια τους κι άρχισαν να βάζουν φόρους αδιαφορώντας εάν οι Έλληνες είναι σε θέση να τους πληρώσουν. Ένας εξ αυτών είναι και ο φόρος ιδιοκατοίκησης για να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων που δεν θα έχουν να πληρώσουν! Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ζούμε μέρες οικονομικής κατοχής, αφού αυτό το έρμο το σπίτι του ο Έλληνας (ηλίθιος ψηφοφόρος) το έχει πληρώσει πάνω από 1000 φορές σε φόρους!

Το θέατρο του παραλόγου εξακολουθεί να παίζεται από τους δανειστές μας στην πλάτη της ελληνικής οικονομίας. Την ώρα, που εδώ και μήνες η τρόικα διατυπώνει, μέσω των εκπροσώπων της, ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα φορολογικά μέτρα και πως οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν στο σκέλος των δαπανών, οι Βρυξέλλες έρχονται ξαφνικά με έκθεσή τους και υποστηρίζουν πως υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια αύξησης των φόρων !

Στην τριμηνιαία έκθεσή της για την Ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι τα φορολογικά έσοδα στη χώρα μας ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκονται κατά πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωζώνης (32,5% έναντι 39,5%), παρά το γεγονός ότι – με βάση πάντα τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης – έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση την τελευταία τριετία (2009-2011), κατά 2,1% ! Επισημαίνει, μάλιστα, πως το συνολικό επίπεδο της φορολογίας, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, παραμένει χαμηλότερα ακόμα και από εκεί που βρισκόταν προ κρίσης, το 2008, παραβλέποντας προφανώς το γεγονός της δραματικής πτώσης της κατανάλωσης από το ισχυρό πακέτο λιτότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, πάντως, αφού αναφέρεται στην ανεπάρκεια του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, εστιάζει τις προτάσεις της στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών, στην αύξηση των φόρων κατανάλωσης και άλλων έμμεσων φόρων (που μέχρι στιγμής έχουν φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα), και στην εύκολη και σίγουρη λύση της αύξησης της φορολόγησης των ακινήτων.

Σε αυτό το σημείο προτείνει την επαναφορά του φόρου ιδιοκατοίκησης (που έχει καταργηθεί από το 1999 !), και την επιβολή υψηλότερων φόρων για την κατοχή ακινήτου.

Θυμίζουμε πως ο φόρος ιδιοκατοίκησης λειτουργεί στην ουσία ως τεκμήριο για τη χρήση και συντήρηση ενός ακινήτου. Με δεδομένο, λοιπόν, πως οι Έλληνες ιδιοκτήτες έχουν ήδη αρχίσει να πληρώνουν ενοίκιο για το ίδιο τους το σπίτι, μέσω του χαρατσιού της ΔΕΗ, αλλά και την ύπαρξη πολύ τσουχτερών τεκμηρίων, μπορούν να επιβαρυνθούν περαιτέρω, επειδή αποφάσισαν να βάλουν ένα κεραμίδι κάτω από το κεφάλι τους;

Μάλλον όχι και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Το γιατί το προτείνουν, το γνωρίζουν μόνο αυτοί.

Bank Wars – Οικονομία

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.