Η ΚΡΙΣΗ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ


Γράφει ο Αλέξανδρος Καζναφέρης Καθηγητής M.I.T  

Η κρίση που μας σοκάρισε και δεν έχουμε συνέρθει. Τελικά η κρίση έμεινε στην λέξη σαν όνομα <κρίση>, αυτό ήταν τελικά το αποτέλεσμα.

Κάποιοι νομίζουν πως η κρίση είναι καιρικό φαινόμενο που τα σύννεφα θα φύγουν μόνα τους και ότι το μποτιλιάρισμα θα τελειώσει. Η κρίση δεν είναι παγωτό που πρέπει να το φάμε γιατί θα  λιώσει. Όλοι μιλούν για την κρίση χωρίς πρόταση και για πρώτη φορά η κρίση πήρε το όνομα ανευθυνότητα. Η ανευθυνότητα κυριαρχεί στα καφέ που συζητάμε, η λύση είναι πολύ γρήγορη, η ανευθυνότητα έχει τις εκφράσεις <να πάνε να πνιγούν, τα έκαναν σκα…, να πάνε να γα….>. Μας δίνουν γρήγορες λύσεις και μας δημιουργούν πρότυπα να πάμε να αυτοκτονήσουμε στα 77 μας, να γίνονται γρήγορα ήρωες. Πρόταση όμως δεν έχει κανένας… Η πρόταση είναι οι εκλογές. Τα λιμάνια κλεισμένα, ο τουρισμός στο διάολο. Ανευθυνότητα….

Στην Μ. ΑΣΙΑ είχαμε 1 εκατομμύριο απώλειες, σήμερα έχουμε 1 εκατομμύριο ανέργους.

Χωρίς καμιά πρόταση και η αριστερά μπήκε τελικά στο άρθρο 99, και η άλλη αριστερά την πλάκα της κάνει (κατεβείτε στους δρόμους), οι άλλοι κάνουν τους πατριώτες, οι άλλοι κάνουν τους  εθνικιστές και τελικά εκεί που λέγαμε οι 300 της Βουλής φταίνε, τώρα όλοι θέλουν να μπουν στην Βουλή και να γίνουν σαν τους 300.

Έτσι έφτιαξαν την λέξη ανευθυνότητα και ότι θυσιάσαμε μέχρι σήμερα πάει χαμένο.

Τελικά όλα στην πλάκα και τον χαβαλέ τα χτίζουμε.

Τελικά ανεύθυνοι οι πολίτες στην πλειοψηφία, δημαγωγούν χωρίς καμιά σοβαρή πρόταση. Τελικά το ψάρι βρωμάει από την κοιλιά γιατί αν βρωμούσε από το κεφάλι θα το κόβαμε και θα το πετούσαμε στις γάτες.

Σε σήψη όλο το σύστημα, ποια είναι τελικά η πρόταση; Να αυτοκτονήσουμε όλοι; Να κοιμηθούμε; Να παλέψουμε για κάτι χωρίς πρόταση; Να κάνουμε επανάσταση  και μετά από αυτήν και τις φωτιές θα μαζεύουμε τα κάρβουνα και θα έρθουν οι πονηροί να μαζέψουν οικονομική βοήθεια, να μαζέψουν  λεφτά και να τα διαχειριστούν όπως με τις φωτιές τις Πελοποννήσου το 2007 και θα τα διαχειρίζονται κάποιοι  Μολυβιάτηδες.

Όχι λοιπόν άλλη ανευθυνότητα.

Μπορεί η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ας μπει μέσα και η αριστερά και όλοι οι πατριώτες τους, να τελειώσουν όλες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα με σοβαρότητα και χωρίς βιασύνες και μετά αφού μας κάνουν όλοι τις προτάσεις τους να πάμε μετά από 8 μήνες σε εκλογές, διαφορετικά η χώρα θα τα χάσει όλα και εδώ είναι ευκαιρία η κρίση να μην μείνει στην λέξη και να την κάνουμε πρόταση…


Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.