Με δυο απλά λόγια η JP Morgan εξήγησε γιατί δεν θα καταρρεύσει η Ελλάδα!


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan εξήγησε μέσα σε μια πρόταση τον λόγο που η Ελλάδα δεν μπορεί να αφεθεί από την Ευρώπη στο να χρεοκοπήσει…

Εμείς το έχουμε αναφέρει πολλάκις… Με απλά λόγια λοιπόν, εξήγησε γιατί θα είναι καταστροφική μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Μπορεί το ίδιο να το είχε πει η Μέρκελ προ εβδομάδων, δεν είχε πει όμως τον λόγο…

«Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική γιατί θα πυροδοτούσε μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ιταλία και την Ισπανία».

Είναι απλό… Η Ισπανία πιέζεται λόγω χρέους, ελλείμματος και ανεργίας. Η Ιταλία έχει μπει και αυτή στη δίνη των αγορών ανεβάζοντας συνεχώς το κόστος δανεισμού της. Άρα, ό,τι και να λένε για κίνδυνο κατάρρευσης της Ελλάδας ή ακόμα και εξόδου από το ευρώ, δεν ευσταθούν. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί – εκτός των εκλογών στη Γαλλία – έρχονται αναμετρήσεις σε Γερμανία και ΗΠΑ.

Για να συμπληρώσουμε το σκεπτικό της JP Morgan, μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα προκαλούσε «σύγχυση στους επενδυτές και στις επιχειρήσεις, που θα προσπαθούσαν να διαλευκάνουν εάν τα συμβόλαιά τους είναι σε ευρώ ή στο εθνικό νόμισμα».

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.