Θα είναι εκλογές εκτόνωσης ή απαρχή εξέγερσης;


Όλοι μας, συζητώντας με τους γνωστούς αλλά και γενικότερα με το άμεσο περιβάλλον μας, διαπιστώνουμε ένα πράγμα. Σπάνια βρίσκουμε κάποιον που να δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Και όλοι κάνουμε τη ίδια σκέψη: Που είναι κρυμμένοι αυτοί που τελικά θα ψηφίσουν αυτά τα δύο κόμματα της χρεοκοπίας και των μνημονίων;  Παρ’ όλες όμως τις δικές μας διαπιστώσεις, οι δημοσκοπήσεις επιμένουν να δείχνουν ότι ένα ποσοστό κοντά στο 35% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τα δύο αυτά κόμματα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων.

Αυτό μας βάζει σε πολύ σοβαρές σκέψεις και ανησυχίες. Αφού όλοι μας έχουμε προεξοφλήσει ότι τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού θα καταρρεύσουν, τι θα συμβεί άραγε όταν το βράδυ των εκλογών δούμε αυτά τα κόμματα να συγκεντρώνουν ή και να υπερβαίνουν το 50% του εκλογικού σώματος, οπότε…. και από κοινού θα εκλέγουν πάνω από 180 βουλευτές;; Το έχετε σκεφτεί άραγε αυτό το ενδεχόμενο;;

Εμείς διαισθανόμαστε πως, αν τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) δεν μπορέσουν να συγκεντρώσουν 151 βουλευτές, τότε θα οδηγηθούμε σε ευρύτερες ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα και πάνω απ’ όλα σε εκτόνωση της λαϊκής οργής, έστω προσωρινά. Αν όμως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώσουν απόλυτη πλειοψηφία εδρών και ακόμα χειρότερα, αν τα εκλογικά ποσοστά τους ξεπεράσουν το 50% του εκλογικού σώματος, τότε πολύ φοβόμαστε ότι θα υπάρξει ψυχολογικό αδιέξοδο και ένα αίσθημα καταπίεσης στους πολίτες εκείνους που θα ταχθούν εκλογικά απέναντι στα δύο κόμματα και θα αντιληφθούν το βράδυ των εκλογών τις ζωές τους και τις περιουσίες να χάνονται εξ αιτίας κάποιων συμπολιτών τους που επιμένουν στον πελατειακό παλαιοκομματισμό.

Αυτό το κύμα λαϊκής οργής που δεν θα εκτονωθεί,  φοβόμαστε ότι μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις εκτόνωσης.

Πέτρος Χασάπης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.