Αυτοδικαίως και…ηλιθίως


Του Θανάση Νικολαΐδη  

ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ αποκλεισμούς. Την «κάθαρση» της λίστας, που ισοδυναμεί με αναγκαστική κάθαρση των κομμάτων και του πολιτικού πεδίου. Κάποιοι πονηροί οσμίστηκαν αποτυχία και αυτοαποκλείστηκαν. Οι πολλοί επιμένουν και η μισή ντροπή δική μας. Γιατί, αν ένιωθαν ντροπή για το παράδεισο που έστησαν και απολαμβάνουν, θα’ καναν λίγο πίσω απ’ τα προνόμια και τις απολαβές τους ή δεν θα τα είχαν στήσει.

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ στάθηκαν στο περιθώριο υπολογισμένα, άλλοι για «αγρανάπαυση» και κάποιοι απ’ τους παλιούς και ‘ξοφλημένους(;) μας έρχονται δριμύτεροι. Είχαν απολεστεί για διαφόρους λόγους απ’ τον Αρχηγό που έπρεπε να επιδείξει πυγμή. Μας ξανάρχονται λίγο ξεχασμένοι από ψηφοφόρους, κολλημένοι νοερά στη χρυσοφόρο «έδρα» και πικραμένοι για τον απολεσθέντα παράδεισο. Με κάποιους να’ χουν αφήσει στο πόδι τους τον γιο ή την κόρη. Και το αποκορύφωμα; Οι ολότελα ξεχασμένοι βρικόλακες κομμάτων και «φίδια σκοτωμένα» της πολιτικής. Ξαναποζάρουν για ψήφο και μας γυρίζουν τ’ άντερα.

ΝΑ πάμε παρακάτω τη σκέψη μας. Στους «αυτοδικαίως» υποψηφίους και δεν το καταλάβαμε. Ήσουν βουλευτής; Μπαίνεις αυτομάτως στη λίστα! Μας έσωσες με τη δράση, την αυταπάρνηση και το φιλότιμό σου στην προηγούμενη θητεία; Έλα να μας ξανασώσεις.

ΕΚΕΙ, λοιπόν, που λέγαμε να αποκλειστούν οι «ζυγισθέντες, μετρηθέντες και λιποβαρείς», να τοι ξανά καμαρωτοί στη λίστα. Αυτονοήτως και…ηλιθίως. Δεν κατέγραψαν τη δράση τους τα κόμματα, δεν σημείωσαν οι αρχηγοί την ανεπάρκειά τους, δεν υπέστησαν τη ζημιά οι ίδιοι και το κόμμα και τους συμπεριέλαβαν στη λίστα. Ωστόσο, υπάρχουμε κι εμείς. Παρατηρητές, κριτές και παθόντες. Θύματα των καλομαθημένων και καλοζωισμένων του κοινοβουλίου, που ξερογλείφονται για την ψήφο κάθε τέσσερα χρόνια, ρίχνοντας τούμπες μπροστά στον ψηφοφόρο.

ΤΟΥΣ είδαμε να κλείνουν τα μάτια μπροστά στην Ελλάδα που πέθαινε και να κλείνουν το μάτι μεταξύ τους. Δίπλα σε κλέφτες που «δεν τους είδαν», σε ταμεία που άδειαζαν, στο πάρτι όπου βαρούσαν παλαμάκια. Αντί, λοιπόν, να τους…’ξωπετάξουν κόμματα και αρχηγοί, τους μοστράρουν, επιβραβεύοντας τις «επιδόσεις», την αδιαφορία και την χοντροπετσιά τους. Αυτοδικαίως στη λίστα οι παλιοί βουλευτές, μην έρθουν καινούριοι, άβγαλτοι και αμάθητοι. Μια απ’ τα ίδια μη χαλάσει η συνταγή και ταρακουνηθεί το σύστημα. Ακόμα και στο κλοτσοσκούφι αποκλείονται και τιμωρούνται παίκτες για μειωμένη απόδοση. Στης πολιτικής το τέλμα ανακατώνουμε τη λάσπη. Για να πνίξουμε τα λιγοστά λουλούδια ανάμεσα στα γαϊδουράγκαθα και σε κάποια…σκοτωμένα φίδια.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Αυτοδικαίως και…ηλιθίως

  1. Ὁ/ἡ Dimitris Stathakis γράφει:

    Δε μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει ο τίτλος με το περιεχόμενο?

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.