«Η 6η Μαΐου μπορεί να αποβεί μοιραία μέρα για το ευρώ»


Οι εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία ίσως αποβούν μοιραίες για το ευρώ, λέει το γερμανικό περιοδικό Focus.

Ο αρθρογράφος στην οικονομική στήλη της ηλεκτρονικής έκδοσης αναφέρει ότι «οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και ο β΄ και αποφασιστικός γύρος των γαλλικών προεδρικών αποκτούν τεράστια σημασία, γιατί θα κριθεί η τύχη των προγραμμάτων διάσωσης και επομένως το μέλλον του κοινού νομίσματος».

Η ανησυχία για την επόμενη ημέρα σε Γαλλία και Ελλάδα φαίνεται να ανησυχούν την Ευρώπη. Για την ακρίβεια, ο φόβος είναι στις κυβερνήσεις, αφού ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του λόγω της λιτότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις. Συνεπώς, όταν λένε ότι φοβούνται τις εκλογές, σημαίνει τον κόσμο και τις αποφάσεις του.

«Κυρίως η προσφυγή στις κάλπες στην Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν δεσμευτεί απέναντι στις Βρυξέλλες να τηρήσουν πολιτική λιτότητας παρά το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, δεν συγκεντρώνουν μαζί ούτε και το απαραίτητο μίνιμουμ του 36%. Η οργή των Ελλήνων για τις περικοπές είναι μεγάλη, η πτώχευση απεφεύχθη, αλλά η ανεργία έχει ξεπεράσει το 22%, η ανεργία των νέων το 50%».

Το άρθρο αναφέρει και κάτι άλλο, που έχει να κάνει με τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης.

«Σε περίπτωση που κλιμακωθεί και πάλι η κατάσταση παρά τις προσπάθειες απομόνωσης της Ελλάδας, η κρίση θα συμπαρασύρει και τις άλλες χώρες με δημοσιονομικά ελλείμματα. Η Ισπανία χρειάζεται βοήθεια και πιθανότατα και η Ιταλία. Άρα ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα έφτανε στα όριά του».

Άρα, τι μας λέει; Ό,τι και να γίνει στην Ελλάδα, η Ευρώπη θα κληθεί να το αποδεχθεί.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.