κ. Βενιζέλο, η ιστορία δεν γράφεται από λαπάδες…


γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης
δικογόρος

Αποστασιοποιείται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το αμαρτωλό παρελθόν. Ή, τουλάχιστον, έτσι νομίζει καθώς μας ενημερώνει ότι εκείνος ήταν αντίθετος με πολλά πράγματα από εκείνα που έκανε ο Γιωργάκης ο Στοχασισοπότης.
Θα σταθώ μόνον σε ένα: ήταν αντίθετος, είπε, με την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Για φαντάσου κυρ Βάγγο μου να πήγαινες λέει στη Βουλή την 06.05.2010 και να καταψήφιζες το Μνημόνιο Ι. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα σήμερα στην πατρίδα. Κιότεψες, όμως, αν αληθεύει ότι ήσουν αντίθετος. Και γιατί να σε πιστέψω τώρα κυρ Βάγγο; Έχω παρατηρήσει ότι οι ευτραφείς άνθρωποι είναι κατά κανόνα ευλύγιστοι. Αν είναι και πολιτικοί, η ευλυγισία σπάει όλα τα κοντέρ. Με πολλή άνεση, λοιπόν, και χωρίς αιδώ μας είπες ότι ήσουν αντίθετος με την προσφυγή στο ΔΝΤ.Αφού ήσουν αντίθετος, αλλά ψήφισες υπέρ της προσφυγής είσαι δύο και τρεις και χιλιάδες φορές κατάπτυστος κυρ Βάγγο. Όμως η εξουσία είναι γλυκειά. Έκανες κουμάντο στα στρατά μεταθέτοντας και προάγοντας τους δικούς σου κατά πως επιτάσσει το πολιτικό σκηνικό που έχετε στήσει όλοι σε τούτο τον τόπο. Και περίμενες υπομονετικά να φθαρεί ο μεγάλος Στοχαστής για να προεδρεύσεις επί τέλους ενός κόμματος, το οποίο, ευτυχώς, έχει γίνει απόκομμα, και να επιδιώξεις να κυβερνήσεις αυτόν τον τόπο διαχειριζόμενος αυτό που δεν επιθυμούσες. Πρέπει να είσαι και σχιζοφρενής, όπως και ο άλλος μονομάχος. Ταιριάζετε απόλυτα.

Αλλά δεν φταις εσύ τόσο πολύ κυρ Βάγγο. Φταίνε πρωτίστως οι δημοσιογράφοι που έχοντας πουλήσει την πέννα τους και τη γλώσσα τους δεν σε μαστιγώνουν με ερωτήσεις, αλλά αντιθέτως σε χαϊδεύουν βάσει άνωθεν εντολών.

Απορώ και με σένα. Τι θέλεις να προσφέρεις στην πατρίδα, αφού είναι πασιφανές ότι είσαι ετερόφωτος; Αν οι καναλάρχες δεν έριχναν άπλετο φως στο τεράστιου εμβαδού δέμας σου, θα έπρεπε να κάνεις κάτι σημαντικό για να βγεις από την αφάνεια.

taxalia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.