Εκλογές 2012, τι ψηφίζω;


Για άλλη μία φορά η κοινή λογική και η συνείδηση μου πάνε αντίθετα στο ρεύμα. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω, σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι κι αν θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου οδηγούμαι στο εξής συμπέρασμα ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ!

Απ’ όταν άρχισα να ψηφίζω βολευόμουν με μία στρατηγική ψήφο κάθε φορά, διότι το Κέντρο που ονειρευόμουν το έχουν καταπιεί η Κεντροδεξιά -ΝΔ και η Κεντροαριστερά -ΠΑΣΟΚ. Τώρα, δεδομένης της κατάστασης, η στρατηγική ψήφος δεν αρκεί. Η μόνη “σωστή” λύση φαίνενται να είναι η ψήφος σε κάποιο κόμμα που μπαίνει στη Βουλή, η οποία μας έφερε στη σημερινή κατάσταση. Δηλαδή μία από τα ίδια με κάποιες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Όμως δεν λειτουργεί έτσι η Δημοκρατία, ψάχνοντας για ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ, με ψέματα, χωρίς εφαρμογή των νόμων, συγνώμες χωρίς φιλότιμο, με πλούσιους “κρατούντες” να ορίζουν τη ζωή των υπολοιπών χωρίς να σέβονται, απαξιώνοντας και τρομοκρατώντας τους πολίτες, υποβαθμίζοντας παιδεία και υγεία.

Με φτηνούς εκβιασμούς, την πλάτη κολλημένη στον τοίχο και παραποίηση της αλήθειας, δεν θα συρθώ στην κάλπη, δεν θα γίνω ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ του εγκλήματος!

Αντί για την Απλή Αναλογική υπάρχει εκλογικός νόμος CASINO (bonus 50 βουλευτές στο πρώτο κόμμα, κλπ.), κατήργησαν και τη Λευκή ψήφο, μαζί και τη Δημοκρατία! Από τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή (3%) δεν μπορώ να ψηφίσω κανένα διότι το θέμα δεν είναι μόνο Οικονομικό! Έχουν φροντίσει ώστε αν ψηφίσεις κάποιο κόμμα εκτός Βουλής να είναι σαν να ψηφίζεις τα εντός Βουλής, δηλαδή ακριβώς ότι δεν θέλεις!

Οπότε ο μόνος δρόμος είναι ν’ αρνηθώ την ΣΥΝΕΝΟΧΗ, να ξεκολλήσω την πλάτη από τον τοίχο και να πορευτώ το δρόμο της αλήθειας, αυτόν που τρέμουν!

Αυτό είναι για μένα η μόνη λύση και απάντηση σε όσους δεν καταλαβαίνουν και φοβούνται, το χάος έχει προοπτική… την τάξη και τον ανοικτό ορίζοντα, όπως ο πόλεμος την ειρήνη, η κόλαση -κοροϊδία, υλική και συνειδησιακή, πια προοπτική έχει εκτός από φωτιά και σίδερα;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.