Οι…ενάγοντες


Του Θανάση Νικολαΐδη  

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ καθημερινά και καταγγελίες, εμπάθεια εμπαθών, επιθέσεις κατά δικαίων και αδίκων. «Κελαηδούν» οι πάντες για τα πάντα κατά πάντων κι ανάμεσά τους πονηροί θύτες του παρελθόντος, μεταμορφωμένοι σε θύματα του παρόντος. Τρωκτικά παλιά, που έγιναν, ακαριαία, υπέρμαχοι του δημοσίου συμφέροντος. Άνθρωποι κυκλωμάτων που κατασπάραξαν ταμεία και σήμερα υπεραμύνονται του κοινού συμφέροντος, μιλούν για κρατική σπατάλη που «πρέπει» να περιοριστεί και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για να’ ναι πειστικοί.

ΝΑ θυμηθούμε χρυσοπληρωμένους δημοσιογράφους, πειθαρχημένους και ευθυγραμμισμένους; Τηλεσχολιαστές που ξεκίνησαν φτωχοί κι έγιναν πλούσιοι τσεπώνοντας το χιλιαρικάκι τους ημερησίως; Η κρίση τους (εξ)ανάγκασε ν’ αλλάξουν ρόλο και…πετάχτηκαν απέναντι. Με την υποκρισία και την ξετσιπωσιά παραμάσχαλα, να μιλούν για φτώχια και για το δίκαιο του μεροκαματιάρη, για το σπάταλο κράτος και για ό,τι «φάγανε» οι άλλοι.

ΓΙΑ να μην αλωθούμε, λοιπόν, κι εμείς σε λόγια. Για να’ μαστε πρακτικοί και με τη μνήμη φρεσκαρισμένη. Προτείνουμε, προεκλογικά, ξεκινώντας απ’ τους παραπάνω «ενάγοντες», λύκους παλιούς μεταμορφωμένου σε αρνιά, ενόχους με αγγελικά φτερά: Θέλουμε τον…ενάγοντα που μοιράζεται τη φτώχια του συνομιλητή του (τηλεοπτικά) διαπιστευμένο. Δίπλα του, στην οθόνη, ένα «χαρτί» ενημερωτικό των οικονομικών του. Τα δηλωμένα του στην εφορία δίπλα στα εισπραχθέντα και το «πόθεν έσχες» με βούλα και υπογραφή. Τα συμπεράσματα θα’ ναι δικά μας. Για τη μεταμόρφωση και την πρακτική του, για το θράσος, την ξετσιπωσιά και το ποιόν του.

ΚΙ ύστερα; Πηγαίνοντας σε…ανώτερα κλιμάκια, θα απαιτήσουμε το ίδιο απ’ τους «ενάγοντες» πολιτικούς, με το πάθος τους για εξουσία και τα πάθη τους κωδικοποιημένα σε προνόμια. Μιλάει ο τάδε; Τσιρίζει ο δείνα; Δίπλα του το βιογραφικό και τα δηλωμένα του. Κινητά και ρευστό στην τράπεζα (εκατομμύρια για ώρα…ανάγκης), καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές και λίστα ακινήτων (δεν τους βλέπεις που κάνουν την κορόιδα για το Εθνικό Κτηματολόγιο, μην ανακαλύψουμε τον πλούτο τους συγκεντρωμένο σε ΕΝΑ υποθηκοφυλακείο;).

ΚΙ αν πρόκειται για αρχηγό, είτε υποψήφιο…υψηλού επιπέδου; Πότε δούλεψες στη ζωή σου, Αρχηγέ, τι δήλωνες και τι δηλώνεις, τ. Υπουργέ (κι αν πήγες φαντάρος), ποιον απ’ το σόι σου βόλεψες, κ. Βουλευτά, κι αν συγγενής σου «εργάζεται» στους «εργαζόμενους της Βουλής».

ΕΙΝΑΙ καιρός και ευκαιρία για κρησάρα με μικρότερες τρύπες, προεκλογική και…προληπτική. Μπας και τρομάξουν οι θρασείς και κάνουν πίσω. Οι «ενάγοντες» και λιγοστέψουν. Τα τσακάλια και χωθούν στην κρύπτη τους. Με τα λευκά φτερά τους παρατημένα καταγής.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Οι…ενάγοντες

  1. Ὁ/ἡ Σωτήριος Καλαμίτσης γράφει:

    Συμφωνώ απολύτως. Τα υπογείως δοσμένα πρέπει να πάψουν να αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.