Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια του μνημονίου


Η Αλέκα δεν θέλει να συνεργαστεί γιατί ο στόχος της είναι συνολικά η κατάρρευση της Αστικής τάξης στην οποία αρνείται να δώσει στήριγμα. Με κάθε λουκέτο και κάθε άνεργο η Αλέκα τρίβει τα χέρια της όπως θα έκανε ο μέσος νεοφιλελεύθερος. Το σχέδιο  της είναι  με κάποιο τρόπο το 5% θα κυριαρχήσει επί του 95%. Μιλάμε  σαφώς για μια άλλη εποχή και ας μην ξεχνάμε ότι η Αλέκα είναι στην ηγεσία του ΚΚΕ από τις 27 Φεβρουαρίου 1991.

Ο Φώτης υπουργός στο Βρώμικο 89 δεν ξέφυγε ποτέ από εκείνο το pick στην καριέρα του. Για καιρό δεν βολεύονταν με τον Αλέξη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  και με πρόσχημα το μνημόνιο έκανε την κίνηση του για να βρεθεί δεξιότερα του ΣΥΡΙΖΑ και να εισπράξει από το ΠΑΣΟΚ.  Χαϊδεύτηκε από το σύστημα και έπαιξε μαζί του με ένα εσωτερικό διάλογο περί συνεργασίας. Πάντως αντιμνημονιακό δεν τον λες. Κάνεις δεν ξέρει σήμερα αν θα συνεργαστεί με τους Μνημονιακούς αλλά όλοι ξέρουν ότι δεν θα συνεργαστούν με τους αντιμνημονιακούς. Πολύ πιθανό να βαρεθεί ο κόσμος το ατέλειωτο παραγοντιλίκι όπως το βαρέθηκε στην περίπτωση Καρατζαφέρη.

Η πρότασή του  του ΣΥΡΙΖΑ προς τα κόμματα της Αριστεράς και η άρνηση τους καθιστά αυτή την αριστερά απολύτως άχρηστη  για την Αριστερά εν γένει στην Ελλάδα. Ακόμη παραπέρα τους καθιστά αριστερό δεκανίκι του Μνημονίου έτσι όπως κρατούν του αντιμνημονιακούς διαιρεμένους.

Αν σήμερα κατεβαίναν ενωμένοι, θα ψάχνανε  όλοι  τον δεύτερο με τα κιάλια και αυτό θα οδηγούσε σε αποκάλυψη όλων των μνημονιακών οι οποίοι θα οργανωνόταν σε ένα ενιαίο μέτωπο.

papaioannou.wordpress.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.