Δήμος Αρριανών: Υπονόμευση της δημόσιας Ελληνόφωνης εκπαίδευσης


Φιλύρα, έδρα Δήμου Αρριανώνεστάλη από zagalisa.gr

Ο πόλεμος κατά της δημόσιας Ελληνόφωνης εκπαίδευσης στον τουρκόφωνο Καλλικράτειο δήμο Αρριανών συνεχίζεται. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17.11.2011, η αντιπολίτευση, απροκάλυπτα πλέον ζήτησε το κλείσιμο των δημόσιων Ελληνόφωνων νηπιαγωγείων που λειτουργούν στο δήμο (στα πομακοχώρια Κύμη και Άνω Βυρσίνη και στον οικισμό του Αράτου, όπου κατοικούν κατά κύριο λόγο Ρωμά) και την αντικατάστασή τους από … δίγλωσσα (Ελληνοτουρκικά !) νηπιαγωγεία.

Δημοσιεύουμε στο παρόν φύλλο απόσπασμα από την υπ’ αρ. 188/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανών με θέμα : «Μείωση μισθωμάτων ακινήτων σχολικών κτιρίων Κύμης και Αρριανών και ανανέωση μισθωτηρίου νηπιαγωγείου Κύμης», η οποία μόλις και μετά βίας εγκρίθηκε.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το θέμα, ώστε να πετύχει το κλείσιμο των σχολείων αυτών, τα οποία αποτελούν το τελευταίο εμπόδιο στην Άγκυρα, για την απόλυτη τουρκοποίηση της εκπαίδευσης. Η αντιπολίτευση δεν επικαλέστηκε κανένα ουσιαστικό λόγο, όπως, λόγου χάριν, πιθανή ακαταλληλότητα των χώρων κ.λ.π. Το θράσος βέβαια πηγάζει από την απόλυτη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ τόσο των τοπικών αρχόντων, όσο και, κυρίως, της κεντρικής διοίκησης και δη του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ανέχεται την όλη κατάσταση και επιδεικνύει σταθερή ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στις απαιτήσεις των τουρκοφρόνων. Όσο για το σθένος των τοπικών βουλευτών, αυτό είναι γνωστό από παλιά. Προσφάτως, επισκέφθηκαν διαδοχικά το δήμο Αρριανών οι κ.κ. Γ. Πεταλωτής (ΠΑΣΟΚ) και Ευρ. Στυλιανίδης (ΝΔ). Από τις δηλώσεις τους φαίνεται ότι οι άνθρωποι πετούν σε πράσινα και γαλάζια συννεφάκια…Δεν τολμούν να ακουμπήσουν τα φλέγοντα θέματα της περιοχής και εξαντλούνται σε ατέρμονες φιλολογικές ανοησίες μιας άλλης εποχής.

Αν και επιφανειακά στο συγκεκριμένο ζήτημα φαίνεται ότι η πλειοψηφία του δήμου Αρριανών συντάχθηκε υπέρ της επίσημης δημόσιας εκπαίδευσης, ανεπίσημα όμως, οι ίδιοι προσπαθούν να υποχρεώσουν τους Πομάκους κατοίκους της Κύμης και της Άνω Βυρσίνης, αλλά και τους Ρωμά κατοίκους του Αράτου, να στέλνουν τα παιδιά τους στους παράνομους τουρκόφωνους παιδικούς σταθμούς!

Θεωρούν ότι οι πιέσεις τους θα φέρουν αποτελέσματα και τα δημόσια νηπιαγωγεία θα κλείσουν αναγκαστικά λόγω έλλειψης παιδιών. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση με διαφορετικό τρόπο επιδιώκουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Μεταξύ των συμβούλων της αντιπολίτευσης, είναι ένας επιχειρηματίας (ο πρώην δήμαρχος Αρριανών Μεμέτ Χαλήτ), ένας γιατρός του νοσοκομείου Κομοτηνής (ο Μεμέτ Εμίνογλου), ένας εκπαιδευτικός (Σιακήρ Χουσεΐν Σαδετίν) και ένας εργολάβος (Χούσε Μουσταφά Ισμαήλ).

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Του πρακτικού της αριθ. 19ης Συνεδρίασης

του Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανών

της 17-11-2011

Αριθ. Αποφ. 188/2011

«Μείωση μισθωμάτων ακινήτων σχολικών κτιρίων Κύμης και Αρριανών και ανανέωση

μισθωτηρίου νηπιαγωγείου Κύμης»

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

(Με Δημοτικούς Συμβούλους 15 υπέρ και 11 κατά, καθώς το σύνολο της αντιπολίτευσης απέχει από τη ψηφοφορία, διότι είναι κατά της λειτουργίας των εν λόγω σχολείων)

1. Την μείωση κατά 20% των μισθωμάτων που αποδίδει για την μίσθωση των ακινήτων:

α) Για την στέγαση του Νηπιαγωγείου Αρριανών

β) Για την στέγαση του Νηπιαγωγείου Κύμης

2. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για την υπογραφή των νέων συμφωνητικών με τους

ανωτέρω εκμισθωτές ως αναφέρονται στην εισήγηση .

(τεύχος 59, Φεβρουάριος – Μάρτιος 2012)

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.