Ελλάδα και Τουρκία…


Στην περίπτωση που προχωρήσει και τελεσίδικα η Τουρκία στην απόφαση να ξεκινήσει έρευνες στο Καστελόριζο, αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ τους “πήρανε” τα κλειδιά που τους βάλανε οι ίδιες στην τσέπη στο θέμα της Συρίας. Οπότε αλλάζουν στάση άρδην τα σχέδιά τους, προσωπικά πιστεύω και εκεί που κοιτούσαν ανατολικά, τώρα κοιτάνε …δυτικά!


Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη και το Κουρδικό θέμα. Αυτό μπορεί να έχει ευεργετικά αλλά και το αντίθετο για εμάς αποτελέσμα στην περίπτωση που η Τουρκία έχει πάρει εγγυήσεις από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα θα λειτουργήσει ως …αμορτισέρ της κοινής τους γνώμης για αυτό που τους δήθεν τύχει …νοτιοανατολικά.

Διαβάστε περισσότερα… 

Δεν χρειάζεται να επισημάνω ότι μετά τις εκλογές πάμε σε παρατεταμένη αστάθεια, λόγω που τα νούμερα δεν τους βγαίνουν. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά ΙΣΩΣ το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου που διανύουμε δεν θα είναι σημαντικό μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής!

geopoliticsdailynews.blogspot.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.