“Έδωσαν χέρια” υπογείως Παπαδήμος-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για μειώσεις μισθών κι απολύσεις!


Οι κρυφές διαπραγματεύσεις Παπαδήμου και κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την τρόικα την ώρα που οι πολίτες ασχολούνται και προσβλέπουν σε σωτηρία τους μέσω των εκλογών, έχουν προχωρήσει έχουν καταλήξει στην κατάρτιση μιας λίστας απαιτούμενων ενεργειών για την οποία ήδη έχει ενημερώσει τα δύο κόμματα που ελπίζουν να αναλάβουν την διακβέρνηση της χώρας, ο Λ.Παπαδήμου.

Σε συναντήσεις του με τον Ι.Μουμούρα, υφυπουργό Οικονομικών και τον Φ.Σαχινίδη, υπουργό Οικονομικών, τους κωδικοποίησαν τη νέα δέσμη μέτρων και προκαλούν τρόμο και ανατριχίλα.

Το αστείο είναι ότι χρησιμοποιούν ως απειλή την … ακυβερνησία, ενώ οι πολίτες ακριβώς αυτό θα πρέπει να εύχονται: Ακυβερνησία για να μην καταφέρουν να βάλουν τα τελευταία καρφιά στο φέρετρο του Έθνους τα κόμματα του Μνημονίου και οι πιθανοί συνεταίροι τους. Βέβαια ακυβερνησία δεν πρόκειται να υπάρξει, αφού αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών ξένης πρεσβείας που δημοσίευσε το defencenet.gr, άμεσα θα “φυλλοροήσουν” βουλευτές προς τις νέες δυνάμεις της ελληνικής πολιτικής σκηνής, όπως συνέβη στην δεκαετία του ’70, όταν διαλύθηκαν τα παλιά κόμματα (Ένωση Κέντρου, Ενωμένη Δημοκρατική Αριστερά, Εθνική Παράταξη κλπ) και εντάχθηκαν στους νέους (τότε) κομματικούς σχηματισμούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Τυχόν σχηματισμός κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την υποστήριξη ίσως ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ και μάλιστα με ορίζοντα τριετίας ή τετραετίας αποτελεί πραγματική εθνική απειλή, αφού διάλυση του κοινωνικού συνεκτικού ιστού, σημαίνει αδυναμία κοινού εθνικού μετώπου απέναντι σε προκλήσεις, όπως η τελευταία της Άγκυρας η οποία έχει χαράξει ουσιαστικά ΑΟΖ μέχρι την Αίγυπτο και ακόμα κανείς δεν έχει αντιδράσει ή μιλήσει!

Το οικονομικό γραφείο του Λουκά Παπαδήμου κωδικοποίησε τις εκκρεμότητες και παρέδωσε λίστες με αναλυτικές ενέργειες και στόχους που πρέπει να πραγματοποιηθούν, σε κάθε υπουργό ξεχωριστά στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για να τις προωθήσουν στους διαδόχους τους. Αυτά που θα γίνουν έχουν συμφωνηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr θα πρέπει να περιμένουμε ΝΕΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ των στοιχείων και του προγράμματος λιτότητας καθώς, αφαίμαξη με μέτρα 11,6 δισ. ευρώ ή 5,5% επί του ΑΕΠ έχουν συμφωνήσει ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, να ψηφισθούν τον Ιούνιο μετά τις εκλογές.

Τα μέτρα θα ψηφισθούν τον Ιούνιο με νέο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο αποκρύπτουν από τους αφελείς και κακά ενημερωμένους, παρόλο που παρουσιάζεται τεχνηέντως από μερίδα του Τύπου, χωρίς να αποκαλύπτεται η πραγματική διάσταση της συμφωνίας.

Καταληκτικά, προωθούν μέτρα 5,5% επί του ΑΕΠ (!!!) για την τριετία 2013-2016, ενώ η τρόϊκα και το ΔΝΤ απέτυχαν ξανά να υπολογίσουν σωστά την ύφεση, η οποία από 4,2% την προβλέπουν τώρα 5,5% και είναι βέβαιο ότι αν υπάρξει συνέχιση της ίδιας πολιτικής με εκλογή των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα κλείσει το ολιγότερο στο 8% για το 2012!.

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και το ξεπούλημα των στρατηγικών μονοπωλίων (νερό, λιμάνια, αέριο, λιγνίτες), οι απολύσεις στο δημόσιο, οι περικοπές μισθών- συντάξεων και οι νέοι φόροι έχουν επιλεγεί. Eίναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι αν επιτύχουν πάνω από 37,5% και αποκτήσουν πλειοψηφία στη Βουλή οι ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ατό ποιυ έρχεται θα ωχριά μπροστά σε αυτό που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής: 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των μσθών στον ιδιωτικό τομέα 15% και 20% στο δημόσιο, μείωση των εφάπαξ μέχρι και 50% του ύψους του και καταβολή του σε 90 μηνιαίες δόσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τομέα του εμπορίου. Άμεσα θα λάβουν φοροεισπρακτικά μέτρα 11,6 δισ. ευρώ.

Επίσης στο πλαίσιο του Μνημονίου θα πουληθούν βασικές στρατηγικές υποδομές, όπως τα δίκτυα νερού, τα αποθέματα λιγνίτη, το δίκτυο φυσικού αερίου, η εκμετάλλευση των αυτοκινητοδρόμων (έρχονται “τρελα” διόδια”) και των λιμένων.

Και έχουμε και συνέχεια: Επιπλέον περικοπές στις παροχές υγείας, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών και τιμολογίων της ΔΕΗ.

Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ύφεση πάνω από 5,5% επί του ΑΕΠ στην Ελλάδα την οποία αναμένουν τώρα για το 2012 σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στελέχη του ΔΝΤ. Η επίσημη πρόβλεψη του μνημονίου είναι για την ώρα 4,7% και με αυτή τη πρόβλεψη ψηφίστηκε το μνημόνιο η δεύτερη δανειακή σύμβαση και το PSI.

Ήδη από το Σαββατοκύριακο σας ενημερώσαμε, ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την τρόικα (που ουσιαστικά δεν έφυγε ποτέ από την Αθήνα) συνεχιζόταν στο παρασκήνιο καθώς πέραν της πίεσης να τρέξουν όλα τα ζητήματα που προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο, υπάρχουν και οι λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες θα μεταφέρουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση και βάρος σε μικρές επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ “Έδωσαν χέρια” υπογείως Παπαδήμος-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για μειώσεις μισθών κι απολύσεις!

 1. Ὁ/ἡ Ιωαννης Βασιλιας γράφει:

  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

  “”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΒΑΣ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ. ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ 69 ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ TOY 2007 ΑΠ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΣΩΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ OI ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ¨ΔΑΝΕΙΣΤΗ¨ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΙΚΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
  ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 1&2 ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ:
  1 ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ (Ο) ΟΜΙΚΡΟΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
  2 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.
  3 ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
  4 ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΘΑ ΑΧΡΙΣΤΕΥΤΕΙ.
  5 ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ.
  6 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ.
  7 ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ – 6 ΚΡΑΤΗ ΤΡΙΑ ΜΕΡΟΝΥΚΤΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.
  ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ.
  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ”

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ γράφει:

  Παπαδημο,
  Ευελπιστω οτι την Δευτερα 7 Μαιου θα βρισκεσαι ακομη στην Ελλαδα….

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.