Η προδοσία για την ΑΟΖ συνεχίζεται. Ολοι για Γουδή


Γράφει ο Αδαμάντινος

Η Ελληνική ΑΟΖ έπρεπε να είχε ήδη ανακηρυχθεί μαζί με εκείνη της Κύπρου και να δηλωθεί στον ΟΗΕ. Η Ελλάδα δικαιούται να το κάνει και δεν το έχει κανει. Η προκήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ πρέπει να γίνει κατά το μέγιστο και χωρίς παρεκλίσεις απο το Νομο της Θάλασσας του ΟΗΕ και τις υπάρχουσες ελληνοτουρκικές και άλλες συμφωνίες.

Στη Ζουράφα φτειάχτηκε άραγε ο φάρος ή ο ΑΓΕΕΘΑ απλά πηγε να δεί απο μακρυά ότι έλειπε;

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ύποπτοι χάρτες που χαρίζουν δόντια μεγέθους πολλαπλάσιου της Ρόδου και της Κρήτης στη Τουρκική και Λιβυκή ΑΟΖ. Παρά την επισήμανση για το γεωστρατηγικό αλλά και πασιφανές επιστημονικό λάθος που εχει γινει απο τον Καθηγητή Πανεπιστημίου ΓΖ, ελληνικής καταγωγής και κατόχου ενός μόνο διαβατηρίου στο ιστολόγιο em-pollution-gr.blogspot.com, οι χάρτες αυτοί συνεχίζουν να κυκλοφορούν και να παραπληροφορούν τους Ελληνες πολίτες.

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Παρακαλώ όλους να χρησιμοποιούν τους χάρτες για την ΑΟΖ γύρω απο το Καστελόριζο απο το em-pollution-gr. Ειναι πατριωτική πράξη, πράξη ευθύνης. Κανετε το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε. Διαβάστε τα άρθρα του καθηγητή. Αυτός δεν γυρίζει ότι λέει όπως ο Βαρουφάκης…

Στο τέλος Φεβρουαρίου (2012), η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει σε έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο παρέχοντας 3 άδειες στην εταιρεία Shell και 4 άδειες στην εταιρεία Εxxon, προφανώς εν γνώσει της Αμερικανικής κυβέρνησης, που μαζί με την Τουρκία κατά περίπτωση αναγνωρίζουν το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Στη φωτογραφία φαίνονται με Ε και Κ, οι περιοχές της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ που η Τουρκία με την ανοχή των ΗΠΑ και του ΟΗΕ θεωρεί Τουρκικές. Απο τη στιγμή που η Τουρκία δεν έχει τη τεχνολογική δυνατότητα να αντλήσει από τα κοιτάσματα ούτε να κάνει ενδελεχή έρευνα, ο ρόλος των ΗΠΑ είναι φανερός και αυταπόδεικτος. Οσο η Ελλάδα πάει πρός το πάτο του βαρελιού, όλα θα φαίνονται καλύτερα.

Η “ελληνική” πλευρά συνεχίζει να δίνει μηνύματα χωρίς καμμία άλλη κίνηση αποδεχόμενη μόνο το Διεθνές Δίκαιο, λησμονώντας συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τη Τουρκία και εν ολίγοις παραχωρώντας ελληνικό έδαφος.

Δυστυχώς οι λεγόμενες “ελληνικές” κυβερνήσεις μετά εκείνη του Σημίτη φρόντισαν να επιλύσουν μόνο τις ανάγκες των τραπεζιτών συνεισφέροντας σε ένα παιγνίδι που θα σκορπίσει τον όλεθρο στην ανατολική Μεσόγειο είτε θα φέρει νέα standards ασφαλείας στην ΕΕ.

To club του χρήματος χρησιμοποιεί την Ελλάδα σαν αιτία για μια επερχόμενη δήθεν παγκοσμιοποίηση, στην οποία όμως τα τελικά δεδομένα δεν έχουν σαφώς προκαθορισθεί. Αυτό θα είναι και η αιτία που η παγκοσμιοποίηση θα μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο, αφού με αυτές τις συνθήκες και την ποιότητα διακυβέρνησης αποκλείεται να σταθεί.

Το θέμα για την Ελλάδα δεν είναι μόνο να κηρύξει ΑΟΖ αλλά να το κάνει και σωστά, που σημαίνει διεκδίκηση των δικαιωμάτων της κατά το μέγιστο δυνατό.

Η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό αλλά δεν θέλει γιατί υπάρχει συμφωνία. Αυτό φαίνεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αμοιβαία αναγνώριση της ΑΟΖ της με τη Κύπρο, το έχω προτείνει εδώ και μήνες. Κάθε καθυστέρηση είναι σε βάρος της. Τα δόντια στο Καστελόριζο και τη Λιβύη είναι ελληνικά. Η Shell ας επιλέξει την Ελλάδα απο τη Τουρκία και τη Λιβύη… Δεν ήταν τυχαίο ότι Shell και Exxon δεν συμμετείχαν στις προκηρύξεις για έρευνες για φυσικό αέριο στην ελληνική ΑΟΖ.

Η Ελλάδα πρέπει να “ευχαριστεί” τον ΓΑΠ που την έφερε σε αυτό το χάος και τον Σημίτη που την έβαλε με ελάχιστη ανταγωνιστικότητα στο ευρώ, “παρουσία” του Παπαδήμου που ακολουθεί με συνέπεια τη παράδοση της κατευθυνόμενης μείωσης της κυριαρχίας της χώρας σπρώχνοντας το τελευταίο πιόνι αυτού του παιγνιδιού, πρίν ξεκινήσει αυτό της “ανάπτυξης…”, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που δανείζουν τη χώρα στο Αγγλικό Δίκαιο στήνοντας κάτι σαν το κόλπο της πυραμίδας.

Ειναι προφανές ότι η Ελλάδα θα ξαναχρεοκοπήσει και θα επανέλθει σε εθνικό νόμισμα μέσα σε αλαλαγμούς εθνικής νίκης, που στη πραγματικότητα θα είναι η ολοκλήρωση ενός άγνωστου σε πολλούς σχεδίου.

Η τακτική της Τουρκίας είναι εν τω μεταξύ… «προκήρυξε ΑΟΖ στο μέγιστο δυνατο» και με τρέλλα (αλα Μουσουλμάνα π.χ. Ιράν, Παλαιστίνη κλπ) , σε αντίθεση με την ελλάδα που αυτοδικάζεται μόνη της στέλνει μηνύματα και μπουρδες… , ωστε εκ των υστέρων αν προκηρύξει κατά λάθος ΑΟΖ η ελλάδα να κάνει διαπραγματεύσεις, ωστε να οικιοποιηθεί ένα «δόντι» AOZ στο Καστελόριζο, που σύμφωνα με το Γαλλικό Ινστιτουτο εχει πετρέλαιο.

Στη φωτογραφία, επιδεικνύεται ένας “εμπιστευτικός” χάρτης που κατάρτισε το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαικών Ερευνών (BEICYP) τη δεκαετία του 1980, για λογαριασμό του Ελληνικού κράτους.

Ο χάρτης απεικονίζει με βάσει τις έρευνες που είχαν γίνει τις δεκαετίες του 1970 και 1980, τα πιθανά μέρη στα οποία υπήρχε πιθανότητα να υπάρχουν πετρελαικά κοιτάσματα στο Αιγαίο και την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

H BEICYP είναι σήμερα σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Και αυτός ο χάρτης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο… Παρατηρείστέ, ότι στο δόντι που είναι δυτικά από το Καστελόριζο, εκεί που υπάρχει ένα ερωτηματικό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου.

Ολοι στο κόλπο, όλα στο βρόντο.

ΥΓ. Εχω καταγράψει όσα ιστολόγια αναρτούν κατα λάθος … λάθος χαρτες της Ελληνικής ΑΟΖ… Απο τη στιγμή που εχουν ενημερωθεί, αυτο που κάνουν κάτι σημαίνει… ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.