Το “πάτημα της γάτας” και ο Σαμαράς που θέλει να ζήσει τον μύθο του στο Μαξίμου


Από την Έλσα Συνετού

Eαν ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι μπορεί μόνος τους να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του Μνημονίου, να επιτύχει ανάπτυξη και στη τελική να βγάλει τη χώρα από τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ας του δώσουμε τη δυνατότητα να δοκιμασθεί…Το σίγουρο είναι ότι το αργότερο ως την ερχόμενη Άνοιξη θα οδηγηθούμε εκ νέου στη κάλπη και τότε οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές…

Η παραπάνω άποψη ακούγεται όλο και πιο συχνά στην Ιπποκράτους και συνοδεύει αυτό που επαναλαμβάνει τελευταία ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ «να μην μας θεωρεί δεδομένους (σε μια κυβερνητική συνεργασία), ο κ. Σαμαράς»

Τι σημαίνει αυτό; Ναι στη συγκυβέρνηση αλλά με όρους αντίστροφους από εκείνους της παρούσας κυβέρνησης. Η κυβερνητική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ να είναι διακριτική-όσο πατάει η γάτα- και να περιορισθεί σε συγκεκριμένα (ελάχιστα) υπουργεία. Ποιος θα είναι πρωθυπουργός; Φυσικά ο κ. Σαμαράς ο οποίος αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να ζήσει τον μύθο του στο Μαξίμου. Ακόμη κι αν ο ίδιος επιλέξει να τοποθετήσει πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης τον Αβραμόπουλο το ΠΑΣΟΚ δεν θα φέρει αντιρρήσεις αλλά σ’ αυτή τη περίπτωση ο Σαμαράς θα πρέπει να συμβιβασθεί με την ιδέα ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Bέβαια ακούγονται και κάποιες “ακραίες” φωνές που υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να συμμετάσχει στην όποια συγκυβέρνηση εαν ο Σαμαράς συνεχίσει να πολώνει το κλίμα.

Ποιο είναι το ζητούμενο της Ιπποκράτους σ’ αυτές τις εκλογές. Ένα εντυπωσιακό φίνις με την συσπείρωση να αυξάνεται και τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής να μην ξεπερνάει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ήδη στο επιτελείο του Βενιζέλου εκτιμούν ότι έχουν κερδίσει τη πρώτη μάχη «παραλάβαμε ένα κόμμα στο 8% και τώρα φλερτάρουμε με το 20+» και σχεδιάζουν την στρατηγική του πάρα 5 της κάλπης ρίχνοντας το βάρος τους στη συσπείρωση των απογοητευμένων ψηφοφόρων του 2009.

kourdistoportocali.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.