Μπορεί να μην είμαστε συνένοχοι αλλά πρέπει πλέον να πάψουμε να είμαστε αμέτοχοι!


 Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τον τελευταίο καιρό πέρα από την γνωστή ατάκα του (τυχερού … κληρονόμου πολλών κατοικιών) κ. Πάγκαλου “Μαζί τα φάγαμε” πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι (φίλοι) αρθρογραφούν στα διάφορα blogs με πολύ κόσμιο και ευπρεπή λόγο αλλά με μια επιχειρηματολογία η οποία έχει ως στόχο την ενοχοποίηση όλης της Ελληνικής κοινωνίας για τα σημερινά μας χάλια.

Μια παλιά σοφή παροιμία λέει ότι το “Ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” επιτρέψτε μου λοιπόν να διαφωνήσω και να μη θεωρώ τον εαυτό μου συνένοχο των κλεφτών, των λαμογιών και των δοσίλογων αφού οι υπηρέτες τάχα της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας δεν μας ρώτησαν όταν προς ιδίων όφελος δημιούργησαν και ψήφισαν τον νόμο της ασυλίας και παραγραφής των αδικημάτων τους, δεν μας ρώτησαν όταν υποβάθμισαν με έντεχνο τρόπο την παιδεία, την υγεία ενώ δεν έκαναν ποτέ κανένα δημοψήφισμα για κρίσιμα θέματα και γενικά μας έγραψαν πολλές φορές στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. 
Μας ξεγέλασαν πάμπολλες φορές και δεν τήρησαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις με αποκορύφωμα τις προηγούμενες εκλογές και τα απίθανα προεκλογικά ψέματα του κ. Παπανδρέου.  Το επιχείρημα ότι εμείς τους ψηφίζαμε έχει να κάνει με το ότι, όταν το σύστημα που έχουν δημιουργήσει σου προσφέρει δύο τρία φαγητά, αναγκαστικά θα φας ένα από τα τρία!!!
Πρέπει λοιπόν η Ελληνική κοινωνία να γκρεμίσει και να ξανακτίσει από την αρχή την πλατφόρμα που στηρίζεται αυτή την στιγμή η Πολιτική, οι Πολιτικοί και ο Κοινοβουλευτισμός φέρνοντας στο προσκήνιο νέα άφθαρτα πρόσωπα με όραμα και νέο πολιτικό λόγο που θα φέρουν ελπίδα, θα χαράξουν στόχους αλλά το κυριότερο θα φέρουν αποτελέσματα για την ευημερία και την συνέχεια του λαού μας!!!
Η μεγάλη λοιπόν αντίδραση μας πρέπει να εκφραστεί με την συμμετοχή μας στις  εκλογές της Κυριακή και όχι με την αποχή μας που πιστέψτε με τους καταβολεύει.

Καταποντίστε τον δικομματισμό που πολλά στελέχη του επί 38 χρόνια έκλεψαν ή ανέχτηκαν όλα αυτά τα θλιβερά που οδήγησαν τις ζωές και την χώρα μας στο χείλος το γκρεμού … γιατί μπορεί να μην είμαστε συνένοχοι αλλά πρέπει πλέον να πάψουμε να είμαστε αμέτοχοι!!! 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.