ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ!


tromaktiko.jpgΒρέθηκαν ψηφοδέλτια, χρήματα, δαπάνες για καύσιμα….
Επτά συνολικά άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής των εκλογών για παραβάσεις του εκλογικού νόμου σε συνοικία αθιγγάνων στην Ξάνθη…
Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία, η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα να μοιράζουν σε άλλους τέσσερεις αθίγγανους ψηφοδέλτια αντί χρηματικού αντίτιμου, τα οποία θα διοχέτευαν κατάλληλα σε ψηφοφόρους του οικισμού όπου διαμένουν στην Ξάνθη. Πληροφορίες του ThrakiToday.com οι οποίες διασταυρώθηκαν από ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας θέλουν να σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος των επτά ατόμων κατά παραγγελία της εισαγγελίας Ξάνθης. Από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε βιβλίο στην οικία του ενός εκ των τεσσάρων αθιγγάνων στο οποίο σημειώνονταν ονόματα ψηφοφόρων, αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας αλλά και φυσικά πρόσωπα, δίπλα στα οποία αναγράφονταν ποσά και αντίστοιχες δαπάνες για καύσιμα και λοιπά. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ομολογία ενός εκ των συλληφθέντων και η οποία αναφέρει το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ ως αντίτιμο το οποίο έδωσαν οι Ε.Τ. και Ε.Σ., στενοί συνεργάτες πρωτοκλασάτου στελέχους μεγάλου ελληνικού κόμματος που λειτουργούσαν για λογαριασμό του, ώστε να διανεμηθεί μαζί με τα ψηφοδέλτια.
Η υπόθεση κρίνεται από τους γνωρίζοντες τις πολιτικές ισορροπίες και την εκλογική συμπεριφορά των κατοίκων της συγκεκριμένης συνοικίας της Ξάνθης ως ιδιαιτέρως σοβαρή αν και συνήθης στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη ερετών είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου. Είναι όμως σοβαρή γιατί για πρώτη φορά γίνονται συλλήψεις επισήμως.

Newsit.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.