“Παγωμάρα” στο ΔΝΤ


Για ανατροπή του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα κάνουν λόγο οι πρώτες ανταποκρίσεις και αναφορές σε αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, σημειώνοντας την πιθανότητα να προκύψει αστάθεια, με την υπερίσχυση δυνάμεων που αμφισβητούν τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.

Από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τηρείται στάση αναμονής και δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση. Από αύριο, αναμένεται να επανατονιστεί η ανάγκη για «απρόσκοπτη τήρηση» των όρων της νέας δανειακής σύμβασης από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τις σημερινές εκλογές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις την περασμένη Πέμπτη, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Στο μεταξύ, ενώ δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι εκτός Γαλλίας ψήφισαν για πρόεδρο της χώρας τους, οι Έλληνες ομογενείς δεν συμμετείχαν ούτε αυτήν τη φορά στην εκλογική διαδικασία. Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις ομογενειακών φορέων, αλλά και ελληνικών κομμάτων για επιστολική ψήφο, δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στη Βουλή μέχρι σήμερα, λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων επί του θέματος.

enikos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.